Annonce
Livsstil

Madanmeldelse: Cykelvenlig sushi

<p>Madanmeldelse Letz sushi Foto: Jens Thaysen</p>

Pris og kvalitet hænger godt sammen hos Letz Sushi i M. P. Bruuns Gade, der endda bekymrer sig om, hvordan gæsterne kommer hjem med maden.

Annonce
»Er du på cykel?«
Madanmeldelse Letz sushi Foto: Jens Thaysen
Telefonbestillingen hos Aarhus' nyeste skud på sushi-stammen, københavner-kæden Letz Sushi, slutter med et overraskende spørgsmål. For selv om sushi er en udpræget take away-spise, så er det alligevel sjældent også i den genre, at der bliver spurgt til, hvordan kunden har tænkt sig at fragte varerne hjem.
Madanmeldelse Letz sushi Foto: Jens Thaysen
Men det viser sig, at der rent faktisk er god mening med »galskaben« hos Letz Sushi. For »cycling sushi« er ikke at forveksle med running sushi-udgaven, hvor små kreationer af rå fisk og eddikemarinerede ris bliver serveret på et transportbånd i restauranten - også kaldet kuru kuru sushi.
Madanmeldelse Letz sushi Foto: Jens Thaysen
»Jo, fordi hvis du er på cykel, så pakker vi sushien, så den er let at cykle med. Jeg cykler selv rundt i byen, og det er jo rart at komme godt og sikkert hjem med maden,« lyder forklaringen.
Og det kan der selvfølgelig være noget om. I hvert fald viser den cykelvenlige servering, at der er tænkt på detaljen hos kæden, som Louise Ertman Baunsgaard satte sig selv i spidsen for med åbningen af sin første restaurant i Ndr. Frihavnsgave på Østerbro i København. Inspirationen hentede hun ikke i Japan - sushiens eget land - men i stedet efter et tre måneder langt ophold i Australien, hvor hun nød godt af et stort udbud af asiatisk inspireret take away.
Den første restaurant er i dag blevet til 13 af slagsen i hovedstadsområdet og senest yderligere tre sushi-spots i Aarhus - nærmere bestemt på det nye Central Food Market på Skt. Knuds Torv samt på Åboulevarden og i M.P. Bruuns Gade, hvor Letz Sushi har erstatet de tidligere Sushi+ restauranter.
Perfektion, kreativitet, håndværk og smag lyder Louise Ertman Baunsgaards egne krav til kvaliteten, så vi lader skudsmålet komme an på en prøve. Forslaget om en »cykel-pakke« er godt tænkt i universitetsbyer med mange studerende, hvor Letz Sushi har slået sig ned, selv om sushi som sådan ikke er SU-venlig take away.
Annonce

Chokolade-sardin til dessert

Lokalet i M.P. Bruuns Gade spiller også fint op til besøg af børnefamilierne på Frederiksbjerg. Tæt ved indgangen står et kortbenet bord og små stole, hvor de mindste gæster kan sætte sig til at tegne, mens maden bliver gjort klar. Der er også børnemenuer på kortet. Endnu et tegn på, at detaljerne er på plads, for man kan næsten ikke være for ung til sushi.
Vi bestiller menuen Cool Kids Avocado til mindstemanden derhjemme. Den består af fire inside-out med laks og avocado, fire små makier med avocado, en lille portion edamamebønner og som dessert en chokolade-fisk i sølvpapir og sardinstørrelse.
Anretningen falder i god smag hos purken. Og ikke mindst chokoladen til slut som en sikker trumf.
På voksensiden lander følgende: En Tempura Haps som starter, tre toppede maki-ruller i skikkelse af Flaming Salmon, Lemon Crush og Spicy Surimi og tre inside-out maki-ruller - henholdsvis Snow Crush, Ginger Tuna og Kurumi Roll.
Lad os tage dem én af gangen. Tempura-hapserne består af indbagt reje og med to forskellige udgaver af japansk topping. Den ene er mild mayo med tyndstrimlede forårsløg, mens anden er en spicy chili mayo. Frituresmagen er god uden at blive for meget, og alt i alt er de fire hapsere en ganske glimrende begyndelse.
Annonce

