Annonce
Aarhus

Mad skal spises - ikke smides ud: Netto uddeler julemad til 100.000 udsatte danskere

Netto uddeler 24. december overskudsmad fra deres lukkede butikker til organisationer og frivillige, der står for at holde julearrangementer for udsatte danskere. Foto: Vibeke Volder

Et projekt mellem FødevareBanken og Netto skal sikre, at butikkens overskudsmad ikke ender i skraldespanden. I stedet skal de godt 50 tons mad uddeles til frivillige ildsjæle og organisationer, der hjælper udsatte danskere i julen.

Annonce

AARHUS: Når Netto-butikkerne lukker ned 23. december og sender de ansatte hjem for at fejre jul, er der stadig meget mad tilbage, som ikke er blevet solgt.

Det mad vil Netto juleaftensdag uddele til frivillige ildsjæle og organisationer, der hjælper udsatte danskere i julen. På den måde kommer maden til at gøre gavn hos julearrangementer landet over.

Er man en af dem, der arrangerer julearrangementer for udsatte århusianere, vil der dermed blive mulighed for at få overskudsmad fra en af Nettos butikker.

- Vi har stor respekt for de mange organisationer og helt private mennesker, som vælger at gøre julen til noget særligt for de danskere, der er i klemme i julen. I Netto mener vi, at fødevarer skal ende som måltider og ikke som affald, siger Brian Seemann Broe, landedirektør i Netto.

Man forventer, at der kommer til at være 40 ton mad til overs, og det vil svare til cirka 100.000 julemåltider til udsatte danskere.

Det tal er beregnet ud fra de seneste års mængder af overskudsmad fra Nettos helligdagslukkede butikker.

Sådan ansøger du eller din organisation om overskudsmad til jularrangementer


  • Alle danske organisationer og frivillige ildsjæle, der arbejder med at skabe julearrangementer for udsatte, eller kunne tænke sig at lave et arrangemet denne jul, kan inden 12. december 2018 søge om at få del i de godt 40 ton madvarer på netto.dk/juledonation.
  • Organisationer kan desuden på info@fødevarebanken.dk søge om at få madbilletter i Aarhus, Odense og København, som de kan dele ud til deres brugere. Brugerne vil så selv juleaftensdag kunne fylde to juleposer med mad til en komplet julemiddag i udvalgte Netto-butikker.
Annonce

Gratis mad til julearrangementer

Projektet er kommet i stand i samarbejde med FødevareBanken, en non-profit organisation, der bekæmper madspild og madfattigdom i Danmark.

- Vi er ude i hele landet hver dag, hvor vi leverer mad til udsatte, og vi oplever desværre, at der bliver flere og flere udsatte familier i Danmark, som kæmper med at få hverdagen til at hænge sammen, siger Karen-Inger Thorsen, administrerende direktør i FødevareBanken.

Over hele landet er der frivillige organisationer eller helt private mennesker, der stabler julearrangementer på benene for dem, der ikke har så meget.

- Vi vil gerne støtte ved at give maden til disse arrangementer. Sådan kan vi bidrage til, at dem, der har rigtig meget brug for det, også kan mærke det er jul, siger Karen-Inger Thorsen.

Maden er gratis, og for at få fingrene i noget af det til sit arrangement, skal man søge på www.netto.dk/juledonation. Hjælpen uddeles fra tre byer, heriblandt Aarhus.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Politiet blev chikaneret flere gange på Kappelvænget: Flere anholdelser i Brabrand tirsdag aften

Coronavirus

Live: Pfizer kan ikke levere - Danmark får 100.000 færre doser i første kvartal

Erhverv

Den billige coronabenzin stiger: De dyre dråber runder 11 kroner

Annonce