Annonce
Aarhus

Mød Gintberg i Gellerup

Jan Gintberg råber Gellerup op i aften klokken 20. Foto: TV2

Udkantsdanmark strækker sig helt ind til byens hjerte - Christiania og Gellerupparken. I aften står Jan Gintberg på scene foran beboerne i Gellerup.

Et godt grin, det kan man altid bruge, også når man bor i Udkantsdanmark. Standup-komikeren Jan Gintbergs tur rundt til landets randområder i programserien »Gintberg på kanten« er nået til vores egen århusianske baghave Gellerupparken.

Annonce
Jan Gintberg råber Gellerup op i aften klokken 20. Foto: TV2

I disse dage huserer den hurtigtsnakkende komiker i betonen. Optagelserne begyndte tirsdag og afsluttes i dag.

»Vi vil gerne udvide begrebet lidt, til også at omfatte områder som Nuuk i Grønland, Christiania og Gellerup,« siger redaktør af »Gintberg på kanten«, Anna Seeberg.

»Christiania er lidt lige som Gellerup et lukket samfund i samfundet - en lille landsby for sig selv,« siger hun.

Vi inviteres med indenfor i landsbyen på den sjove måde.

Første udsendelserække bragte komikeren fra Hirtshals til Højer - fra Thyborøn til Neksø. Nu kan vi grine med under hele ti nye udsendelser.

Jan Gintbergs antropologiske udflugt rundt i landet søger det skæve og livsbekræftende.

»Bag alle fordommene må der være noget, som kan samle os om et godt grin,« fortæller redaktøren.

Gintberg udstiller nok - på en kærlig måde - de mennesker, han møder. Men han gør det ansigt til ansigt i en humoristisk og kærlig ping-pong med de lokale.

I aften klokken 20 står han på scenen foran beboerne i Gellerup.

Der er inviteret 250 af områdets beboere til show på den gamle Nordgårdsskole.

Her kan de grine af og med sig selv og hinanden.

»Vi bliver mere og mere ens. Om man bor ti kilometer fra Herning eller ti kilometer fra København, så ligner vi hinnanden,« siger Jan Gintberg.

Han glæder sig over, at man stadigvæk kan finde mangfoldigheden i Danmark. Gellerup, Nuuk eller Christiania.

Men er samtidig imponeret over hvor velordnet, pænt og rent der er i Gellerup.

»Ikke som de boligblokke man ser i Nuuk på Grønland - det kan man kalde en ghetto,« siger han.

»Jeg er ikke blind for de sociale problemer. Men jeg ser mest på de positive ting, der bringer smilet frem - men gerne med en lille kant af alvor. Så kan man kalde mig blåøjet. Jeg er primært komiker interesseret i at underholde - det andet, det er bonus,« siger han.

Tv udsendelsen »Gintberg på kanten - Gellerupparken« sendes den 3. november på DR 1.

Den er en del af en udsendelserække på 10 programmer, hvoraf det første, fra Læsø blev sendt i torsdags.

»Det blev virkelig vel modtaget af seerne - vi kalder det allerede en succes,« siger Anna Seeberg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Parkering på fiskerihavnen. Er vi blot en stime gubbier i akvariet?

Det forekommer mig ret bizart, at to rådmænd offentligt diskuterer, hvem der mon er skyldig i den ene fejl efter den anden, samtidig med at vi borgere blot ser på cirkusset. Det var i ingens interesse, at parkeringsforholdene blev ændret på Fiskerihavnen. Men af en eller anden finurlig bureaukratisk grund ændrede man det uden argumentatorisk grund. Vi så det også med projekt Aarhus Folkepark, hvor der heldigvis blev oprettet borgergrupper mod indgriben i vores grønne områder. Burde det overhovedet være nødvendigt at oprette protestgrupper? Burde borgerdemokrati/-inddragelse ikke være en ren selvfølge? Heldigvis landede Lind Invest og Salling Fondene lidt ro på bølgen i akvariet. Men også her går det stærkt, og før vi fik set os om, hed projektet pludselig Kongelunden. Jo, demokratiets vej i akvariet vil ingen ende tage. Gubbierne svømmer konstant rundt og følger bare strømmen af fodringen fra oven. Det er, som om byrådets aktører i akvariet helt har glemt, at de er medaktører og skal varetage miljøet i vandet til gavn for alle. Det kunne være ønskeligt, at man lyttede noget mere til borgerne og stillede dem overfor flere valg, så det ganske enkelt var flertallet, der havde en sidste stemme, i forhold til om det skal være den ene eller den andens byudviklers forslag, der bliver realiseret i de forskellige enormt store projekter, der skal udvikle byen. Vi skal alle være her, og vi skal alle behandles med respekt.

Annonce