Annonce
Østjylland

Mølleskolen i Ry får besøg fra Nepal

Børnene i Nepal har fået egne haver i projektet. Pressebillede

Madpakkerne bliver skiftet ud med nepalesisk skolemad, når eleverne i anden klasse på Mølleskolen i Ry får besøg fra Nepal torsdag 16. juni.

Annonce

Der er ikke rugbrødsmadder til frokost, men i stedet nepalesisk skolemad, når eleverne i anden klasse ppå Mølleskolen i Ry får besøg af Foreningen Skoleliv i Nepal torsdag 16. juni. Foreningen arbejder for at hjælpe nepalesiske børn til bedre skolemad bl.a. ved at lære dem at dyrke deres egne skolehaver.

Undervisningen omfatter også skriftligt arbejde og læsning. Pressebillede

I Ry er anden klasserne på Mølleskolen valgt til at få besøg, fordi de selv er med i projektet Mobile Skolehaver og er begyndt selv at dyrke grønsager i rullende plantekasser i skolegården.

Der undervises i dyrkning i skolehaverne. Pressebillede

Skoleliv i Nepal kommer til Ry som en del af en DANIDA-støttet turne med et undervisningstilbud til danske skoler. To danskere og den unge nepalesiske projektleder, Rati Parajuli, fortæller først om arbejdet med at forbedre børns skolemad og om skolehaver i Nepal. I haverne er der krydderier, grøntsager. De tre har billeder fra skolehaverne, skoleuniformer og nepalesiske skolebøger med, og eleverne på Mølleskolen kommer til at spille et spil, der giver dem oplevelser af, hvordan det er at være barn i Nepal. Bagefterlaver bliver der lavet nepalesiske snack over bål.

»Vi synes, det er spændende at få mulighed for at give eleverne oplevelsen af, hvordan det er at være barn i et fattigt land som Nepal, og hvor meget det betyder for dem at få ordentlig mad og kunne dyrke den selv,« siger Pernille Benzon fra Mobile Skolehaver, som har sørget for at arrangementet kommer til Ry.

pcb

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Frosten stoppede igen letbanen: Trods varsler fra DMI fik kulden frit spil

Danmark

Fund af corona-virus i hunde og katte: Fødevarestyrelsen afliver katte på minkfarm

AGF For abonnenter

Kommentar: Sportschefen er smuttet, men det betyder ikke, at AGF skal trække håndbremsen

Annonce