Annonce
Aarhus

Mød spidskandidaterne: Tre varme emner til debat ved Stiftens valgmøde

Århus Stiftstidendes store valgmøde finder sted mandag 6. november kl. 19-21.30 på Frederiksbjerg Skole. Foto: Søren Willumsen

Århus Stiftstidende inviterer læserne til dialog med spidskandidaterne mandag 6. november på den nye Frederiksbjerg Skole.

AARHUS: Byudvikling, trafik og integration.

Det er varme emner i den politiske debat og ikke mindst i Århus Stiftstidendes valgdækning i den seneste og kommende tid.

Det er samtidig de tre emner, vi beder partiernes spidskandidater tage stilling, når Århus Stiftstidende mandag 6. november inviterer læserne med til et et godt gammeldags valgmøde.

Valgmødet finder sted på den nye Frederiksbjerg Skole på Ingerslevs Boulevard kl. 19-21.30.

Annonce

Toppolitikere deltager

Her vil man kunne møde følgende toppolitikere og spidskandidater til en politisk duel om de tre emner:

Borgmester Jacob Bundsgaard (S)

Børn- og ungerådmand Bünyamin Simsek (V)

Kulturrådmand Rabih Azad-Ahmad (R)

Social- og beskæftigelsesrådmand Thomas Medom (SF)

Ældre- og sundhedsrådmand Jette Skive (DF)

Spidskandidat Marc Perera Christensen (K)

Spidskandidat Keld Hvalsø Nedergaard (EL)

Byrådskandidat Sander Jensen (Alt.)

Spidskandidat Almaz Mengesha (LA)

På selve aftenen kan du følge debatmødet i en livdækning på stiften.dk og efterfølgende skriver vi også om det på stiften.dk og i avisen.

Derfor tre emner

Vi er som byens avis meget bevidst om, at der kan være rigtigt meget at tale med politikerne om og søge svar på. Og man kan med rette spørge, hvorfor valgmødet ikke også handler om ældre, børnepasning eller kontanthjælp eller en hel masse andre ting?

Men svaret er enkelt: Vi har to en halv time til debatten, og da tiden er knap vil vi hellere have en god debat om tre emner end skøjte hen over en hel masse. De tre emner er valgt ud fra deres aktualitet og relevans for hele kommunen.

Politikerne får hver et minut til at præsentere sig, hvorefter de drøfter de tre emner et ad gangen. Der er også indlagt spørgetid til sidst, hvor der er mulighed for at stille spørgsmål om andre emner.

Undervejs byder avisen på en kop kaffe eller the og et stykke hjemmebag fra skolens kantine.

Det er gratis at deltage i valgmødet, og er man interesseret møder man blot op på aftenen.

Valgmødet holdes på skolens orange trappe, som er en amfi-agtig betontrappe. Den er skabt til at sidde på, men man kan med fordel medbringe en trøje eller pude at sidde på.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Århusiansk syrienkriger anholdt ved ankomst til Danmark

Læserbrev

Læserbrev: Socialdemokratiet vil gerne være med

Socialdemokratiet ønsker naturligvis at være med til at præge udviklingen i Odder Kommune. Derfor er vi også næsten hvert år med i budgetforlig. Desværre ikke i år. Det, der skiller, er især grønthøstermetoden forklædt som "hverdagseffektiviseringer", manglende satsning på grøn og bæredygtig udvikling og detailstyring på fagområderne. Med detaljerede retningslinjer og puljer udstråler budgetforliget desværre mistillid til medarbejderne. Det er New Public Management og djøfisering, når det er værst. Hverdagseffektiviseringerne, puljerne og flere eksempler på beslutninger, der ikke føres ud i livet, tegner et billede af en kommune, der er ved at gå i stå. Politikere, der ikke tager ansvar for udviklingsretningen. Og ikke tager ansvar for at rette økonomien op i tide. Ved sidste års budgetlægning blev det vedtaget, at der skulle udarbejdes et udviklingskatalog over mulige smarte investeringer/besparelser. Det er ikke udarbejdet. Ved 2. behandling af budgettet argumenterede borgmesteren for, at der ikke er afsat nye penge til energibesparende foranstaltninger, fordi penge i sidste års budget ikke er brugt. Eksempler blandt flere på manglende tempo og vilje til at udføre byrådets beslutninger. Det hjælper ikke at give forvaltningen skylden, ansvaret ligger entydigt hos borgmesteren. Manglerne i forhold til grøn og bæredygtig udvikling har fået mindre opmærksomhed. Lone Jakobi trak forskellen op således: "Sølle halvanden millioner kroner har I fundet til grøn og bæredygtig omstilling i Odder Kommune - over fire år! (...) Men derfra, da finder I ingenting. Som i absolut ingenting. Og I stopper endda det vigtige arbejde med energirenoveringer." Til sammenligning har Socialdemokratiet i sit budgetforslag fundet otte millioner kroner. Socialdemokratiet vil gerne tilbage til samarbejde over midten. Men det forudsætter, at borgmesteren leverer på byrådets beslutninger og herunder ikke mindst det omstillingskatalog, som også hans forligspartnere har bestilt. Der er brug for seriøs prioritering og handling, hvis vi skal rette op på både økonomi og kernevelfærd og samtidig bidrage til en grøn og bæredygtig udvikling.

AGF

Målfest, sejr og ny optimisme: Her er hele dækningen af AGF-Sønderjyske

Annonce