Annonce
Aarhus

Mårslet kan få en en bedre multihal

<p>Rådmand Bünyamin Simsek (V) peger på, hvor man kan finde penge til Mårslet til gavn for børn og voksne.</p>

Børn- og Ungerådmanden foreslår at integrere ny multihal med Mårslet Skole. Han peger på, hvor pengene kan findes.

Annonce

For nylig gav Aarhus Byråd tilsagn om at stille garanti for et lån på ti millioner kroner til en multihal i Mårslet. Det giver Mårslet mulighed for at bygge en skrabet model, der ikke integrerer hallen med skolen, og det synes rådmand for Børn og Unge i Aarhus, Bünyamin Simsek (V) er ærgerligt.

Derfor peger han nu på, hvordan byrådet kan give Mårslet en ekstra håndsrækning, så man kan få en multihal, som skolen også kan få fuld glæde af ved at integrere de to bygninger.

I forvejen står byggeprojektet i 16,8 mio. kr. og der mangler fire mio. kr. til at lave den lidt bedre løsning.

Sagen om en bedre integration af hal og skole behandles i forvejen i Børn- og Ungeudvalget på forslag fra SF, som ikke kan forstå at rådmanden ikke har penge til projektet. Men det har han så fundet nu:

»Mit forslag er, at kommunen skyder de manglende fire millioner kroner i projektet. Pengene skal hentes fra provenuet fra salg af Kolt Skole og Vejlby Skole efter skolefusionerne i de to områder. Det vil give mulighed for at tænke multihal og skole sammen på en bedre måde,« siger Bünyamin Simsek.

Han er klar over, at overskuddet fra de to skolesalg er disponeret af en forligskreds bestående af Socialdemokraterne, SF og Radikale. Ifølge et forlig om skolestrukturen fra 2013 skal overskuddet fra bygningssalget gå til forbedringer af specialskolen Stensagerskolen.

»Det er der stærkt behov for og det støtter jeg. Men det er min vurdering, at der kommer et større provenu end først forventet, og det foreslår jeg at man anvender til mere bevægelse i Mårslet i form af en bedre og integreret multihal. Det er jo trods alt de samme børn, vi taler om som både går i skole og til idræt i hallen efter skoletid. Jeg synes det er en oplagt mulighed at hjælpe Mårslet til en bedre løsning på den måde,« siger Bünyamin Simsek.

SFs Jan Ravn Christensen glæder sig over, at Simsek har fundet en finansiering.

»Det er jeg meget positiv overfor. Men det er jo i sidste ende forligskredsen, der skal drøfte og afgøre det, og ikke Venstres rådmand, fordi han ikke er med i skoleforliget. Men jeg synes det lyder godt, og det er en rigtig god idé at koble projektet med Mårslet multihal mere sammen med skolen. Men det kræver en hurtig melding, fordi de snart skal til at bygge,« siger Jan Ravn Christensen, der vil tage fat i Radikale og Socialdemokraterne om forslaget.

Annonce
Annonce
Aarhus

Festugeboss er tavs om aflysning

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Børn og unge hårdt ramt: Omkring 30 smittede og 300 børn er sendt hjem fra århusianske skoler og dagtilbud

Aarhus For abonnenter

Stikprøve i Føtex, Kvickly og Menu: Så mange kunder spritter ikke hænder

Annonce