x
Annonce
Erhverv

Mærsk giver formand det største honorar i dansk erhvervstop

Denis Balibouse/Reuters
Ingen C25-selskaber giver deres bestyrelsesformand nær den samme løn, som Mærsk giver Jim Hagemann Snabe.

Bestyrelsesformanden i A.P. Møller-Mærsk, Jim Hagemann Snabe, er den suverænt mest vellønnede bestyrelsesformand blandt de danske C25-selskaber.

Annonce

Det viser en opgørelse, som Børsen har lavet.

C25-selskaberne er de selskaber, der er i det toneangivende aktieindeks på fondsbørsen i København.

Børsen har opgjort honoraret for bestyrelsesformændene i de 24 selskaber i indekset.

Her er Jim Hagemann Snabe topscoreren med et honorar på syv millioner kroner om året. Det er mere end dobbelt så meget, som den næstbedst lønnede, Helge Lund fra Novo Nordisk.

Novo-formanden får 3,1 millioner kroner årligt. Han kan dog blive overhalet, hvis Danske Banks bestyrelse får sin generalforsamlings accept til at hæve honoraret til blandt andet formand Karsten Dybvad.

I så fald vil han stige fra sine 2,6 millioner kroner til 3,8 millioner kroner.

Aflønningen af Mærsk-formanden får pensionskassen ATP, der er aktionær i flere danske selskaber, til at undre sig. Aktiechef Claus Wiinblad kalder over for Børsen Jim Hagemann Snabes aflønning for "usædvanligt".

- Det vil selvfølgelig indgå i vores dialog med selskaber, siger han.

ATP er ikke storaktionær i Mærsk.

Udover de tre bedst lønnede bestyrelsesformænd kan også Lord Allen of Kensington i rengøring- og servicegiganten ISS, Mats Petterson fra biotekselskabet Genmab og Bert Nordberg fra vindmøllekæmpen Vestas hæve over to millioner kroner i honorar.

Resten af C25's bestyrelsesformand ligger ifølge Børsens opgørelse på mellem en og to millioner kroner i aflønning.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Hjælp kulturlivet og vores OL-atleter - læg ekstra på lottokuponen

Forleden, da jeg købte en Eurojackpot-kupon i den lokale brugs, tænkte jeg, hvordan kan vi støtte op om vores OL-atleter, så de ikke kommer til at lide økonomisk, indtil legene afvikles engang til næste år. Og vores kulturinstitutioner lider også, dem må vi og skal vi også hjælpe. En by som Aarhus uden Moesgaard, Den Gamle By, Aros m.v. er ikke en dansk storby, selvfølgelig skal de have hjælp. Jeg undersøgte, hvor mange der spiller lotte hver uge, det drejer sig da om en hel del. En lottokupon indeholder 10 rækker og koster 150 kr. at spille. Når man så ved, hvordan vinderchancerne er, så er man risikovillig, når man satser 150 kr. - så det vil for den enkelte ikke betyde det mindste, hvis man oveni prisen for lottokuponen skulle erlægge 10 kroner til støtte for vores OL-atleter og kulturen i Danmark. Bliver 10 kroner pr. lottokupon til noget? Ja, det bliver faktisk til ret meget, for hver uge spiller 1.185.137 personer lotto, så hvis vi ganger med 10, så er vi godt på vej til at hjælpe alle i land og videre, så vi kan se og nyde vores OL-atleter på TV og besøge vores kulturinstitutioner. Hvis vi regner videre året ud, så har vi indsamlet 456.000.000 kroner - det lukker da de værste huller, mens ellers må det jo bare fortsætte ind i det nye år. Coronaen skal ikke smadre alt det, vi elsker.

Danmark

Live: Myndighederne udsender første tal for raskmeldte i Danmark

Annonce