Annonce
forside

Måtte søge tilflugt i bus: Mand spærrede vejen for 15-årig pige med sin bil

Arkivfoto: Kim Haugaard

Moderen til en 15-årig pige anmeldte ubehagelig episode til politiet.

BORUM: En 15-årig pige var torsdag aften ude for en ubehagelig oplevelse, da hun kom gående på Stillingvej i Borum ved Harlev.

Ifølge den unge pige havde en mand parkeret sin bil foran hende, så den spærrede vejen. Herefter steg han ud og havde flere gange bedt hende om at sætte sig ind i bilen.

Da pigen ikke reagerede, tog han flere gange fat i hendes arm. Uden held.

Den 15-årige har forklaret til politiet, at hun søgte tilflugt i en bus, der kom kørende forbi. Det fik manden til at køre væk i retning mod Sabro.

Manden beskrives som:


  • 28-33 år
  • Lysbrun i huden
  • 175 cm. høj
  • Robust
  • Talte dansk
  • Iført sort tøj

Østjyllands Politi hører gerne fra eventuelle vidner, der kan have oplysninger i sagen, på 114.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Mere tilskud til hurtigt internet - hvor der er behov for det

Som vi fortalte mandag, så vil Aarhus fortsætte med at vokse i vildskab i de kommende år. Med hvad deraf følger. Trafikkaos, for eksempel. Af samme grund arbejder kommunen med trafikplaner, som skal sikre, at vi også i fremtiden kan komme på arbejde. De handler blandt andet om Marselistunnel, flere spor på motorvejen, Kattegatbro og andre, hamrende dyre investeringer, som kan tage spidsen af trængslen. En idé, som af gode grunde ikke indgår i planen - fordi det selvfølgelig ikke primært bør være storbyen, som tager det initiativ - kunne oplagt handle om at sikre, at der er hurtige netforbindelser i kommunerne rundt om byen. Det vil give flere mulighed for at etablere højteknologiske firmaer i udkanten af metropolen, og det vil give flere ansatte i Aarhus-virksomheder mulighed for at arbejde hjemme, hvilket også vil bidrage til mindre trængsel på vejene. Hidtil har staten faktisk interesseret sig for at udbrede hurtigt internet i udkantområderne qua bredbåndspuljen, som giver tilskud til at sætte fart på internetforbindelserne i områder, hvor det dårligt betaler sig for netudbyder-selskaberne. Men den ordning var kun en hårsbredde fra at blive skrottet, da den nye S-regering fremlagde sit første finanslovsudkast. Heldigvis er regeringen nu - efter at Avisen Danmark har stillet kritiske spørgsmål til beslutningen - kommet på andre og bedre tanker. Nu er den parat til at lade puljen fortsætte - dog med den tilføjelse, at den vil fremskynde en evaluering af, hvordan pengene er blevet brugt hidtil. Hvilket er en rigtig god idé. For det er en kendsgerning, at i hvert fald det første år røg masser af tilskudskronerne til adresser i byområder, mens ensomt liggende huse på bl.a. Djursland ikke kunne få tilskud, fordi der var forrygende fejl i kortmaterialet over bredbåndsmulighederne landet over. Ret skal være ret. Med tiden blev kortmaterialet justeret, så Djursland har fået en pænt stor portion af støttekronerne i de seneste år. Men hvor mange husstande og virksomheder på Djursland og i andre udkantsegne af landet, der stadig hænger i netbremsen, er der næppe nogen, der har overblik over. Så lad os få det kortlagt i en fart, så pengene ryger derhen, hvor der er mest behov for dem, når regeringen atter åbner for kassen.

Annonce