Annonce
Aarhus

Madanmeldelse: Bravo, Dauphine

En stærk opfordring til at besøge Restaurant Dauphine i Frederiksgade, hvor balancen mellem pris og kvalitet er ramt glimrende. Foto: Kim Haugaard.

Restaurant Dauphine serverer eminente kreationer til lavpris.

Nogle gange kan man ligeså godt få spændingen udløst straks. Og lad det være sagt med det samme, dette bliver en altovervejende positiv restaurant-anmeldelse.

Madanmeldelse, Restaurant Dauphine, Frederiksgade

Dauphine er et fremragende spisested, der rammer en glimrende balance mellem pris og kvalitet, og det undrer mig, at der, den fredag aften vi besøgte stedet, ikke var flere gæster. Hermed en stærk opfordring til at besøge Dauphine. Og hvorfor så det? Det er der flere grunde til. En er de velkomponerende, enkeltstående retter. En anden grund er helheden, der fungerer upåklageligt. Og en tredje grund kunne være prisen, som er yderst rimelig.

Restaurant Dauphine

Frederiksgaade 43

8000 Aarhus C

www.dauphine.dk

Tlf. 86 19 39 22

Åbningstider:

Tirsdag - lørdag

Frokost: 12.00 - 16.00 (køkkenet lukker 15.00)

Aften: 18.00 (der kan dog åbnes op kl 17.30 ved særlige ønsker)

Lukket søndag og mandag.

Et brag af et tilbud

Men lad os nu spole tiden tilbage til vores ankomst en fredag aften for nylig.

Straks bliver vi modtaget i døren med behagelig imødekommenhed. Vi får tildelt et hyggeligt, ovalt bord med god plads til både vine og armbevægelser. Hurtigt får vi leveret vores bestilling på to gange Carte Blanche menu, der består af champagne, seks retter med tilhørende vine samt kaffe.

Prisen kan vi ligeså godt hæfte os ved med det samme. Den er på 995 kroner, hvilket må siges at være et særdeles godt tilbud.

Champagnen er en lækker sag fra Philippe Gonet. Det er bestemt ikke nogen verdensmandschampagne, men den er smagfuld, delikat og dejligt perlende. Til perlerne får vi lidt sprødt, der kan dyppes i en cremet mayo på estragon, mens smør og hjemmerørt fedt kan stå og temperere og blive klar til brødet, der kommer på bordet senere.

Annonce

Ærter på et væld af måder

Og vi lægger hårdt ud.

Første ret er nemlig et eventyr i ærter. Friske ærter vendt i smør, knasende sprøde ærteskud, en skyrskum med ært og ramsløg samt ikke mindst en cremet ærtesag reduceret med hvidvin og fløde. Alle disse ærte-oplevelser står perfekt til den makrel, der gør sig til på tallerkenen og som til sammen udgør en mesterlig anretning, som Dauphine kan være mere end bekendt. Her er både balance i tekstur og i smag. Glem alt om dåsemakrel eller kedsommelig røget makrel med masser af ben. Her får fisken lov at fremstå som den fremragende spise, den vitterligt er.

Tjeneren har i øvrigt skænket godt op med Schäfer-FrohlichTrocken fra 2012, en tysk Riesling som passer eminent til makrellen og ærterne.

Hos Dauphine er der i øvrigt godt med refill på vinmenuen, så også her får man meget for pengene.

Annonce

Fald ikke over muslingen

Kammusling synes at være gourmet-restauranternes svar på pulledpork.

Der er virkelig gået trend i den, og man kan knap træde ind over dørtrinnet på de finere restauranter uden at falde i en kammusling. Jeg har stadig til gode at se fidusen i den lille sag, men kammuslingen på Dauphine overraskede faktisk positivt. Den var perfekt stegt og med en volumniøs æggeblomme og sprøde, grønne asparges må jeg nok engang tage hatten af for stedets evne til at komponere og balancere retter.

Æggeblommen havde en ypperlig konsistens mellem det porøse og det faste, og med dens kraftige æggesmag gik den godt i spænd med den blide musling. Dog synes jeg stadig, at en kammusling i sit indre er en temmelig intetsigende spise.

Annonce

Tak, rabarber

Så nåede vi en af hofretterne på Dauphine. Intet fransk køkken uden en ret med foiegras hvilket naturligvis også er tilfældet på Dauphine.

Denne aften fik vi gåseleveren i to varianter. En henholdsvis stegt og en pulveriseret, måske frysetørret, hvis man kan det? Det var dog rettens garniture, der løftede oplevelsen til vejrs. En kraftigt stykke oksespidsbryst stod sig særdeles og overraskende godt til leveren og gav retten en bund af bid, mens et friskt stykke rabarber samt en smukt pocheret rabarber leverede præcist den mængde syre og friskhed, som leveren bare skal have at spille op imod.

En forholdsvist let italiener fra Brezzamed toner af jordbær og appelsin hvirvlede godt rundt i ganen.

Annonce

Uheldig kartoffel

Så faldt hammeren. Nu kommer manderetten, lød det fra min udkårne, og ganske rigtigt blev vi vidne til en kraftfuld madoplevelse med unghane viklet om en ragout af kylling stegt i andefedt.

Denne frække fjerkræ-trekant blev holdt oppe af en kraftig skysauce, en smækker kalvebrissel, lidt rødbede og en lidt anonym saltbagt kartoffel. Kødet var klart rettens væsentligste element, men der måtte gerne være lidt mere at hente på tallerkenens garniture. Det var en ret, man kunne mærke helt ind i ørerne, men desværre faldt kartoflen til jorden med et brag. Den var simpelthen for konform og kedelig.

Mere spræl var der i de efterfølgende oste, hvor hele 12 varianter blev os tildelt. Det var en voldsom oplevelse, og det var da heller ikke alle oste, der faldt lige heldigt ud. Her tror jeg, at Dauphine skal tage ved lære af udtrykket »Less is more« og koge oste-anretningen ned til fem-seks velvalgte oste. Til gengæld har jeg absolut intet at udsætte på de to vine, som akkompagnerede ostene: en liflig Jos. Christoffel Riesling fra 1999 og en fyldig spanioler.

Annonce

Asparges til dessert

Og så er vi ellers ved at være i land.

Men inden vi lukker og slukker ballet, skal vi naturligvis have dessert, og den viste sig heldigvis at være af den lette og friske slags.

Hvem ønsker egentligt at spise en tung chokolade-bombe efter fem velsmagende og fyldige retter? Heldigvis var desserten en eminent kreation bestående af crunchy vanille-yoghurt, et par fyldige cremer og en mere syrlig hvid chokolade samt ikke mindst og særdeles modigt en håndfuld friske aspargesstykker, der bare stod fantastisk i retten.

Således en aldeles sublim afrunding på en nærmest perfekt aftenmenu. Eneste større skavank var osten, og så kunne ventetiden mellem retterne måske have godt af en mindre barbering. Men en samlet pris på 1.990 kroner sammenholdt med hvad vi fik for pengene gør, at vi lander på fem, funklende og velfortjente stjerner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Rådmand bad sin direktør tænke på Dansk Folkeparti: Kommunens jurister frikender Jette Skive for ulovlig ordre

Annonce