Annonce
Kultur

Madanmeldelse: 3 stjerner til Trøjborgs Ziggy

<p>Café Ziggy byder på masser af leben og hyggelig stemning, en vellavet burger og en godkendt steak. Priserne er venlige ligesom betjeningen, men alligevel savner man lidt ekstra kræsen for maden.</p>

Café Ziggy byder på masser af leben og hyggelig stemning, en vellavet burger og en godkendt steak. Priserne er venlige ligesom betjeningen, men alligevel savner man lidt ekstra kræsen for maden.

Ved den pulserende Åboulevarden i det centrale Aarhus ligger den populære Café Ziggy med sine hyggelige kroge og livlige atmosfære. Hvad mange dog måske ikke ved er, at den originale Café Ziggy rent faktisk er placeret på det altid hyggelige Trøjborg i Aarhus N.

Cafe Ziggy til anmeldelse

Konceptet er stort set det samme, hvad angår både mad og drikke, hvorfor den primære forskel naturligvis er stemningen, som er lidt mere afslappet og mindre stresset.

Betjeningen er, lige som på udgaven ved åen, ung og hip og meget venlig og i øjenhøjde. Priserne er til gengæld, ganske sympatisk, skruet en smule ned, da Tordenskjoldsgade formentlig ikke er så pebret en adresse som Åboulevarden.

Annonce

Menukortet ligner til forveksling de fleste andre storbycaféers med standard burgeren og specialudgaven, en enkelt steak, et udvalg af forskellige pastaretter, nogle mere eller mindre kødfulde salater og lidt tapas. Med andre ord alt hvad hjertet begærer, eller mangt en cafegæst kunne ønske sig. Det er jo i bund og grund forståeligt nok, men maden kommer desværre sjældent helt op at ringe på den måde.

Og her skiller Ziggy på Trøjborg sig desværre heller ikke ud fra mængden, kunne min ledsager og jeg konstatere denne råkolde torsdag aften i november.

Aftenens ledsager og jeg havde taget chancen og ankom uden at have booket et bord. Og det kunne hurtigt konstateres at være en fejl, for samtlige borde var fuldt booket. Vi ventede dog blot 10 min., men det siger alligevel noget om cafeens popularitet.

Efter anvisning af bordet blev vi hurtigt præsenteret for caféens menukort og en pæn anmodning om at levere vores bestilling oppe i baren, da betjeningen ikke tager imod en sådan. Så er niveauet ligesom også lagt. Efter grundige overvejelser valgte vi i første omgang at skippe caféburgeren og i stedet prøve kræfter med husets nyheder i form af små forretshapsere og dernæst en steak til ledsageren og en pastaret til undertegnede.

Ved bestilling i baren får man samtidig udleveret sine drikkevarer og bliver i øvrigt pænt anmodet om at betale med det samme. Knapt så elegant, men formentligt yderst effektivt.

Imens vi ventede på vores forretssnacks kunne vi passende bruge ventetiden på at notere os, hvad andre gæster bestiller på bydelens vel bedst besøgte cafe. Og her herskede der absolut ingen tvivl. Mere eller mindre hver anden servering bestod af enten husets klassiske burger eller den avantgarde special udgave med bl.a. semi-dried tomater, bånd af gulerod og syltet rødløg. Tilsyneladende et par sikre vindere.

Mindre sikre var aftenens forretssnacks, som ankom efter lidt acceptabel ventetid, taget travlheden i betragtning. Der blev serveret fire slags, bestående af crostini med varmrøget laks, klassisk bruschetta med tomater, en anretning med blomkål og laks, samt små pizza-slices med serrano og oliven.

På papiret et par potentielle vindere, som desværre ikke kunne leve helt op til forventningerne. De tre pizza-slices, som ankom på hvad der mindede om fabrikslavet dej, var overøset med oliventapenade, som desværre neutraliserede alle andre smagsnuancer.

Lige sådan virkede både crostinien med varmrøget laks og bruschettaerne en smule inspirationsløse, da de ankom på hvidt, kedeligt flute, som man typisk får for en flad femmer i discountbutikkerne. Og på netop anretninger, som ankommer på brød, spiller brødet naturligvis en essentiel rolle for oplevelsen.

Og her kunne man flytte oplevelsen markant ved at prøve kræfter med noget ordentlig brød. For nu at sige det, som det er.

Forretten med varmrøget laks var nemlig af ganske hæderlig karakter, dog i lidt voldsomme mængder, men den havde en fin fersk og sødmefuld smag med noter af dild og en cremet fylde. Fyldet til bruschettaerne, bestående af tomat, persille, løg og syrnet fløde, var dog ikke nogen aha-oplevelse og fremstod meget ordinær i både udtryk som smag.

Anretningen med hakkede blomkål, røget laks, grønne tomater og mayo samt knas, afrundede forretshapserne på et nogenlunde niveau.

