Annonce
Aarhus

Mænd, kvinder og alt det imellem

I »The Womanhouse« leger fire kvindelige dansere med det maskuline udtryk i en forestilling, der tager afsæt i en diskussion om maskulinitet , og hvad det vil sige at være en mand. Foto: Allan Høgholm Henriksen

Koreograf Andreas Constantinou er klar med to nye forestillinger i serien »The Genderhouse«, som er et femårigt undersøgene projekt om køn.

Hvis kvinden er den ene pol og manden den anden, så er det alt det i midten, som er interessant, mener Andreas Constantinou.

»ReDoing Gender« er koreograf og performer Andreas Constantinous soloforestilling. Foto: Allan Høgholm Henriksen

Den århusianske koreograf med cypriotisk baggrund puster ud oven på en gennemspilning, da avisen fanger ham i Bora Boras store sal.

Mandag har han premiere på dobbeltforestillingen »The Womanhouse« og »ReDoing Gender« samme sted. Den ene har fire kvindelige dansere på gulvet - det er dog ikke til at se, for de er transformeret med skæg og hår på brystet og testosteron attituder.

Annonce

De fire dansere, som kommer fra Sverige, Danmark, Norge og Spanien er sammen med Andreas Constantinou dykket ned i temaet, hvad er maskulinitet, og hvad er det at være en mand. To spørgsmål som de har debateret og arbejdet koreografisk ud fra.

»Vi kommer ikke op med et endeligt svar, for med hvert individ kommer der nye perspektiver. Det har været meget interessant at arbejde med fire kvinder omkring emnet maskulinitet, men med en kvindelig krop, og se hvad sker der, når vi begynder at udviske kønnets grænser,« forklarer Andreas Constantinou, der ser projektet som et vigtigt indspark i kønsdebatten.

I »ReDoing Gender« er han selv på gulvet i en soloforestilling, der tager udgangspunkt i en diskussion om køn. Er det genetik eller noget kulturelt, der sætter rammen for, hvordan vi udtrykker vores køn?

Constantinou har allerede lavet en 1.0-version af »ReDoing Gender«, som havde premiere i København sidste år. Forestillingen blev præmieret med 10.000 kroner af Statens Kunstfond.

Det er tanken, at »ReDoing Gender« skal udvikle sig løbende igennem de fem år, som projektet »The Genderhouse« løber, så det hver gang er nye versioner af forestillingen, som bliver præsenteret.

Andreas Constantinou lagde ud med at undersøge maskulinitet sammen med Magnus Errboe i »The Manhouse«, som blev vist på Bora Bora i januar 2014.

»Jeg følte kun lige, at jeg kradsede lidt i overfladen og kunne mærke, at der var meget mere at komme efter. På nuværende tidspunkt føler jeg, at jeg er kommet langt mere i dybden med researchen og har fået mere viden om emnet,« siger Andreas Constantinou, der er i gang med undersøgelsens tredje år.

»The Genderhuse« udløber i 2017, og for Andreas Constantinou vil det være oplagt, at gøre projektet til en del af kulturhovedstadsprojektet.

»Mit mål er, at få lavet fire versioner af »ReDoing Gender«. Dem vil jeg give videre til fire kvindelige performere, som så laver deres version,« forklarer han.

Når forstillingerne har haft premiere på Bora Bora, skal de vises i Silkeborg og København, mens soloforestillingen »ReDoing Gender« også vil turnere i Italien.

Annonce
Aarhus

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

AGF For abonnenter

Gult kort til AGF, for det er i den grad på tide, at de leverer sådan en rigtig brandkamp

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Mandagens coronatal: 1411 nye coronasmittede - højeste tal i efteråret

Annonce
Annonce
Annonce
Byudvikling

Ny bydel: Her kan du komme til at bo på nedlagt hospital

Aarhus For abonnenter

Fortætning i midtbyen: Beboere og politikere i infight om nyt byggeprojekt

Alarm 112

Frontalt sammenstød i Ryomgård: 18-årig mand sendt på hospitalet

Erhverv

Længe ventet erhvervstårn får sin første lejer

Alarm 112

Ballade ved lokalopgør: Fodboldfans indkasserede 29 sigtelser

Aarhus For abonnenter

Lise mistede to ægtefæller og sit syn: - Men jeg er nok typen, der får det bedste ud af alting

Debat

Stødt på manchetterne foran tv-skærmen: Hvorfor gør man grin med alvorlige sygdomme?

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Erhverv

Tæt på udsolgt: Nicolinehus runder en milliard kroner i salg af ejerlejligheder

Byudvikling

Flere læsere undrer sig: Hvad sker der med byens mest forfaldne ejendom?

Aarhus

Lynhurtigt el-løbehjul beslaglagt: 31-årig kørte slalom med 60 km/t mellem cyklisterne

AGF For abonnenter

Karakterbogen: Hvor fanden er bolden? Et hav af ringe AGF-leveringer i Randers

Erhverv

Ny portal skal gøre det nemmere at finde job som ufaglært: - Alle har ret til et godt arbejdsliv

Annonce