Annonce
Kultur

Måske et springbræt til større roller for Århus-skuespiller

<p>Når man skal hjælpe nogen ud af gæld, kan det være svært at undgå snavs på ­hænderne. Mads Koudal som mekaniker. Foto: Trine Oversø Athawes</p>

Århusianske Mads Koudal har sin hidtil største rolle i spillefilmen »Gælden«.

Mads Koudal er i gang med sin hidtil største filmrolle. Og han håber, det fører til mere.

Annonce

Den 39-årige skuespiller, der er vokset op i Aarhus og endnu ikke er kendt af den store offentlighed, har hovedrollen i spillefilmen »Gælden«, der bliver optaget i Vejle lige nu.

»Jeg håber, denne rolle bliver et springbræt til endnu større roller,« siger Mads Koudal, der også er instruktør og har prøvet meget forskelligt i sine mange år i filmbranchen.

Han har spillet med i en del tv-serier og internationalt gjort sig mest bemærket som bad guy i film, blandt andet i den indonesiske actionfilm »Merantau«, i den canadiske western »Six Reasons Why«og i den walisiske gyser »The Reverend« hvori blandt andet Rutger Hauer medvirker.

Ud over at have haft en særegen rolle i »Den danske pige« er Vejle nu kommet på det danske landkort for film - for første gang.

»Den danske pige« fortæller den sandfærdige historie om en af verdens første transpersoner, der fik foretaget en kønskorrigerende operation, og motiver, der skulle forestille landskaber ved Vejle, var optaget et helt andet sted i udlandet.

Men sådan er det ikke i »Gælden«.

Her foregår det i Vejle, og optagelserne varer til 7. april.

Filmen er produceret af Idéfabrikken, som er drevet af Preben Steen Nielsen og Claus Thomsen, og som har til huse i Vejle.

Aarhus spiller en rolle i produktionen, der er støttet af Aarhus Filmværksted.

»Gælden« er instrueret af Stefan Kjær Olsen, og han og Mads Koudal har tidligere arbejdet sammen blandt andet på novellefilmen »Blodbrødre«, som vandt publikumsprisen ved Ekko Shortlist Awards i 2014.

»Gælden« er netop en udvikling af »Blodbrødre« og handler om, hvor langt man vil gå for at hjælpe sin familie.

I filmen er Michael, spillet af Mads Koudal, endelig ved at få styr på sin tilværelse, da storebroderen Johnny, spillet af Magnus Bruun, uventet dukker op.

Johnny skylder penge til nogle mennesker, der tager ekstreme midler i brug, når en gæld skal inddrages.

Michael vil helst holdes ude, men da han mærker Johnnys desperation, går han modvilligt med til at hjælpe. Men man skaffer ikke så mange penge på så kort tid uden at få beskidte hænder.

Der er adskillige kendte skuespillere på rollelisten, der består af Mads Koudal, Morten Rose, Bjarne Henriksen, Morten Suurballe, Marie-Louise Damgaard, Kurt Ravn, Elias Munk, Magnus Bruun, Simone Tang, Flemming Jensen, Paw Terndrup, Oliver Arndt de Thurah og Keith Lohse.

Mads Koudal er uddannet fra teaterskolen »The Arts Educational School of Acting« i London.

Han har arbejdet med film og tv, både foran og bag kameraet, og har blandt andet medvirket i DR2-serierne »A-Klassen«, »Partiets Mand« og »Det Slører Stadig« - desuden »Zapper« på TV2, »FunnyHaha TV« på TV2-Zulu, og »The Stunt Comedy Show« på DR Ultra.

»Senest var han aktuel i politi-serien »Stationen« som for tiden kan ses på Kanal 5, og til efteråret kan han ses i biografen i filmen »Finale«.

Han shar også spillet hovedrollen i den århusianske New Danish Screen-produktion »Upstairs«, som fik en Robert-nominering i 2012.

Koudal skriver og instruerer også musikvideoer, reklamefilm og sketches.

»Gælden« er produceret på lavbudget, der ligger omkring en million kroner. Den ventes at få premiere på de danske filmlærreder senest næste sommer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus For abonnenter

Se hele listen: Her lå de bevaringsværdige bygninger, der er revet ned

Annonce