Annonce
Østjylland

M/F Issehoved kom helt i havn

<p>Lige dele spænding og frygt stod malet i ansigterne på H/P Ikkemand, da de skulle søsætte deres fartøj M/F Issehoved. Foto: Morten Pape</p>

Hou Drop blev endnu en gang en underholdende affære.

Den rigtige M/F Issehoved har stadig lidt problemer med at komme i havn. Til gengæld blev en kopi af færgen mellem Aarhus og Samsø lørdag eftermiddag sejlet sikkert over Hou Havn, trods lidt problemer med vinden.

Annonce
Catwoman, Batman og Robin var alle ombord på Batmobilen, der blev angrebet af jokeren i speedbåd ude i havnen. Foto: Morten Pape

Fartøjets højde gjorde det nemlig svært for kaptajn Michael Lange og hans besætning, Jacob Baand og Christian Stougaard at styre den lige over til den ventende klokke, men i land kom både fartøj og besætning.

Som altid stimlede folk sammen på Hou Havn for at følge Hou Droppet. Foto: Morten Pape

Det var tydeligt at se på konstruktionens holdbarhed, at der stod to tømrere og en murer bag det fartøj.

Lige dele spænding og frygt stod malet i ansigterne på H/P Ikkemand, da de skulle søsætte deres fartøj M/F Issehoved. Foto: Morten Pape

Det er anden gang trekløveret, der i dagens anledning kaldte sig H/P Ikkehoved, deltog som et hold.

De unge vindere havde tænkt meget over konstruktionen af ?Dyret?. Blandt andet faldt toppen af, og det var nok årsagen til den endelige sejr. Foto: Morten Pape

Fartøjet er blevet bygget hjemme i Jacob Baands have på Nørreled og selvfølgelig dækket til af presseninger hver aften.

»Det er jo meget hemmeligt. Vi er ikke de eneste og man vil ikke vide, hvad de andre laver,« siger Jacob Baand, der er en erfaren mand med seks Hou Drop i rygsækken.

Gennemtænkt fartøj

Sidste år havde de tre venner konstrueret en toiletvogn, som faldt fra hinanden, allerede inden den ramte vandoverfladen.

I år har de tænkt lidt mere over konstruktionen. Blandt andet er den væsentlig lettere. Og så er den forsynet med et 'toldfrit' område.

»Når man ligger der i havnen og kæmper for ikke at drukne, så kommer der lige en øl flydende,« forklarer Christian Stougaard inden fartøjet droppes ned ad rampen.

I år går de efter sejren og de synes selv, at de har et stærkt hold.

Unge og gamle

M/F Issehoved var det andet fartøj i vandet af de syv, der kæmpede om sejren i dette års Hou Drop.

Men det blev konkurrencen første fartøj, der også blev det hurtigste til at krydse havnen.

Vinderfartøjet hed 'Dyret', og det havde Hou Droppets yngste besætning ombord. Til gengæld var det ikke konkurrencens mest beskedne besætning.

»Vi vinder. De gamle kan jo ingenting,« lød det fra 14-årige Emil Hansen, der som den eneste på holdet også var med sidste år.

De tre holdkammerater Johan Gorden på 15 år, Mathias Jensen på 14 år og Alexander Boes på 15 var enige.

Og som sagt så gjort.

I overbevisende stil gled de ned af den glatte rampe, der havde fået hjælp fra adskillige dunke brun sæbe.

Da 'Dyret' ramte vandet, røg hele toppe af og tilbage var kun en palle og fire raske drenge med svømmefødder, der nåede målklokken på et minut og 22 sekunder. Mere end dobbelt så hurtigt som M/F Issehoved.

Der var yderligere fem fartøjer i vandet; Fort Europa, Baywatch, Folkeafstemning til EU, Sorte piger med hvid fange og Batmobilen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Socialdemokraterne hader idræt

Indrømmet, overskriften er måske nok strammet en anelse, men når man ser på, hvordan borgmesterpartiet optræder i spørgsmålet om at sikre ordentlige og tilstrækkelige idrætsfaciliteter til de århusianske borgere, så kan man ikke helt undgå at sidde tilbage med fornemmelsen af, at partiet egentlig ikke tager den del særlig seriøst. Sammenligner man Aarhus med alle andre byer i Danmark, er det nemlig kun indbyggerne i hovedstaden, der er dårligere stillet end århusianerne. En rapport fastslog for nylig, at hvis udviklingen fortsætter, vil Aarhus i 2030 mangle hele 32 fodboldbaner og 22 idrætshaller, hvis byen bare skal opretholde den nuværende fordeling af borgere per facilitet - og det er endda uden at medregne, at byen vokser med over 5000 indbyggere om året. Det er naturligvis ikke alene Socialdemokratiets ansvar, men lige nu er det i hvert fald fair at fastslå, at det er byrådets største parti, der står i vejen for, at idrætsområdet kan få det tiltrængte løft. Både Venstre og Radikale har gentagne gange forsøgt at råbe de øvrige partier op, men specielt den røde del af byrådssalen virker til helt at have mistet hørelsen, når det handler om idrætsfaciliteter. Ufatteligt, når man ved, hvor meget et velfungerende forenings- og idrætsliv betyder for alt lige fra integration til sund livsstil og mindre kriminalitet.

Annonce