x
Annonce
Sport

Møllgaard efter CL-drama: Jeg forsøgte at undgå ham

Sportxpress/Ritzau Scanpix
Aalborg Håndbold tabte i Zagreb, da Henrik Møllgaard så rødt i slutfasen, og Zagreb udnyttede et straffekast.

Landsholdsspilleren Henrik Møllgaard fik en hovedrolle, da Aalborg Håndbold lørdag tabte 30-31 på udebane i Champions League mod Zagreb.

Annonce

Med få sekunder tilbage havde Aalborg udlignet til 30-30, hvorefter Zagreb fik tildelt et straffekast.

Dommerne mente, at Henrik Møllgaard fik generet en Zagreb-spiller ulovligt efter Aalborgs udligning, da kroaterne satte spillet i gang og jagtede et afgørende mål.

Danskeren fik rødt kort, mens Zagreb fik et straffekast, som Zlatko Horvat udnyttede.

Møllgaard slår fast, at han intet bevidst gjorde for at obstruere sin modspiller.

- Vi fik afsluttet, og jeg troede, at tiden var gået og fik ikke flyttet mig. Jeg forsøgte at undgå at komme i vejen, da bolden var på vej til midten, men selvfølgelig var der kontakt med ham, der fik bolden, så straffekastet var ok.

- Det var overhovedet ikke bevidst. Jeg troede, at tiden var gået, siger Henrik Møllgaard.

Resultatet betyder, at Aalborg stadig har 13 point ligesom Flensburg-Handewitt i gruppe A. De to klubber jagter fjerdepladsen, fordi den sandsynligvis vil give en nemmere modstander i ottendedelsfinalen.

Da Aalborg har slået tyskerne to gange i gruppespillet ville en sejr over Zagreb have sikret fjerdepladsen, mens uafgjort mod Zagreb ville have betydet, at uafgjort mod Elverum ville have været nok.

Nu skal Aalborg slå Elverum i Aalborg i sidste gruppekamp om en uge for at sikre fjerdepladsen.

Træner Stefan Madsen troede efter nederlaget til Zagreb, at tiden var gået, da hele situationen med Møllgaard opstod i slutfasen.

- Hvis de ramte Møllgaard på vej mod midten, så kan den godt forsvares, men jeg synes bare, det så ud som om, at tiden var gået, siger træneren.

Han vurderer dog, at muligheden for at slutte på fjerdepladsen er god.

- Det er altid rart med et point at give af, men så meget ændrer det heller ikke. Vi skal sørge for at gøre det færdigt næste søndag på hjemmebane.

- Muligheden er god. Vi må erkende, at vi ikke kom på det niveau fysisk og med hensyn til intensitet, som der skal til på det her niveau, men det er jeg sikker på, at vi får rettet.

- Jeg er sikker på, at vi ser et helt andet udtryk, siger Stefan Madsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Ærgerlig men forudsigelig død

De robuste overlever coronaen. De skrøbelige risikerer at dø, hvis de bliver smittet. Det sidste er sket for det hyggelige Vilhelmsborg Festspil, der i 30 år har været vist i fri luft på scenen i skoven mellem Beder og Mårslet. Selv en tur i respirator i sidste øjeblik ville ikke være nok. Den kommende tid er så usikker, at premieren 1. august er opgivet. Ingen kunne være sikker på, at de nødvendige penge kunne spilles ind, og sponsorer holder sig tilbage, fordi de ikke ved, om de får noget for pengene. Så Steen Jonsson Agger, der kun har været formand i halvanden måned, måtte fredag konstatere, at det var nødvendigt at sige stop. "Lene Kaaberbøls "Skammerens datter" bliver ikke vist til sommer. Festspillet er konkurs. Coronaen var den tue, der skulle til at vælte læsset. Økonomien hang i trevler, efter at festspillet siden 2016 har haft under 10.000 på tilskuerpladserne, sidste år kun 5700. Det meget kraftigt nedadgående tal af gæster var et vink med en vognstang om, at festspillet ikke ville blive ved at leve - ja, med mindre nogen ville lægge alle pengene i kassen. Indtægter på billetter og salg ved forestillingerne var der ikke meget af mere. Det er ærgerligt, at Aarhus bliver den attraktion mindre, men lukningen er en naturlig konsekvens af tilbagegangen. Lisbet Lautrup Knudsen lavede en succes som formand, da "Matador" blev vist i 2015 med området lavet om til Matador-huse, og maden var gammeldags dansk som stegt flæsk og kartofler med persillesovs. Det år gav et overskud på 150.000 kroner og lidt at tære af. Men det gik alt for stærkt nedad. På Vilhelmsborg har mange unge talenter prøvet sig af, og der er et flot fællesskab blandt alle. Bag kulissen har mange frivillige ydet et stort arbejde over måneder hver sommer. Men tilskuerne var for det meste mindst dobbelt så gamle som dem på scenen, fornyelsen udeblev, og så hører det automatisk op. Tiden byder på mange andre tilbud. Ganske få kilometer derfra har professionelle skuespillere fra Det Kongelige Teater optrådt på den udendørs scene ved Moesgaard Museums tag i både 2017 og 2019, og musicals har kunnet ses så mange andre steder. Fredericia Teaters opsætninger blev rigtig gode. Men døde af det. Om nogen har mod på at genoplive Vilhelmsborg Festspil, må tiden vise. Men formen skal fornyes, hvis det skal lykkes.

Danmark

Regeringen overvejer gradvis åbning af Danmark efter påske - hvis danskerne fortsætter fornuftig adfærd

112

Kampklædt politi med våben i Aarhus C: Mand ført ud fra opgang med hætte trukket op over hovedet

Annonce