Trendy afstikker a la Peru

Den første toppede maki er Flaming Salmon. Inderst er laks, avocado og agurk omsluttet af tang og ris og med lynflamberet laks, en spicy dip, lidt sriracha og forårsløg på ydersiden. Der er tale om et velsmagende stykke sushi med tilpas meget 'kant' tilført af især den stærke sriracha-sauce. Også laksen gør sig godt. Både den rå indeni og den flamme-grillede uden på.
Toppet maki nummer to er Lemon Crush med reje, cream cheese, citron og koriander. Toppen er avocado, koriander og japansk mayo. Konsistensen er blød og lækker, mens smagen leder tankerne i retning af den peruvianske nationalret Ceviche. Ingredienserne er da også nogenlunde de samme - nemlig i frisk fisk marineret i limesaft med koriander og chili i den originale Ceviche-udgave og dertil typisk søde kartofler, rødløg og majs - men indholdet her går også godt i spænd med ris.
Derfor er Letz Sushis Lemon Crush også en god afstikker til det trendy sydamerikanske køkken. Smagen er citron og koriander er dog en anelse for dominerende og overdøver den mere smagsneutrale avocado og flødeost.
Den sidste toppede maki - Spicy Surimi - indeholder ikke kun krabbe, som navnet antyder. Indvendig er nemlig tun, avocado, spicy dip og agurk, mens krabbekødet udgør selve toppen tilsat et stærkt twist. Eller rettere sådan lyder beskrivelsen i menukortet. Men Spicy Surimi er alt andet end spicy og de fine ringe af forårsløg, som skulle pynte på toppen, er heller ikke til at få øje på. Dermed holder det lovede indhold ikke helt ord, og sushien skuffer en smule ved bordet.
Det er til gengæld ikke tilfældet med inside-out makien Snow Crush. Her har kokken tilsyneladende udsat et stykke laks for samme tilberedning, som japanerne normalt helliger ål - eller unagi, som det hedder i Solens rige. I hvert fald er der tale om såkaldt unagi grillet laks med sukkerærter, avocado og agurk, der er rullet i hvid sesam og overhældt med unagi-sauce.
Unagi - altså ål - bliver efter japansk tradition normalt tilberedt ved først at grille fisken over trækul, dernæst at koge fisken for at reducere fedtindholdet, for herefter at grille kødet igen denne gang marineret med en sød brun sauce a la teriyaki. Og gerne flere gange.
Resultatet med laks også er vellykket. Samtidig gør sprøde sukkerærter sig generelt godt i sushi - i hvert fald ifølge denne anmelder.
Annonce

Ginger uden ingefær-smag

Inside-out nummer to er Ginger Tuna, og ligesom en af de toppede makier ikke helt levede op til forventningerne er det samme tilfældet her. Ginger Tuna med grillet tun, sukkerærter, æble og cream cheese med chili og ingefær rullet i masago (kaviar fra flyvefisk) klarer sig dog bedre end den toppede Spicy Surimi fra tidligere. Men smagen af især ingefær mangler og lever altså ikke op til Ginger-navnet, mens den grillede tun er tør og fast og gør generelt ikke noget godt for sushien, men sidstnævnte er selvfølgelig en smagssag.
Tilbage er den sidste inside-out - Kurumi Roll. Kurumi betyder valnød på japansk, og dette stykke er netop rullet i hakkede valnødder. Ellers består rullen af laks, basilikum, cream cheese, chili, avocado og æble.
Her rammer Letz Sushi plet med hensyn til kreativitet og smag. Æblestykkerne og basilikumblade spiller fint sammen, og der er tale om sushi med et fint twist.
Samlet set lever de seks voksen-ruller op til forventningerne - og endda lidt over - i fire af tilfældene, mens to - Spicy Surimi og Ginger Tuna - skuffer ved ikke at leve op til anprisningerne om at være stærk og smage af ingefær.
Prismæssigt følger Letz Sushi nogenlunde markedsprisen. Det bliver 670 kroner i alt for en starter, en børnemenu og to gange tre ruller henholdsvis toppede makier og inside-out. Vi kvitterer den anden vej med tre stjerner. Pris og kvalitet hænger sammen, og et besøg kan sagtens anbefales, hvad enten man er gående, i bil eller på cykel.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
coronavirus

Live: Regeringen indfører krav om mundbind i offentlig trafik hele døgnet

Annonce