Annonce
Kultur

Mød den nye huskunstner på Maltfabrikken

Karolin Schwab er Malt Airs nye gæstekunstner. Hun er uddannet fra universiteter i London og Berlin, og hun har tidligere haft ophold i kunstnerresidenser i blandt andet Kina, Schweiz og USA. Torsdag 5. december klokken 19 fortæller hun om sit arbejde på Maltfabrikkens Kulturloft. PR-foto
Til december flytter den tyske gæstekunstner Karolin Schwab ind i den nyindrettede bolig på Maltfabrikken som en del af Malt Air. Allerede 5. december giver hun sin første artist talk i Ebeltoft.
Annonce

EBELTOFT: Skulptør, installationskunstner og fotograf Karolin Schwab vil fra december til og med marts 2020 bebo en af de fire kunstnerboliger i Maltfabrikkens Villa Lundberg, som danner rammen om residency-projektet Malt Air.

Karolin Schwab er uddannet fra universiteter i London og Berlin, og hun har tidligere haft ophold i kunstnerresidenser i blandt andet Kina, Schweiz og USA.

Gennem minimalistiske installationer og skulpturer placeret udendørs arbejder den tyske kunstner med at gøre mennesker bevidste om lys, vind, materiale, rum og farver i deres umiddelbare omgivelser, og de følelser og spørgsmål, der opstår i mødet mellem mennesket og naturen. Karolin Schwab forklarer: - Jeg ser mine værker som linser eller forstørrelsesglas, der får beskueren til at se langt ud for at finde en del af deres indre selv.

Hun er begejstret for Ebeltofts naturskønne beliggenhed og ser mange muligheder for at inkorporere havet i sin kunst.

Torsdag 5. december klokken 19 vil hun på Maltfabrikkens Kulturloft fortælle nærmere om sit arbejde og de tanker og processer, der leder op til et værk.

Maltfabrikkens kunstnerboliger har siden i sommer dannet ramme for Malt Air – et kreativt, internationalt miljø for arbejdende kunstnere på firemåneders ophold i Ebeltoft.

- Det er dog ikke kun kunstneren, som tager noget nyt med hjem. Det er et gensidigt inspirerende udvekslingsprogram, hvor kunstnerne også giver positive forstyrrelser tilbage til lokalområdet. Og med denne første officielle artist talk på Maltfabrikken indleder vi forhåbentligt en lang række af spændende arrangementer, hvor alle har muligheden for at møde kunsten og ikke mindst kunstneren øjenhøjde, udtaler projektleder for Malt Air, Vibeke Wang, i en pressemeddelelse.

Malt Air er støttet af Statens Kunstfond og drives som et samarbejde mellem Maltfabrikken, Statens Værksteder for Kunst i København og Kunsthal Aarhus.

Karolin Schwab laver minimalistiske installationer og skulpturer, som hun placerer udendørs. Her værket "Cloudcatcher". Hun er begejstret for Ebeltofts naturskønne beliggenhed og ser mange muligheder for at inkorporere havet i sin kunst. PR-foto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Nye tal: Fortsat højt smittetryk i Aarhus

CORONAVIRUS

Live: Det er for tidligt at glæde sig over smittetal, mener Mølbak

Annonce