Annonce
Erhverv

Mæglere sælger stadig huse trods sundhedskrise: Det er vigtigt, vi ikke går helt i sort

Alex Mandrup Paulsen advarer mod, at samfundet går helt i sort, for så vil det tage lang tid at få det op at køre igen, forudser han. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Folk er stadig villige til at købe og sælge huse, lyder det fra lokale ejendomsmæglere, der tager en lang række forholdsregler.

Horsens: Uanset om der er coronavirus i luften, har folk brug for et sted at bo.

Med det rationale kan ejendomsmægler Alex Mandrup Paulsen, der driver EDC Ejendoms Centret i Horsens, konstatere, at der stadig er gang i ejendomsbranchen, om end i mindre grad.

- Vi oplever, at der er nogle, som fortsætter med at købe bolig, og så er der nogle, der har trykket på pauseknappen. Der kommer ikke lige så mange boliger til salg, som der plejer, men til gengæld kan vi registrere, at besøgstallene på vores hjemmeside er stigende, siger Alex Mandrup Paulsen, der er begyndt at sende folk hjem fra arbejde.

- Nogle er sendt på barsel før tid, og efter hjælpepakken, der kom søndag, er vi også begyndt at sende folk hjem. Vi tager de geværgreb, som skal tages, siger Alex Mandrup Paulsen.

Hos Danbolig Horsens oplever indehaver Michael Haargaard også, at der fortsat er gang i boligkøbene.

- Vi er berørt af coronavirussen ligesom alle andre, men jeg er positivt overrasket over, hvor meget vi har at lave. Vores weekendkalendere har foreløbig været fyldte, og vi bliver fortsat kaldt ud for at vurdere boliger. Men aktivitetsniveauet er lavere end en normal marts. Der plejer at være tryk på kedlerne nu, siger Michael Haargaard.

Annonce

Det er vigtigt, at vi ikke går helt i sort. Hvis samfundet går helt ned, tager det lang tid at få det op igen.

Alex Mandrup Paulsen

Holder afstand til kunderne

Begge ejendomsmæglere har taget en række forholdsregler, der skal beskytte dem selv, sælgerne og de potentielle købere.

- Når vi fremviser huse, holder vi afstand til kunderne. Vi hilser ved at nikke med hovedet frem for at give hånd. Kunderne bliver bedt om ikke at røre ved noget i husene, og vi beder dem om at spritte hænderne af. Derudover ifører vi, mæglerne, os engangshandsker, siger Michael Haargaard.

En række forholdsregler, Alex Mandrup Paulsen kan genkende.

Begge mæglere kontakter derudover på forhånd kunder for at få afklaret, om de har rejst i risikozoner eller mærker optræk til sygdom. Er det tilfældet, bliver aftalen aflyst.

Også internt i kæderne er der særlige forholdsregler.

- Nogle arbejder hjemmefra, og de, som arbejder på kontoret, sidder med afstand til hinanden og adgang til håndsprit. Vi har næsten færre sygedage nu, end vi plejer, fordi vi har så god hygiejne, siger Alex Mandrup Paulsen.

Han driver i alt 10 forretninger med 60 ansatte, og blandt disse har han indskærpet, at det er vigtigt, at de tager samme forholdsregler i fritiden, som de gør i arbejdstiden.

En betydning som ikke er til at overskue

Hos Nybolig Horsens er man mere påpasselig med at mødes fysisk med kunderne, så for at holde gang i forretningen har kæden indført nogle andre metoder. Her kan man blandt andet få vurderet sin bolig gennem en boligværdi-app, og fremvisninger klares via Facetime-funktionen på mobiltelefoner.

- Ingen kan vide, hvor lang tid det her vil vare, så mens vi er begrænsede, mener jeg, vi skal gøre, hvad vi inden for ansvarlige rammer kan for at holde hjulene i gang, så det hele ikke går i stå, siger medindehaver Jens Jensen i en pressemeddelelse.

Michael Haargaard håber, at den usædvanlige periode bliver så kort som muligt.

- Det er kritisk, hvis perioden bliver forlænget alt for meget. Så kan det få et økonomisk impact (betydning, red.), som ikke er til overskue. Men foreløbig er folk stadig villige til at købe og sælge, siger han.

Alex Mandrup Paulsen opfordrer borgerne til at holde hjulene i gang.

- Det er vigtigt, at vi ikke går helt i sort. Hvis samfundet går helt ned, tager det lang tid at få det op igen, siger han, der har en idé til, hvordan horsensianerne kan bidrage til at holde samfundet i gang: lej et dansk sommerhus.

- Sommerhusudlejningen fik en klud i hovedet, da de danske grænser lukkede, for det betyder, at alle tyskere har annulleret deres ordrer. Så det kan være, at der er nogle danskere, som gerne vil i sommerhus i påsken, siger han.

Michael Haargaard oplever, at folk fortsat er villige til at købe og sælge boliger. Arkivfoto: Søren E. Alwan

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Åbn butikken og spred glæde i byen

På en køretur gennem en af vore mindre provinsbyer i det skønne forårsvejr, så jeg byens butikker holde åbent for salg. Der var mennesker i gadebilledet, og ved byens største modetøjsbutik gik kunderne ind og ud ad døren. Inde i butikken gik kunderne rundt og udviste hensyntagen til hinanden. Det var en rigtig dejlig oplevelse at se åbne butikker og glade mennesker i gadebilledet. Der er hos de fleste mennesker behov for at vende tilbage til en problemfri hverdag, og byens butikker er dem, der er bedst til at visualisere positive begivenheder – og en tro på fremtiden. Åbn butikken, og gør kunderne glade. Alle bliver vindere. Byens borgere kan opleve glæden ved at se mennesker i gadebilledet – og åbne butikker. Butikkerne skaber salg og fungerer stadigvæk som arbejdsplads. Byen går fra at være ”død” og mennesketom til atter at være "levende” og aktiv. Er det at udvise dårligt samfundssind at holde sin butik åbent for salg – eller er det sund fornuft? Er det bedre at holde butikkerne lukkede og risikere at gå konkurs i juni måned fremfor at sikre overlevelsen ved at sælge til de kunder, der gerne vil købe? Danskerne kan sagtens tilpasse sig en situation, der gør det nødvendigt at opføre sig på en anden måde end tidligere, og man kan sagtens selv finde ud af at vise det hensyn, der er nødvendigt. Detaillisterne kan sagtens finde ud af at holde deres butikker åbne og samtidig ”hjælpe” kunderne til udvise de nødvendige hensyn. Et nedlukket Danmark over en længere periode fører til en ny ”istid”. De detaillister, der holder deres butikker åbne for salg, gør os alle en stor tjeneste. Glade mennesker i gadebilledet gør hverdagen festligere for alle – derfor er det en god ide at holde butikkerne åbne for salg. At skulle vente hele eller halve år på en normalisering ødelægger alt for den private sektor, og det er jo, når alt kommer til alt, den private sektor, der skaber forudsætningerne, for at Danmark er et velfærdssamfund. Lad os åbne butikkerne og bevise, at vi godt kan tage hensyn til hinanden uden at blive formanet herom af regeringens forskellige ministre. Det danske forår er skønt. Lad os komme ud og nyde det i fulde drag. Lad os få lov til at købe nyt forårstøj til garderoben.

Aarhus

Leder af daginstitution har travlt: Børnene er velkomne - forældrene skal nødigt indenfor

Aarhus

Ingen hjælp at hente: Lang næse til kulturens fyrtårne i Aarhus

Annonce