Annonce
Kultur

Mændene bag Den Uendelige Bro rykker ud i verden

Johan Gjøde (til venstre) og Niels Bjørn Povlsgaard på broen, der virkelig har været et pletskud. Nu skal de være med i Australien med et andet projekt. Foto: Kim Haugaard

Gjøde & Povlsgaard - der stod bag Den Uendelige Bro - er valgt til at være med på Sculpture by the Sea i Australien næste år med illusion om at stå på en øde ø.

AARHUS: De århusianske arkitekter Johan Gjøde og Niels Povlsgaard fik vældig succes på deres uendelige bro ved Sculpture by the Sea 2015 - så stor succes, at broen nu er blevet opført igen i Aarhus-bugten neden for Varna. Og folk elsker den.

Nu fejrer de to endnu en succes.

De er blevet valgt til at være med ved Sculpture by the Sea i Australien - det er derfra, ideen til skulpturudstillingen langs vandet stammer. 'Down under' bliver udstillingen vist på Bondi Beach i Sydney og på Cottesloe Beach i Perth. Det er det sidste sted, Gjøde & Povlsgaard skal være med i 2018.

Yderligere tre danske kunstnere er blevet udpeget. Det er Keld Moseholm, Karl-Christian Geleff og Thomas Lindvig. De har alle været med ved Sculpture by the Sea i Aarhus.

Sculpture by the Sea


  • Sculpture by the Sea begyndte i Sydney i 1997 - som et éndags arrangement.
  • Året efter blev det til fire dage på grund af den store succes, og siden har det udviklet i tid og udbredelse.I 2005 blev Sculpture by the Sea for første gang gennemført i Perth på Cottesloe Beach (Vestaustralien) - og begge steder finder det sted hvert eneste år.
  • Aarhus kom med i 2009 og fortsatte i 2011, 2013 og 2015.
Her er Gjøde & Povlsgaards nye projekt, der skal op i Perth. Spejlet til højre giver gæsterne en illusion af at være på en øde ø: sand med vand omkring. Animation: Gjøde & Povlsgaard

The Desert Island

Gjøde & Povlsgaards nye værk hedder "The Desert Island" og består af et 95 meter langt og 2,4 meter højt spejl, der skal give illusionen af en ø med ørken. Spejlet reflekterer havet og sandet tilbage på gæsterne på stranden. De vil føle sig omgivet af vand og af at stå på en lille ø af sand.

Det er første gang, de to arkitekter optræder med et værk uden for Skandinavien, og det er deres næste step i karrieren - at komme ud internationalt.

- Vi håber på at skabe et sted med social interaktion, og som bringer inspiration til tanker og overvejelser i en virkelighed, der både er isoleret og uendelig på samme tid, siger de to arkitekter.

- Folk i Danmark og andre steder i verden kan følge installationen på Facebook på den australske side for Sculpture by the Sea, siger David Handley, der opfandt konceptet og stadig er direktør.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Rådmand bad sin direktør tænke på Dansk Folkeparti: Kommunens jurister frikender Jette Skive for ulovlig ordre

Annonce