Annonce
Aarhus

Mød natcabaretens dansere: Forførende kvinder med et helt andet liv til hverdag

Foxy-kvinderne kommer tæt på publikum. Foto: Martin Dam Kristensen
Seks "Foxy Ladies" vækker begejstring ved Aarhus festuges natcabaret. I hverdagen er de sygeplejerske, ingeniør, psykolog, fysioterapeut og studerende.

AARHUS: De er pavestolte, men "det har været nervepirrende".

Seks danske kvinder har levet i spænding de seneste dage. Lige nu boltrer de sig blandt verdensstjerner af artister i Magic Moments, natcabareten i Aarhus Festuge. Det er deres hidtil største opgave og derfor imødeset med stor spænding.

"Foxy Ladies" kalder de sig, de seks forførende, dansende kvinder, som sætter fut og fart i forestillingen i Hermans i Tivoli Friheden.

Århus Stiftstidendes anmelder Kisten Dahl skriver blandt andet sådan:

"Som gennemgående figurer tilfører Foxy Ladies showet en stemning af natcabaret med charleston og cancan til et show, som bestemt er en aften værd – i sin komplette 'magic moment-helhed'."

Natcabaret

Natcabaret. Hermans, Tivoli Friheden, Skovbrynet 5. Til og med lørdag 7. september.
Spisning fra kl. 18.30 (dørene åbnes kl. 18). Natcabaret kl. 21–ca. 23.
Hvis man kun skal se cabaret, er der adgang til salen kl. 20.45.
aaf.billetten.dk

Tager ferie og fridage

I modsætning til de andre artister fra Rusland, Mexico, Frankrig, Tyskland og Sverige lever de danske kvinder ikke af at optræde. De er amatører og har taget to ugers ferie eller fridage for at kunne vise deres kunnen i Aarhus til og med på lørdag.

Et par af dem har været nødt til at tage hjem for at passe deres job nogle timer. Og en har måttet tage sin søn med nogle dage. Montra Hotel Sabro Kro lægger opholdssted og senge til.

Kvinderne, der er mellem 25 og 38 år og kommer fra Odense, laver en kraftpræstation i dans.

Deres optræden kan ikke gennemføres uden at være i topgod form, så de træner normalt to gange om ugen, men op til natcabareten har det været oftere. Aldrig før har de givet så mange forestillinger i træk.

- Det er et stort set up og nervepirrende. Vi har øvet dagligt og har kørt hårdt på, nogle dage med seks timers prøver, siger idékvinden.

Annonce

Ni i alt

Helena Dong på 35 år har fået ideen og startede "Foxy ladies" for seks år siden. Siden har det udviklet sig slag i slag.

Kulturagenten Henrik Mortensen, der har ansvaret for natcabaretens indhold, fik øje på dem. Nu er det tredje gang, han har dem med i et større arrangement. Først Odense, så regatta i Silkeborg og nu Aarhus.

Mest kendte blev de, da tv-konkurrencen "Danmark har talent" spurgte, om de ville deltage. I 2017 vandt de guldknapperne og kom i semifinalen.

De er ni Foxy Ladies og kan bestilles alle på én gang eller i mindre portioner.

- Det sker, at vi skifter ud. Vi har lige afleveret to dansere til Det danske musical Akademi i Fredericia. Nogle bruger os som springbræt til større opgaver, siger Helena Dong.

Der er fart over feltet, når Foxy Ladies optræder. Foto: Martin Dam Kristensen
Annonce

Svære krav

Det er hende, der styrer butikken, tager mod tilmeldinger, hyrer nye dansere og leder træningen. Og ikke mindst har ansvaret for, at kostumerne bliver fornyet og der kommer flere til.

For tiden har hver danser ti kostumer, og de er alle i spil i Hermans. Så mange gange er de atletiske og veltrænede kvinder på scenen eller ude blandt publikum. Så der skal også klædes om i en fart.

Hvem som helst kan ikke blive optaget. Der er krav, og de ligner dem, Moulin Rouge i Paris stiller.

- Du skal være mindst 1,70 meter høj, kunne sparke højt, lave vejrmøller, gå i spagat og danse på høje hæle, siger Helena Dong her dagen efter premieren i Aarhus.

Hun er kørt af sted efter plejemidler til tæerne.

- Det var en lang optræden, så nogle har lidt ondt i tæerne, siger hun.

Foxy-showet på scenen er også forrygende. Foto: Martin Dam Kristensen
Annonce

Prikker folk ud

Til daglig har Foxy-ladierne helt andre job.

Helena Dong er neonatalsygeplejerske for tidligt fødte børn, og hun har i øvrigt en fortid som gymnast. Andre har danset ballet, hiphop eller været dansere.

Hverdagsjobbene er vidt forskellige. En studerer medicin, og ellers tæller flokken blandt andet en psykolog, en fysioterapeut, en skolelærer, en studerende i idræt og en ingeniør.

Når der skal nye dansere til, klares det på forskellige måder.

- Vi slår jobbet op og holder audition, men vi går også ud og ser dans og shows og prikker nogle ud til at være med, siger Helena Dong.

Helena Dong fik ideen til Foxy Ladies og leder dansetruppen. Foto: Hasse Frimodt
Annonce

Flot opbakning

- Fordi vi ikke er professionelle, kæmper vi os lidt frem, for eksempel når der skal laves kostumer. Vi finder en farmor, der kan sy en knap i, og andre, der kan give en hånd. Vi henter tjenester hvor, vi kan få dem. Vi skal skabe noget og forny os, også på kostumerne. For nylig fik hver af pigerne 800 sten og noget lim, og så måtte de selv lime det hele på kjolen. Alle er grebet af det, siger Helena Dong, der er særlig opmuntret over jobbet i Hermans.

- Vi er megaglade, stolte og imponerede af den opbakning, vi får her. Vi taler om det hver dag. Vi er beærede over, at det er muligt at gøre det her, selv om vi ikke lever af det. Vi er på scenen sammen med mennesker, der har levet af det job hele deres liv, siger Helena Dong.

Hun skriver ud til danserne hver gang, der er et job, og så melder de på, om de kan være med.

- Det er et stykke logistik, og denne gang har det været noget særligt, fordi vi er af sted så længe. Men det er fedt, siger Helena Dong.

Annonce
AGF For abonnenter

Bagkanten: Der er flere plusser end minusser ved AGF's nye formation

Danmark

Mandagens coronatal: 785 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Sara Slotts karriere slutter med styrt i OL-semifinalen

Aarhus For abonnenter

Fra hobby til millioner: Det har kostet Mia og Kenneth blod, sved og tårer at holde fast i succesen

Aarhus

Mandagens coronatal: Nye smittede holder sig under 100

Østjylland

Slap dog lige en lille smule af: Humoristiske trafikskilte skal få bilister til at slippe speederen på de små sommerhusveje

Aarhus For abonnenter

Mark sælger brygudstyr: Sådan kommer du i gang med at brygge øl

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Navne

Berdino fylder 75 år: Cirkuskongen, der solgte elefanter til staten

Alarm 112

Kvinde forsøgte at sælge telefon - men blev mødt af køkkenkniv

Sport

Viktor Axelsen vinder OL-guld efter vanvittig finale

Aarhus

4 mulige historier - Du bestemmer, hvilken der skal laves journalistik på

AGF For abonnenter

David Nielsen rystede posen, men målene kommer stadig ikke af sig selv

Alarm 112

Skabte problemer på motorvejen: Lastbilbrand påvirkede trafikken i mange timer

Annonce