Annonce
forside

Mænd dømt for røveri mod Yahya Hassan: Digteren sprang fra anden sal

Arkivfoto: Johan Gadegaard/Scanpix

Digteren Yahya Hassan måtte springe fra en altan på 2. sal i Silkeborg, da to mænd holdt ham fanget og frarøvede ham 60.000 kroner.

To mænd er i byretten i Viborg blevet dømt for at have holdt digteren Yahya Hassan fanget og frarøvet ham 60.000 kroner. Det skriver Midtjyllands Avis.

En 37-årig mand blev idømt 10 måneders fængsel, mens 30-årige Yustininian Byombalirwa fik en hårdere straf på to års fængsel. Han blev også dømt for andre forhold.

Tidligt om morgenen den 26. maj i år anmeldte 23-årige Yahya Hassan de to mænd, som er fra Silkeborg, til politiet. De havde forinden holdt ham fanget i den 37-åriges lejlighed i Silkeborgs midtby, hvor de truede ham med en saks og en kniv.

Det lykkedes Yahya Hassan at slippe væk, da han sprang ud fra en altan på 2. sal og ned på et bord. Derefter alarmerede han politiet.

Yahya Hassan havde blå mærker på arme og ryg efter episoden i lejligheden.

Yahya Hassan indrømmede i retten, at han den pågældende aften var påvirket af stoffer. Han blev for en måneds tid siden dømt for 42 overtrædelser af loven - blandt andet vold, hærværk og trusler.

I den forbindelse erklærede en retspsykiater, at digteren formentlig var sindssyg på de tidspunkter, forbrydelserne fandt sted.

De to mænd har anket dommen til landsretten, skriver Midtjyllands Avis.

Kilde: Midtjyllands Avis

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Nyt miljøvenligt våben mod glatte fortove: Vulkansk aske erstatter salt og sand

112

Skulle tisse men fik ølkrus i hovedet: Tumult i nattelivet endte med kvælertag

Annonce