Annonce
Aarhus

Mød Ulla Terkelsen på toppen af Salling

Ulla Terkelsen møder Stiftens læsere på Salling Rooftop lørdag.
Stiftens læsere inviteres til en spændende samtale med dansk tvs ukronede dronning på Salling Rooftop på lørdag

Aarhus: Hun har været korrespondent i London, Washington, Paris, Bruxelles og Berlin. Og i flere år rapporterede hun fra Kabul i Afghanistan. Med andre ord - det er en af landets mest berejste og kendte tv-journalister, der lægger vejen forbi Salling Roof Top på lørdag klokken 14.

Her vil en anden kendt tv-journalist, Nick Horup, interviewe Ulla Terkelsen - og Stiftens læsere er inviteret.

Under titlen ”Mig, Aarhus og resten af verden”, har Århus Stiftstidende og Salling fornøjelsen af at invitere til foredrag/samtaler med tre spændende eksil-århusianere, der alle for længst har forladt Østjylland, men som stadig har et helt særligt forhold til Smilets By. Ud over Ulla Terkelsen er det Tour de France-legenden og forfatteren Jørgen Leth samt komikeren Jacob Haugaard.

Men første kvinde på Rooftop-scenen er altså tvs ukronede dronning Ulla Terkelsen. Den mangeårige TV2 korrespondent er født og opvokset i Aarhus og har blandt andet en fortid på avisen Demokraten, inden karrieren inden for tv og udlandet trak i den farverige journalist. I samtalen med Nick Horup, vil Ulla Terkelsen fortælle om sit liv og opvækst i Aarhus, men naturligvis også om sine mange oplevelser som journalist på de bonede gulve i Europas hovedstæder og i brændpunkter rundt om i verden. Og hun vil blandt andet komme ind på, hvordan det var at dække terrorangrebet i Paris i 2015.

Efter samtalen vil Stiftstidende være vært for en forfriskning, hvor der vil være muligt at få en autograf og mulighed for at købe Ulla Terkelsens bog.

Billetter til 50 kroner kan købes af Stiftstidendes abonnenter på nembillet.dk under kategorien redaktionelt arrangement.

Samtalen med Jørgen Leth og Jacob Haugaard foregår henholdsvis 13. og 15. juni. Til begge arrangementer kan der også købes billetter på nembillet.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Islændinge pillede brodden af Århus

Leder For abonnenter

Parkering i Skejby: Gylden mulighed for at få parkering til at fungere

En arbejdsplads med næsten 9.734 medarbejdere samlet på et areal, der svarer til cirka 500 parcelhusgrunde. Det er ikke svært at forestille sig, at det vil give problemer på mange forskellige områder. Men når det drejer sig om selve en af grundpillerne i vores velfærdssamfund; nemlig et sygehus, så tillader vi faktisk ikke, at der er alt for mange problemer. Så forventer vi - alle vi skatteborgere - at tingene bare kører efter en snor, der hverken knækker eller flosser det mindste. Men sådan er det selvfølgelig ikke i virkelighedens verden og slet ikke, når sygehuset er Aarhus Universitetshospital, der siden den tankemæssige fødsel har oplevet at få fjernet millioner og atter millioner af kroner, så det har meget svært ved at leve op til betegnelsen et supersygehus. Aarhus Universitetshospital er ét af de absolut bedste sygehuse i Danmark med nogle af de absolut bedste indenfor deres fag og specialer. Ingen tvivl om det. Men de senere år har Aarhus Universitetshospital fået et ry for også at være mangelfuldt og problemfyldt. Ikke på grund af personalet, men på grund af en økonomi og nogle økonomiske krav fra stat, der gør, at der alt for ofte har været sparerunder, nedskæringer og omorganiseringer. Samtidig har hospitalet kæmpet for at blive færdigbygget med de forsinkelser og fejl, som - desværre - alt for ofte er på store byggerier i Danmark. Nu står sygehuset færdigbygget, men der er stadig mulighed for forbedringer. Især på parkeringsområdet, som vi beskrev i mandagsudgaven af Århus Stiftstidende. Det har sygehusets ledelse, Region Midtjylland og Aarhus Kommune endelig erkendt og har derfor bedt konsulentvirksomheden Cowi om at udtænke noget bedre og langt mere funktionelt end det eksisterende. Som en - heldigvis - sjælden bruger af Aarhus Universitetshospital er det ikke svært at pege på skiltningen, som et forbedringspunkt. Ikke så meget antallet af skilte, mere størrelse og selve indholdet. Som ansat ved man godt, hvor man skal hen. Som indlagt er det mere eller mindre ligegyldigt, da andre oftest afleverer én. Som pårørende og gæst er man straks mere udfordret. Men hospitalet er førdigbygget og parkeringspladserne er lavet, så nu kan Cowi studere det adfærdsmønster, vi bilister har, når vi ankommer til et sygehus. Cowi har alle muligheder for at lave en analyse, der helt ned til de enkelte pladser kan optimere det for både ansatte og pårørende, så begge grupper får optimale parkeringsforhold tæt på supersygehuset. Alt andet vil være ærgerligt.

Annonce