Annonce
Debat

Mænd er bedre end kvinder...!

Journalist og udviklingskonsulent

Hey, hvor et billigt trick for at få dig til at læse denne blog.

Men du skal selvfølgelig ikke snydes. For som overskriften antyder, så er der da helt sikkert ting, som flertallet af mænd er bedre til, end flertallet af kvinder - og omvendt!

Hvor om alting er, så er kvinderne ved at overtage de globale, økonomiske topposter, og man kan næsten få den opfattelse, at vi er midt i en feministisk verdensrevolution. Verdensbanken, Den Internationale Valutafond og OECD har kvindelige cheføkonomer, og fra årsskiftet er det kvinder, der besidder fem ud af de seks økonomiske topjobs i de tre vigtigste politiske institutioner i verden.

Kvindemagt! Interessant, at der faktisk ikke er et ord, der hedder 'mandemagt', selvom kvindesagsforkæmpere ofte råber højt om, at vores sprogbrug er maskulin og en hæmsko for al ligestilling. Jeg vil blot nævne, at det også hedder Moder Jord, selvom historien siger, at verden er skabt af en almægtig Fader. Det er da noget rod. Og jeg bliver også forstyrret, når man kalder en formand for en forkvinde. Så sætter man netop fokus på kønsforskelle og understreger, at det skulle have en særlig betydning, om det er det ene eller det andet (eller det tredje!) køn, der styrer slagets gang. Det er jo netop den fordom, der skaber uligestilling.

I mine øjne er det vores eget billede af, hvilken person der besidder en magtfuld position, der gør forskellen. Og de fordomme, vi udtrykker i den sammenhæng. Som da Louise Gade for 17 år siden tiltrådte som den første kvindelige borgmester i Aarhus, og blev omtalt som 'lillepigen med fregner og fletninger' af dem, der mente, at en yngre kvinde måtte mangle den nødvendige erfaring. Svarende til, hvis man havde omtalt Nicolai Wammen som 'mors lille dreng med hul på knæet og pomadehår'.

Tilbage til den feministiske magt, som åbenbart er ved at tage kontrollen over verdens økonomi. Undersøgelser viser, at kvinders investeringer giver det største afkast på lang sigt. Eksperter mener, det skyldes, at kvinder spreder deres investeringer og handler mindre impulsivt. Omvendt betyder det, at mænd handler mere på deres følelser(!), og derfor i deres iver løber en større risiko. Det kan give en pludselig høj gevinst, men på den lange bane er det kvinderne, der vinder!

Hvad kan vi bruge det til?

Svaret er klokkeklart, mener jeg. Vi skal forstå værdien af mangfoldighed. Jeg gider ikke brænde min BH, og jeg tror heller ikke på, at verden vil være et bedre sted at være med ren kvindemagt. Lad os bruge farverne som et nemt eksempel. Kvinderne er de røde, og mændene er de grønne. På Wikipedia kan man læse, at 'komplementærfarver hidser hinanden op og forøger strålekraften hos hinanden, og samtidig udgør de et harmonisk hele'! Vi kan bruge samme formel på nationaliteter, unge og gamle. Derfor giver det også mening, at Moder Jord og en mulig almægtig Fader har skabt regnbuen i fællesskab.

Og PS: Kæmpe salut til de kvinder, der har fået de tunge kasketter på. Magt er godt, hvis man forvalter den med omhu, og afleverer den pænt tilbage, når man har fuldført sin opgave.

Kvindemagt! Interessant, at der faktisk ikke er et ord, der hedder 'mandemagt', selvom kvindesagsforkæmpere ofte råber højt om, at vores sprogbrug er maskulin og en hæmsko for al ligestilling. Jeg vil blot nævne, at det også hedder Moder Jord, selvom historien siger, at verden er skabt af en almægtig Fader. Det er da noget rod.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Åbn butikken og spred glæde i byen

På en køretur gennem en af vore mindre provinsbyer i det skønne forårsvejr, så jeg byens butikker holde åbent for salg. Der var mennesker i gadebilledet, og ved byens største modetøjsbutik gik kunderne ind og ud ad døren. Inde i butikken gik kunderne rundt og udviste hensyntagen til hinanden. Det var en rigtig dejlig oplevelse at se åbne butikker og glade mennesker i gadebilledet. Der er hos de fleste mennesker behov for at vende tilbage til en problemfri hverdag, og byens butikker er dem, der er bedst til at visualisere positive begivenheder – og en tro på fremtiden. Åbn butikken, og gør kunderne glade. Alle bliver vindere. Byens borgere kan opleve glæden ved at se mennesker i gadebilledet – og åbne butikker. Butikkerne skaber salg og fungerer stadigvæk som arbejdsplads. Byen går fra at være ”død” og mennesketom til atter at være "levende” og aktiv. Er det at udvise dårligt samfundssind at holde sin butik åbent for salg – eller er det sund fornuft? Er det bedre at holde butikkerne lukkede og risikere at gå konkurs i juni måned fremfor at sikre overlevelsen ved at sælge til de kunder, der gerne vil købe? Danskerne kan sagtens tilpasse sig en situation, der gør det nødvendigt at opføre sig på en anden måde end tidligere, og man kan sagtens selv finde ud af at vise det hensyn, der er nødvendigt. Detaillisterne kan sagtens finde ud af at holde deres butikker åbne og samtidig ”hjælpe” kunderne til udvise de nødvendige hensyn. Et nedlukket Danmark over en længere periode fører til en ny ”istid”. De detaillister, der holder deres butikker åbne for salg, gør os alle en stor tjeneste. Glade mennesker i gadebilledet gør hverdagen festligere for alle – derfor er det en god ide at holde butikkerne åbne for salg. At skulle vente hele eller halve år på en normalisering ødelægger alt for den private sektor, og det er jo, når alt kommer til alt, den private sektor, der skaber forudsætningerne, for at Danmark er et velfærdssamfund. Lad os åbne butikkerne og bevise, at vi godt kan tage hensyn til hinanden uden at blive formanet herom af regeringens forskellige ministre. Det danske forår er skønt. Lad os komme ud og nyde det i fulde drag. Lad os få lov til at købe nyt forårstøj til garderoben.

Aarhus

Leder af daginstitution har travlt: Børnene er velkomne - forældrene skal nødigt indenfor

Aarhus

Ingen hjælp at hente: Lang næse til kulturens fyrtårne i Aarhus

Annonce