Annonce
forside

Mødre venter længere på børnepenge efter Skat-omlægning

Jørgen Steen Sørensen har været ombudsmand siden 2012 (arkiv).

De børnebidrag, som danske fædre mangler at betale, er steget over de seneste år. Ombudsmand kritiserer.

Flere enlige mødre end tidligere må vente længere på at få de børnepenge, de har krav på.

Det skyldes, at det samlede beløb, som danske fædre skylder i børnebidrag, er vokset de senere år, fordi det har haltet med at kradse pengene ind.

Folketingets Ombudsmand konstaterer, at gælden siden januar 2017 er vokset med 37 millioner kroner til 238 millioner kroner.

Og han kritiserer samtidig Gældsstyrelsens inddrivelse af penge for ikke at være god nok.

- Når skyldige børnebidrag ikke inddrives, kan det have mærkbare konsekvenser for de berørte familier og børn.

- Det er derfor meget utilfredsstillende - og bekymrende for de berørte børn - at det beløb, som enlige forældre må vente på, fortsat stiger, siger ombudsmand Jørgen Steen Sørensen.

Gældsstyrelsen - som er en af de syv nye underafdelinger af det tidligere Skat - forklarer stigningen i restancerne med, at inddrivelsessystemet EFI er blevet skrottet.

Siden har man måttet gennemgå sagerne manuelt, og først næste år forventes det, at det nye system står klar.

Samtidig har det også spillet ind, at man har oplevet en stor medarbejderflugt i forbindelse med Gældsstyrelsens flytning til Middelfart.

Mens der i starten af 2016 var 18 medarbejdere, der arbejdede med inddrivelsen af børnepenge, var antallet nede på blot syv 1. september i år.

Ombudsmanden har indskærpet over for Gældsstyrelsen, at området bør prioriteres og har bedt om en ny status for inddrivelsen af børnebidrag, når vi går ind i det nye år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Parkering på fiskerihavnen. Er vi blot en stime gubbier i akvariet?

Det forekommer mig ret bizart, at to rådmænd offentligt diskuterer, hvem der mon er skyldig i den ene fejl efter den anden, samtidig med at vi borgere blot ser på cirkusset. Det var i ingens interesse, at parkeringsforholdene blev ændret på Fiskerihavnen. Men af en eller anden finurlig bureaukratisk grund ændrede man det uden argumentatorisk grund. Vi så det også med projekt Aarhus Folkepark, hvor der heldigvis blev oprettet borgergrupper mod indgriben i vores grønne områder. Burde det overhovedet være nødvendigt at oprette protestgrupper? Burde borgerdemokrati/-inddragelse ikke være en ren selvfølge? Heldigvis landede Lind Invest og Salling Fondene lidt ro på bølgen i akvariet. Men også her går det stærkt, og før vi fik set os om, hed projektet pludselig Kongelunden. Jo, demokratiets vej i akvariet vil ingen ende tage. Gubbierne svømmer konstant rundt og følger bare strømmen af fodringen fra oven. Det er, som om byrådets aktører i akvariet helt har glemt, at de er medaktører og skal varetage miljøet i vandet til gavn for alle. Det kunne være ønskeligt, at man lyttede noget mere til borgerne og stillede dem overfor flere valg, så det ganske enkelt var flertallet, der havde en sidste stemme, i forhold til om det skal være den ene eller den andens byudviklers forslag, der bliver realiseret i de forskellige enormt store projekter, der skal udvikle byen. Vi skal alle være her, og vi skal alle behandles med respekt.

AGF

AGFs cheftræner efter 3-1-sejr i Midtjylland: - Jeg er sindssygt stolt

Annonce