Annonce
Kultur

Mød Aarhus' nye festival for børnelitteratur

Tegninger og illustrationer er et markant træk ved børnelitteraturen og den nye litteraturfestival Albus har derfor fået sin helt egen visuelle identitet skabt af illustratoren Kamila Slocinska, som også kan opleves på festivalen, der finder sted 1.-4. november på Dokk1.

Albus er navnet på en ny børnelitteraturfestival i Aarhus, der 1.-4. november præsenterer lokale forfattere og illustratorer. Målet er at styrke læselysten blandt de yngste århusianere.

AARHUS: Børnelitterære byvandringer og møder med lokale forfattere og illustratorer er nogle af de oplevelser som venter, når Albus, en ny børnelitteraturfestival i Aarhus, finder sted i begyndelsen af november.

Det er tanken at festivalen skal finde sted hvert andet år på Dokk1.

På den første udgave af festivalen kan publikum blandt andet opleve forfattere og illustratorer som Søren Jessen, Annie Bahnson, Gunvor Ganer Krejberg, Cato Thau-Jensen og Kamila Slocinska, ligesom man også vil kunne møde forfattere som Kim Fupz Aakeson, Josefine Ottesen og Lene Kaaberbøl og internationale navne som Teri Terry, Ole Könnecke og Catarina Sobral.

Festivalen er ikke, som man ellers godt kunne tro, opkaldt efter Albus Dumbledore, troldmanden i Harry Potter-bøgerne. Det dækker i stedet over noget lidt mere jordnært, nemlig Aarhus Litterære Børne- og UngeScene (ALBUS).

Litteraturfestivalen bliver til i et samarbejde mellem to afdelinger i Aarhus Kommune; Kultur og Borgerservice og Børn og Unge og er forankret i Aarhus Bibliotekerne.

Ambitionen er at skabe en firedages festival, der giver børn og unge - uanset baggrund og forudsætninger- mulighed for fælles oplevelser i selskab med børnelitteratur og at give inspiration til at læse.

- Litteraturfestivalen er i tråd med vores ambitioner i Aarhus om at skabe stærke læsere allerede fra de tidlige år og om at fastholde læselysten senere i livet, siger Thomas Medom (SF), rådmand for Børn og Unge, i en pressemeddelelse.

Albus Festivalen er baseret på stærke partnerskaber både lokalt, regionalt, nationalt og internationalt. Men det har også været vigtigt at inddrage børnene i festivalen, det sker blandt andet gennem børne-litteratur-ambassadører, der kan være med til at formidle litteratur i øjenhøjde med andre børn.

- Evnen og lysten til at læse åbner en verden af muligheder og oplevelser. Jeg glæder mig til, at Aarhus nu får sin egen internationale børnelitteraturfestival, udtaler rådmand for Kultur og Borgerservice Rabih Azad-Ahmad (R).

Festivalen er nu klar med det trykte program. Fra tirsdag 16. oktober kan det hentes på bibliotekerne i Aarhus eller nærstuderes online på Aarhus Bibliotekernes hjemmeside.

Alle aktiviteterne er gratis, men flere aktiviteter kræver billet. Se mere om festivalens på www.aakb.dk/albus.

Albus

Albus er en ny international børnelitteraturfestival, der finder sted hvert andet år på Dokk1 - første gang fra den 1.-4. november.Festivalen har et særligt fokus på inddragelse af børn og nye formater for formidling af litteratur.

Festivalen vil byde på forskellige arrangementer, hvor alle med en interesse i børne- og ungdomslitteratur kan deltage i skrive- og tegneworkshops, oplæsninger, kreative workshops og byvandringer.

Festivalen arrangeres af Aarhus Kommunes Biblioteker med flere.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Ny by på landet: Stor boligforening er vild med planer om en lav by på markerne

Danmark

Søndagens coronatal: Yderligere 11 er døde - 4326 har fået en positiv test

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Corona spænder ben for prestigehotel på Aarhus Ø: Må droppe kæmpe konferencesal

Aarhus For abonnenter

Franske finesser: Restaurant ET har gennem 13 år holdt højt niveau

Aarhus

Frygter for fremtiden: - Jeg tør ikke tænke på, hvor mange sygeplejersker, der siger deres stilling op de næste måneder

Alarm 112

Ledende rockermedlem i Aarhus dømt for omfattende hashhandel

Løvkvist: Messerschmidt kæmper for at vriste magten ud af døende hænder

AGF For abonnenter

Kommentar: Skulle vi ikke lige få bolden med? AGF-efteråret har været en skuffende rodebutik

Kultur

- Vi snakkede aldrig om det hos os: Pårørende og skuespillere besøgte grave inden gallapremieren på 'Hvidstengruppen II'

Aarhus

Se video: Flere end 100 sygeplejersker udtrykte deres utilfredshed med arbejdsforholdene

Skoleleder om mulig Omikron-variant: Der er så mange ansatte, der skal testes, at vi ikke kan tage imod elever

Alarm 112

Involverede i dødsdrama efterlod deres dansk indregistrerede bil på parkeringsplads lige syd for grænsen

Aarhus For abonnenter

Parcelhuse med særlige historier: Søren og Jettes hus er på forsiden af en ny bog om arkitektur

Aarhus

Det bliver dyrere at komme af med skraldet: Se hvor meget mere du skal betale efter nytår

Annonce