Annonce
Livsstil

Madanmeldelse af Raadhus-kafeen: Platterne ramte ikke helt plet

Mormormaden lever på Raadhus Kafeen i centrum. Foto: Jens Thaysen

Det er plads til forbedringer hos aldrende Raadhus-kafeen, hvor danske madtraditioner dog også holdes flot i live.

Annonce
Der er nu en særlig ro over spisesteder med mange år på bagen.
Mormormaden lever på Raadhus Kafeen i centrum. Foto: Jens Thaysen
Ofte egner de sig som tidslommer, små refugier midt i mylderet.
Mormormaden lever på Raadhus Kafeen i centrum. Foto: Jens Thaysen
Et sådan sted er Raadhus-Kafeen på Sønder Allé i det centrale Aarhus.
Mormormaden lever på Raadhus Kafeen i centrum. Foto: Jens Thaysen
Der er udsigt til både AroS og rådhuset, men det er ikke udsigten, man hæfter sig ved, når først man er indenfor.
Mormormaden lever på Raadhus Kafeen i centrum. Foto: Jens Thaysen
Tværtimod fæstner blikket sig ved det mørke interiør, de smukke sort-hvide fotos af Aarhus-steder og det væld af samtaler, som borde med sild og snaps kaster af sig.
Raadhus-kafeen tilbyder mad både frokost og aften, og det er de danske klassikere, der i højsædet.
Vi snakker altså tarteletter, hakkebøf, stjerneskud og naturligvis frokostplatter med sild og snaps dertil.
Sidstnævnte kombination er for mig at se det bedste fra det traditionelle danske køkken, så vi voksne ved bordet valget stedets lille frokostplatte, mens vores tre medbragte børn slog sig løs i diverse anretninger.
Måske tænker man ikke umiddelbart Raadhus-kafeen som et sted, hvor man tager hen og spiser med børn, men det traditionsrige menukort rummer faktisk rigtig mange børnevenlige muligheder.
Annonce

Glimrende sild

Spisestedet var godt fyldt op denne mandag til frokost, men man fornemmer hurtigt tjenernes erfarne hånd og gode overblik.
Fint koordineret ankom vores første kapitel af platten, mens børnene fik serveret deres anretninger, henholdsvis en skaldyrssalat, en rejemad og en skive brød med laks.
Børnene spiste lystigt af disse anretninger og levnede kun sporadisk.
Skaldyrssalaten var måske nok til den fede side for nogles smag, men gik godt i spænd med børneganerne.
Også rejer og laks var af ganske god kvalitet, om end en voksen nok havde savnet et lidt mere komplekst garniture.
Vores platte indledtes med dejlige stykker Christiansøpigens sild. Tilbehøret bestod på ganske god vis af fedt, kapers, løg og en rå æggeblomme, der gav silden et fint, cremet modspil.
Eneste anke på denne servering er selve rugbrødet, som altså gerne måtte være lidt mere interessant i smagen og med lidt mere bid.
En fiskefilet med remoulade var godkendt, men nok heller ikke så meget mere.
Annonce

Kage til frokost

Portionerne på Raadhus-kafeen er temmelig voldsomme, hvilket givet vis vil begejstre en del, men omvendt kunne det også være fint at gøre portionerne en kende mindre, så man i højere grad kan gå på opdagelse i menukortet.
Sådan som det er indrettet nu, skal man helst vælge en platte, hvis man vil have forskelligartet mad eller vælge at dele nogle retter, sådan som vores tre børn gjorde det med to tarteletter, der bragte stor lykke.
En tartelet er måske også det tætteste, man kommer på at få en kage til frokost, og fyldet af hønsekød, asparges og fed sovs var da også lige efter bogen.
Andet kapitel af vores platte var de lune retter, hvilket i vores tilfælde vil sige mørbad samt ribbesteg.
Mørbrad var en svinemørbrad, som altså er et lidt vanskeligt stykke kød at have med at gøre.
Det smager ikke af synderlig meget og tilbehøret i form af en lidt forudsigelig sauce med tomatstykker, gjorde retten til en lidt kønsløs affære.
Meget bedre gik det med ribbenstegen, der var perfekt tilberedt; saftigt og med dejligt, sprødt svær.
Annonce

Flere men mindre oste

Mindsteholdet ved bordet delte to desserter, henholdsvis en omgang pandekager og en banana split.
Tilbehøret i form af vaniljeis og flødeskum samt nogle chokoladeflager faldt i god jord, og jeg tror sjældent , vi har været på et spisested, hvor børnene har spist så meget og så tæt på helt op af alle retter.
Vi voksne kunne ikke præstere at spise helt op af osten, langtfra faktisk.
Det hænger nok dels sammen med mæthedsfølelsen efter plattens to første kapitler, men måske også det faktum at ostetallerkenen var en kvart hel brie sat ned på et salatblad og flankeret af et par radiser og lidt røde druer. Ikke nogen synderlig appetitvækkende servering og ej heller nogen synderlig god brie. Så havde det nok været bedre med et par forskellige og meget mindre stykker ost.
Som det fremgår er der altså plads til forbedringer på den aldrende café.
Men der er bestemt også mange dyder, der holdes i ave i en tid, hvor det klassiske, danske køkken udfordres fra mange sider.
Regningen på 1108 kroner er bestemt rimelig, når vi går 5 personer aldeles mætte derfra og betyder, at vi lander på tre stjerner.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland For abonnenter

Tømrerfirma konkurs: Byggetvisten på det tidligere Hotel Kongens Ege var med til at slå det sidste søm i kisten

Danmark

Dyr redningsaktion: Bravo Tours sender kæmperegning til skatteyderne

Bakken Bears

Stort corona-udbrud i Bakken Bears: Over halvdelen af truppen testet positive

Annonce