Retten var lige til den søde side og manglede klart et syrligt element til at skære igennem den fedme- og sødmefulde mayo og blomkål. Om tomaterne var tiltænkt denne rolle, skal være uvist, for det lykkedes i hvert fald ikke. Laksen var fin og sart smagende og fik lov til at folde sig pænt ud i retten på trods af det sødmefulde bombardement.

Alt i alt kunne det konstateres, at tanken var god med de små hapsere, men at finishen bestemt ikke trækker dem op på det niveau, de hurtigt kunne komme op på. Lidt mere kælen for detaljen og viljen til at gøre lidt mere ud af brødet, ville flytte bjerge.

I glassene havde vi hele aftenen henholdsvis en rød Montepulciano D' Abruzzo, som fremstod let fyldig og med noter af mørke bær, og et glas hvid økologisk let tør Purato på pinot grigio, som fremstod mindre animalsk end forventet og mere forfriskende og syrlig.

Efter lidt kort ventetid var det blevet tid til aftenens imødesete hovedretter. Aftenens ledsager havde valgt at prøve kræfter med husets eneste oksesteak. Denne ankom i ledtog med en kraftig rødvinssauce, lidt blandet grønt og nogle velstegte ovnkartofler.

En ganske udmærket servering til meget sympatiske 139 kr. Bøffen var af en pæn kvalitet og var i øvrigt fint stegt efter anmodning. Ligesådan var saucen også velsmagende, ligesom kartoflerne havde et fint sprødt ydre og et cremet indre. Eneste hage ved retten var den noget stilløse salat, som mest af alt blot bestod af lidt grønt ved siden af hinanden. Men alt i alt en godkendt anretning.

Mindre glæde var der til gengæld desværre at spore ved undertegnedes anretning. Her ankom en noget hvidvinsvåd og klistret omgang tagliatelle med over gennembagt serranoskinke, grønne tomater og lidt rustikt skåret parmesanstykker. Hensigten med retten er ikke helt tosset, men udførelsen og præcisionen manglede godt nok denne aften.

Derfor blev aftenens tjener anmodet om at hidkalde caféens absolutte sværvægter. Nemlig den klassiske Ziggy Burger. Og denne fejlede til gengæld slet ikke noget og fremstod væsentligt bedre end mange andre af byens cafeburgere.

Først og fremmest var bøffen af en fin og velstegt kvalitet og blev samtidigt ledsaget af herligt smagende smeltet cheddar og fine skiver bacon. Men salaten var faktisk den, som trak det længste strå idet både løg, salat og gulerod fremstod både frisk, sprødt og delikat. Ligesom at de tydeligt hjemmelavede pickles var en positiv oplevelse.

Og med den positive afrunding var det også tid til at gøre status for aftenens traktement.

Cafe Ziggy er jo først og fremmest en café. Hvorfor man naturligvis ikke skal forvente de helt store gastronomiske udskejelser. Når det så er sagt, er der et væsentligt potentiale for forbedringer hist og her. Hvilket i øvrigt også kunne retfærdiggøre lidt højere priser. For Ziggy er bestemt ikke dyr.

For fire hapsere, en steak, en pastaret, en burger og to glas vin kom vi denne aften af med 614 kr. alt i alt, hvilket må siges at være pænt i forhold til de fleste andre café priser. Derfor vi ender vi også på tre mellem stjerner, med god plads til forbedringer.

Annonce
AGF For abonnenter

AGF og David Nielsen har dårlige erfaringer med upåagtede modstandere: - Jeg er aldrig tryg

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Torsdagens coronatal: Antal corona-indlagte falder til det laveste siden først i august - yderligere fire er døde

Annonce
Annonce
Annonce
AGF

Genlæs livebloggen: AGF stensikkert videre i pokalturneringen

Aarhus For abonnenter

Madanmeldelse: En retro-oplevelse med en wienerschnitzel på størrelse og tykkelse med et dameblad

Aarhus

Sprayede maling i hovedet på lokomotivfører: Ung graffitimaler taget på fersk gerning på Aarhus H

Aarhus

Galophest er folkeeje i Aarhus: 130 ejere og Karin Salling spiller en rolle i eventyret

Aarhus

Politiet søger vidner: Buspassager lavede kysselyde og onanerede foran ung kvinde

Aarhus For abonnenter

Truels og Emil skal begge opereres: Den ene er indkaldt til undersøgelse om næsten tre år - den anden om syv år

Kultur

Boganmeldelse: ”Grim” strikkebog er irriterende god

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Sport

Trøjborgs pølsevogn er blevet til kaffebar: I begyndelsen hadede de nye ejere hinanden, nu vil de hygge om Aarhus' bohemekvarter

Danmark

Kulturministeren er skræmt over danske børns Youtube-forbrug: - Jeg er bange for algoritmer, jeg ikke forstår

Alarm 112

Anklager: Parteringsdrab skal koste 51-årig livstid i fængsel

Aarhus For abonnenter

Trængslen vokser på Brabrandstien: Så mange alvorlige uheld er der sket de seneste tre år

Østjylland

Chris Ankers bror: 'Jeg ved, Chris ville have, vi skulle mindes ham med et smil, men lige nu er det med tårer'

Annonce