Annonce
Debat

Mænd er bedre end kvinder...!

Journalist og udviklingskonsulent
Annonce

Hey, hvor et billigt trick for at få dig til at læse denne blog.

Men du skal selvfølgelig ikke snydes. For som overskriften antyder, så er der da helt sikkert ting, som flertallet af mænd er bedre til, end flertallet af kvinder - og omvendt!

Hvor om alting er, så er kvinderne ved at overtage de globale, økonomiske topposter, og man kan næsten få den opfattelse, at vi er midt i en feministisk verdensrevolution. Verdensbanken, Den Internationale Valutafond og OECD har kvindelige cheføkonomer, og fra årsskiftet er det kvinder, der besidder fem ud af de seks økonomiske topjobs i de tre vigtigste politiske institutioner i verden.

Kvindemagt! Interessant, at der faktisk ikke er et ord, der hedder 'mandemagt', selvom kvindesagsforkæmpere ofte råber højt om, at vores sprogbrug er maskulin og en hæmsko for al ligestilling. Jeg vil blot nævne, at det også hedder Moder Jord, selvom historien siger, at verden er skabt af en almægtig Fader. Det er da noget rod. Og jeg bliver også forstyrret, når man kalder en formand for en forkvinde. Så sætter man netop fokus på kønsforskelle og understreger, at det skulle have en særlig betydning, om det er det ene eller det andet (eller det tredje!) køn, der styrer slagets gang. Det er jo netop den fordom, der skaber uligestilling.

I mine øjne er det vores eget billede af, hvilken person der besidder en magtfuld position, der gør forskellen. Og de fordomme, vi udtrykker i den sammenhæng. Som da Louise Gade for 17 år siden tiltrådte som den første kvindelige borgmester i Aarhus, og blev omtalt som 'lillepigen med fregner og fletninger' af dem, der mente, at en yngre kvinde måtte mangle den nødvendige erfaring. Svarende til, hvis man havde omtalt Nicolai Wammen som 'mors lille dreng med hul på knæet og pomadehår'.

Tilbage til den feministiske magt, som åbenbart er ved at tage kontrollen over verdens økonomi. Undersøgelser viser, at kvinders investeringer giver det største afkast på lang sigt. Eksperter mener, det skyldes, at kvinder spreder deres investeringer og handler mindre impulsivt. Omvendt betyder det, at mænd handler mere på deres følelser(!), og derfor i deres iver løber en større risiko. Det kan give en pludselig høj gevinst, men på den lange bane er det kvinderne, der vinder!

Hvad kan vi bruge det til?

Svaret er klokkeklart, mener jeg. Vi skal forstå værdien af mangfoldighed. Jeg gider ikke brænde min BH, og jeg tror heller ikke på, at verden vil være et bedre sted at være med ren kvindemagt. Lad os bruge farverne som et nemt eksempel. Kvinderne er de røde, og mændene er de grønne. På Wikipedia kan man læse, at 'komplementærfarver hidser hinanden op og forøger strålekraften hos hinanden, og samtidig udgør de et harmonisk hele'! Vi kan bruge samme formel på nationaliteter, unge og gamle. Derfor giver det også mening, at Moder Jord og en mulig almægtig Fader har skabt regnbuen i fællesskab.

Og PS: Kæmpe salut til de kvinder, der har fået de tunge kasketter på. Magt er godt, hvis man forvalter den med omhu, og afleverer den pænt tilbage, når man har fuldført sin opgave.

Kvindemagt! Interessant, at der faktisk ikke er et ord, der hedder 'mandemagt', selvom kvindesagsforkæmpere ofte råber højt om, at vores sprogbrug er maskulin og en hæmsko for al ligestilling. Jeg vil blot nævne, at det også hedder Moder Jord, selvom historien siger, at verden er skabt af en almægtig Fader. Det er da noget rod.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Debat: Hold fast om Ellemann og Lose

Kultur

Fra fan til taktholder i et af verdens største metalbands: Bastian fra Aarhus har taget turen fra tilskuerpladserne og op på scenen

AGF For abonnenter

Og her så nogle af de ting, vi har lært af de første AGF-testkampe

Annonce