Annonce
Kultur

Mød Aarhus' nye festival for børnelitteratur

Tegninger og illustrationer er et markant træk ved børnelitteraturen og den nye litteraturfestival Albus har derfor fået sin helt egen visuelle identitet skabt af illustratoren Kamila Slocinska, som også kan opleves på festivalen, der finder sted 1.-4. november på Dokk1.

Albus er navnet på en ny børnelitteraturfestival i Aarhus, der 1.-4. november præsenterer lokale forfattere og illustratorer. Målet er at styrke læselysten blandt de yngste århusianere.

AARHUS: Børnelitterære byvandringer og møder med lokale forfattere og illustratorer er nogle af de oplevelser som venter, når Albus, en ny børnelitteraturfestival i Aarhus, finder sted i begyndelsen af november.

Det er tanken at festivalen skal finde sted hvert andet år på Dokk1.

På den første udgave af festivalen kan publikum blandt andet opleve forfattere og illustratorer som Søren Jessen, Annie Bahnson, Gunvor Ganer Krejberg, Cato Thau-Jensen og Kamila Slocinska, ligesom man også vil kunne møde forfattere som Kim Fupz Aakeson, Josefine Ottesen og Lene Kaaberbøl og internationale navne som Teri Terry, Ole Könnecke og Catarina Sobral.

Festivalen er ikke, som man ellers godt kunne tro, opkaldt efter Albus Dumbledore, troldmanden i Harry Potter-bøgerne. Det dækker i stedet over noget lidt mere jordnært, nemlig Aarhus Litterære Børne- og UngeScene (ALBUS).

Litteraturfestivalen bliver til i et samarbejde mellem to afdelinger i Aarhus Kommune; Kultur og Borgerservice og Børn og Unge og er forankret i Aarhus Bibliotekerne.

Ambitionen er at skabe en firedages festival, der giver børn og unge - uanset baggrund og forudsætninger- mulighed for fælles oplevelser i selskab med børnelitteratur og at give inspiration til at læse.

- Litteraturfestivalen er i tråd med vores ambitioner i Aarhus om at skabe stærke læsere allerede fra de tidlige år og om at fastholde læselysten senere i livet, siger Thomas Medom (SF), rådmand for Børn og Unge, i en pressemeddelelse.

Albus Festivalen er baseret på stærke partnerskaber både lokalt, regionalt, nationalt og internationalt. Men det har også været vigtigt at inddrage børnene i festivalen, det sker blandt andet gennem børne-litteratur-ambassadører, der kan være med til at formidle litteratur i øjenhøjde med andre børn.

- Evnen og lysten til at læse åbner en verden af muligheder og oplevelser. Jeg glæder mig til, at Aarhus nu får sin egen internationale børnelitteraturfestival, udtaler rådmand for Kultur og Borgerservice Rabih Azad-Ahmad (R).

Festivalen er nu klar med det trykte program. Fra tirsdag 16. oktober kan det hentes på bibliotekerne i Aarhus eller nærstuderes online på Aarhus Bibliotekernes hjemmeside.

Alle aktiviteterne er gratis, men flere aktiviteter kræver billet. Se mere om festivalens på www.aakb.dk/albus.

Albus

Albus er en ny international børnelitteraturfestival, der finder sted hvert andet år på Dokk1 - første gang fra den 1.-4. november.Festivalen har et særligt fokus på inddragelse af børn og nye formater for formidling af litteratur.

Festivalen vil byde på forskellige arrangementer, hvor alle med en interesse i børne- og ungdomslitteratur kan deltage i skrive- og tegneworkshops, oplæsninger, kreative workshops og byvandringer.

Festivalen arrangeres af Aarhus Kommunes Biblioteker med flere.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Gift fra brandskole kan være endt i bæk: - Vi skal hurtigt have styr på, om stoffet er i dyr eller fødevarer

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Søndagens coronatal: Tre døde med Covid-19 det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Byudvikling

Forældregruppe i appel før budgetforhandling: Mangler syv millioner til ny idrætshal

AGF For abonnenter

En mandag aften på kunstgræs i Silkeborg: Måske er det i virkeligheden en af sæsonens sværeste opgaver for AGF?

Kultur

Se billederne: Royal jubel efter prins Joachim og Tom K. kørte først over stregen

Danmark For abonnenter

Fup-mails vælter ind: Svindlere udnytter farvel til NemID til identitetstyveri

Østjylland

Nu kommer der flere busser mellem Aarhus og Randers: Midttrafik indrømmer urealistiske 118-køreplaner

Byudvikling For abonnenter

Den store udfordring: Aarhus Ø må nøjes med busser, mens politikere drømmer videre om en førerløs fremtid

Kultur For abonnenter

Tvivlen meldte sig, da kulturredaktøren så tv-dokumentar: Bør man filme sit dødssyge, grædende barn?

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Sport

Mindeord: Chris Anker Sørensen glemte aldrig sine rødder, og var ganske enkelt bare et ordentligt menneske

Sport

Bilinspektør om Chris Anker-ulykke: Chauffør begik ikke fejl

Sport

Barndomsby i sorg over Chris Ankers død

Byudvikling For abonnenter

Håndværkere boede ulovligt på industrigrund: Kommunen blev advaret - men førte ikke tilsyn

Danmark

Løvkvist til DF-årsmøde: Den weekend, Pia Kjærsgaard mistede sit parti

Annonce