Annonce
Aarhus

Mælkebøttens ambassadør hedder Katinka

Katinka Fischer-Nielsen har altid elsket mælkebøtter. Nu kan hun som ambassdør være med til at give planten et nyt omdømme. Foto: Kim Haugaard

Naturhistorisk Museum i Aarhus udnævnte ambassadører for dyr og planter.

Annonce

AARHUS: 33 helt almindelige århusianere giver nu dyr og planter i storbyen en stemme. Lørdag blev de ved en lille ceremoni uden for Naturhistorisk Museum i Universitetsparken udnævnt som ambassadører for udvalgte dyr og planter som bl.a. ræv, pindsvin, muldvarp, natugle, snog, mursejler og svampen Satans Rørhat.

Under en stor eg og med trompetfanfarer modtog ambassadørerne et æresbånd af initiativtager Nina Tofte Hansen.

Katinka Fischer-Nielsen blev f.eks. udnævnt til ambassadør for mælkebøtten:

- Jeg har altid været helt vild med mælkebøtten. Den er smuk og har så mange gode egenskaber. Den kan erstatte medicin, kan spises som salat og bruges til the og andet. Den er tegn på oprør, fordi så mange nedkæmper den, fortæller Katinka Fischer-Nielsen, der er uddannet artkitekt, og i dag arbejder som frivillig koordinator for at gentænke folkekirken.

- Mælkebøtten er nummer to på listen over de mest forhadte ukrudtsarter lige efter svalderkål. Men jeg synes ikke, det hele behøver at være så friseret. Lad den vokse, og lad være med at sprøjte den, og brug den, lyder hendes opfordring.

Gentænk levesteder for dyr og planter i storbyen, lyder opfordringen fra de mange nye ambassadører, som lørdag blev udnævt i Aarhus. Foto: Kim Haugaard
Annonce

Giv plads til mursejler

Formanden for Danmarks Naturfredningsforening i Odder, Ib Salomon, blev ambassadør for mursejleren. En lynhurtig og lille fugl fra Centralafrika, som ankommer om cirka 14 dage.

- Den er fascinerende, bor højt, flyver sindsygt hurtigt og æder 1.000 insekter i timen, så den er til glæde og gavn i byen. Jeg har set den i boligblokke på Trøjborg og på Centralhotellet i Odder, fortæller Ib Salomon.

Han opfordrer arkitekter og bygherrer til i nye højhuse at skabe dybe hulrum på toppen af bygnigerne, så der bliver plads til mursejleren, der altså befrier os for mange generende insekter.

Udnævneelse af dyreambassadører i Universitetsparken
Udnævneelse af dyreambassadører i Universitetsparken
Udnævneelse af dyreambassadører i Universitetsparken
Udnævneelse af dyreambassadører i Universitetsparken
Udnævneelse af dyreambassadører i Universitetsparken
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Bekymret statsminister vil udsætte åbning af nattelivet og varsler mundbinds-påbud

Debat

Zoo som p-plads

Aarhus

Liveblog: Sådan fordeler smittetilfældene sig i Aarhus 

Aarhus For abonnenter

Kampen mod corona er et kapløb med tiden:  - Vi har ikke sovet i timen i arbejdet med at teste

Annonce