Annonce
Kultur

Madanmeldelse fra Smukfest: Bøgeskovsbøffen tager sig godt betalt

Oksefileten på Hereford er ganske fin, men lidt i den dyre ende. Den bagte kartoffel og den tilhørende salatbar var også helt i orden. Foto: Jacob Vestervig
A Hereford Beefstouw fejrer med 10 år på Smukfest sit eget lille jubilæum. Restauranten serverer som altid en udmærket bøf, men prisen er i den lidt for høje ende.
Annonce

MADANMELDELSE: Man skal tage det for, hvad det er. Det er festival, det er frivilligt personale, og det er tusindvis af feststemte mennesker, der vil spise på sådan nogenlunde samme tid.

Så det gør vi, og dermed er vi helt cool omkring ventetid, omkring service og omkring støjniveau. Det er nu en gang betingelserne midt på en festivalplads.

På restauranten A Hereford Beefstouw er der altid fuldt hus og mere til, og sådan var det også, da vi, to personer, ville teste bøfhusets formåen på festival.

Lad os bare afsløre, at vi ligger i den godkendte ende - mest af alt på grund af god service, men også på grund af et hurtigt tempo og udmærket mad.

Vi fik bord i løbet af 10 minutter, fik perfekte pladser udendørs og fik hurtigt menukort og efter lidt tid ventetid også lov at bestille.

Forretten var ikke noget at råbe hurra for. Brødet var tørt, og laksen havde smag af køleskab. Foto: Jacob Vestervig
Annonce

Enkelt udvalg

Udvalget er simpelt. Én forret, én hovedret og én dessert, så der er såmænd ikke så meget at tænke over - lige som det skal være.

Vi valgte hele menuen og lagde ud med gravad laks med sennepsdressing og surbrød. Det var ikke en oplevelse af de store, for brødet var tørt, og laks og dressing smagte af køleskab. Kvaliteten var dog tilsyneladende ganske fin.

Hovedretten var en steak af oksefilet og dertil selvbetjening i salatbaren. Vi ville gerne bestille vores bøffer røde, men tjeneren understregede, at det var de automatisk. Sådan rigtig røde? Ja, lød svaret.

Det var den ene også, men den anden var pænt over medium. Men uden at tøve tog han den straks tilbage, og to minutter efter havde jeg en ny og dejlig rød bøf. Et bevis på, at det er tilladt at fejle, så længe man retter fejlen, og det gjorde han prompte. Alt tilgivet.

Kvaliteten var ganske fin, selvom der findes bøffer af mere mør karakter, og den tilhørende bagte kartoffel med smør var helt perfekt bagt og dejlig i smagen.

Salatbaren var også i den udmærkede ende, så alt i alt en godkendt hovedret. Dog synes jeg, at 315 kroner(425 kroner for alle tre retter) er voldsomt i overkanten for en oksefilet med kartoffel og salat i bøgeskoven.

Annonce

Temperatursvingninger

Hereford har et helt fint udvalg af vin, festivalomgivelserne taget i betragtning, og således drak vi et glas grüner veltliner til 89 kroner til forretten og et glas barolo til 116 kroner til hovedretten. Helt okay priser og dejligt med ordentlige glas og fine serveringstemperaturer.

Temperaturen på desserten derimod var for kold, som i køleskabskold med tilhørende køleskabssmag. Vanilje panna cottaen blev dermed ganske ligegyldig, også fordi den ikke smagte spor af vanilje.

Men det var mad, og det var et kærkomment pust i en skov, der konstant pumper fest, farver og larm ud af alle kanaler. At vi så måtte af med 1310 kroner for hele herligheden, gjorde lidt ondt, men vi kommer nok over det ligsom de hundredvis af andre spisende denne aften.

Tre stjerner til Hereford for overraskende fin service, god logistik og mad på nogenlunde niveau - noget bedre end andet.

Restauranter på Smukfest vurderes fra en til seks stjerner:

1 stjerne: Utilstrækkeligt og uacceptabelt.

2 stjerner: Flere negative oplevelser end positive.

3 stjerner: Udmærket, men på det jævne.

4 stjerner: Glimrende måltid og oplevelse.

5 stjerner: Højt niveau. Virkelig anbefalelsesværdigt og uden svipsere af nogen art.

6 stjerner: Toppen af poppen på alle parametre.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Ny festivalplads spirer frem i Aarhus

AGF For abonnenter

Bagkanten: Check af mulig forseelse; VAR keder fodbolden ihjel

Aarhus For abonnenter

Lang kø til en plads på Aarhus Friplejehjem: - Vi fortæller, at der også kan ske fejl hos os

Annonce