Annonce
Østjylland

Mødeturister skal opleve Djursland

Kyst- & Fjordcentret serverer morgenkaffe iført waders. Pressebillede

Destination Djursland vil have flere mødeturister til Djursland.

Djursland: Turismeomsætningen har fortsat en flot fremgang på Djursland. Således havde man i perioden 2008-2013 en årlig vækst på mere end tre procent og en stigning i det samlede antal overnatninger på 1,6 procent fra 2014-2015. Men faktum er også, at både overnatnings- og oplevelsesstederne har ledig kapacitet i skuldersæsonerne, og at der i disse perioder ligger et uudnyttet potentiale.

Destination Djursland har nu taget initiativ til, at der udvikles produkter med oplevelser, som kan inkluderes i mødegæstens faglige program og dermed give denne en mødeoplevelse ud over det sædvanlige. Destination Djursland har fået samlet et bredt udvalg af både overnatnings- og oplevelsessteder, som deltager i destinationens satsning på området.

Opdækket til møde eller fest i Central Station, Ree Park Safari. Pressebillede

Mere end et mødelokale

Som turist på Djursland har man rig lejlighed til at opleve destinationens mangfoldighed inden for natur, kultur, historie, gastronomi mv. Men ofte når den travle mødeturist ikke at se meget mere end blot et konferencelokale og mødestedets nærmeste omgivelser. Med det nye tiltag fra Destination Djursland ønsker man at give mødegæsten lidt mere end blot et mødelokale. Mødegæsten skal nu også have mulighed for at opleve noget af alt det, som Djursland har at byde på.

- Vi har hvert år rigtig mange mødeturister på Djursland, hvilket vi er utrolig glade for, men vi kan også fornemme, at disse turister ikke når at opleve så meget andet end det mødested, hvor de er til møde. Derudover viser udenlandske undersøgelser, at mødeturisten i langt højere grad end tidligere faktisk rigtig gerne vil kombinere sit faglige ophold med oplevelser udenfor mødelokalet. Den moderne mødegæst vil gerne opleve lokalområdet, den lokale kultur, naturen og gastronomien. Det kan være som en del af mødedagen eller fx lægges ind i programmet før eller efter selve mødet. Man taler i udlandet meget om begrebet "bleisure", som er dannet af de engelske ord "business" og "leisure", hvor mødegæsten netop kombinerer sit møde med en eller flere turistoplevelser, fortæller Flemming Rasmussen, turismedirektør for Destination Djursland, og tilføjer:

- Denne tendens tager vi nu til os på Djursland, og vi har i samarbejde med en gruppe af overnatnings- og oplevelsessteder sammensat en lang række forslag målrettet denne type turister. Det er også vigtigt at fremhæve, at mødeturisten kommer på tider af året, hvor vi ikke har højsæson for ferieturister, og vi derfor rent faktisk har ledig kapacitet. De tiltag, som vi kommer til at satse på er bl.a. en pressetur for udvalgte journalister og en produktkendskabstur for professionelle mødearrangører fra de største virksomheder i landet.

Panoramaview over Nationalpark Mols Bjerge. Pressebillede
Annonce

Fælles platform

For at opnå et godt resultat med destinationens nye satsning målrettet mødeturisterne, har det været afgørende, at repræsentanter fra både overnatnings- og oplevelsessteder bakkede op omkring idéen.

- Som med andre af vores aktiviteter hos Destination Djursland har det været vigtigt for os at få tilsagn om deltagelse fra både overnatnings- og oplevelsesstederne, da det netop er via et samarbejde, at vi kan lykkes med at tiltrække flere gæster og dermed opnå bedre udnyttelse af vores kapacitet. Og jeg er rigtig glad for at kunne konstatere, at der har været stor interesse for at deltage i projektet. Jeg ser meget frem til at starte projektet op i løbet af foråret, og jeg er overbevist om, at vi i fællesskab nok skal nå målsætningen om at øge antallet af gæster på Djursland i det kommende år, siger Flemming Rasmussen.

pcb

Annonce
Aarhus For abonnenter

Kollaps flår et blødende sår i Enhedslisten i Aarhus: - Jeg er mega-vred og oplever en åbenlys tillidskrise

Danmark

Fredagens coronatal: Næsten 4,5 millioner danskere har fået mindst ét stik med corona-sprøjten

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Se video: De stenriges legetøj - 45 superbiler rullede ind på torvet

Aarhus For abonnenter

Flere føler sig til grin: Inge og Birgit er begge indkaldt til 'forundersøgelser' - i år 2027

Sport

En drilsk klausul: Derfor var det nødvendigt for Skanderborg Aarhus at skrive ny kontrakt med Danmarks største talent

Debat

Afvist på en bar: Kom igen, når du har crop top på

Aarhus

Ugens corona-tal: Antallet af indlagte halveret, men smitten er steget i forhold til forrige uge

Kultur For abonnenter

Pip pip på Svalegangen: En stork flyver ikke pludselig til Færøerne, fordi den har lyst

Østjylland For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Norddjurs

Aarhus

Se alle billederne: Så slidt er byens engang flotteste 'dame' i dag - men en opfriskning er på vej

AGF

AGF meldt til politiet efter dramatisk ulykke: Træner lå fastklemt og bevidstløs i styrkecenter

AGF

Valby, Brønshøj, Marstal og kikset hooligan-stormløb på Gentofte Stadion: AGF-kampe ude i landet giver særegne oplevelser

Aarhus For abonnenter

Madanmeldelse: En retro-oplevelse med en wienerschnitzel på størrelse og tykkelse med et dameblad

Alarm 112

Fuld gevinst til patrulje: Nappede to narkosælgere i ét hug

Annonce