Annonce
Kultur

Madanmeldelse fra Smukfest: Et par fine minutter i Bangkok

Masser af kød og masser af lækre råvarer i en boks fra One Night In Bangkok. Dog lidt for lidt smag. Foto: Axel Schütt
Boden One Night In Bangkok laver fyldige portioner og mad af gode råvarer. Vores Noodle Box manglede dog lidt i smagen.

MADANMELDELSE: Ved området De Omvendte Træer ligger et lille hyggeligt madområde, som i vejrets anledning denne festival nærmest er omdannet til en sø med flis som åkander.

Det afholder ikke folk fra at købe i den hyggelige bod One Night In Bangkok, for når først man har kæmpet sig gennem vandmassen, står der god mad på menuen. Udvalget består af bokse med thailandske klassikere, hvoraf valget faldt på noodles med grøntsager og kød samt kylling.

Jeg fik hurtigt udleveret en boks med låg og godt, fyldigt og varmt indhold samt en gaffel.

Det var noget svært at spise den tynde suppe, som nudlerne lå i, med en gaffel, så en ske havde været kærkommen.

Det lykkedes dog med lidt snilde og pletter på bukserne, og heldigvis var råvarerne virkelig fine hele vejen igennem og sammensætningen god.

Smagen kan der godt arbejdes lidt med, for den var for meget i den neutrale ende, når man nu ved, hvor meget smag Thailand normalt byder på.

Men sammenlagt et fint måltid, der passede til prisen på 75 kroner.

One Night In Bangkok

Sted: Madområdet ved De Omvendte Træer

Prisniveau: 75 kr.

Udvalg: Bokse med panang, gaeng keow, tom kha gai eller noodles.

Vurdering: To stjerner

Madboder på Smukfest vurderes fra en til tre stjerner:

1 stjerne: Hæderligt, men ikke noget at prale af.

2 stjerner: En god oplevelse til prisen.

3 stjerner: Perfekt festivaloplevelse

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre fremtid

En gruppe forældre slår alarm, fordi Aarhus Kommune vil ændre skoledistriktet i Åbyhøj. Gammelgaardsskolen vil få flere elever fra Bispehaven, og nu truer mange forældre med at flytte deres børn fra den skole til en privat. De mener, at børnene fra Bispehaven vil kræve flere ressourcer af Gammelgaardsskolen, fordi indvandrerbørnene, der kommer, har sværere ved at læse end etnisk danske børn. Det kan ramme dem, der i denne gruppe har brug for ekstra støtte. Ændringen af skoledistriktet har været i høring. Der er kommet 137 svar, 115 fra forældre, der advarer mod udvidelsen, og skolebestyrelsen ser forslaget som meget problematisk. Den har stor forståelse for, at der skal findes en løsning for børnene i vestbyen. Nu har 11 procent af eleverne på Gammelgaardsskolen behov for sprogstøtte. Det kan skolen håndtere, men bestyrelsen ser en fare i at få flere elever, der har brug for støtte. Det vil kræve ekstra ressourcer og ekstra penge. Måske skal der oprettes en ekstra klasse på skolen. Fra det nuværende distrikt skal potentielt 77 børn begynde i skolen. Hvis Bispehaven kommer med, er der 25 flere. Som det ser ud, skal fem elever fra Bispehaven ind i hver af de sandsynlige fire børnehaveklasser. Forældrenes bekymringer er også, at skolen ikke har plads til endnu en klasse. I forvejen har ikke alle klasser deres eget klasseværelse alene. Charlotte Korsgaard Nielsen er talsmand for Åbyhøj Dagtilbud og indstillet på at finde en løsning. Men gruppen er ikke inviteret til dialog. Her kan kommunen begynde. Tag alle med på råd og til debat om, hvordan sagen bedst klares. Jo mere viden, der ikke kommer til de rette, jo større er uvisheden og usikkerheden. Rådmand Thomas Medom (SF) erkender, at Gammelgaardsskolen allerede løfter en stor opgave for integrationen, og der følger nogle ressourcer med, siger han. Medom har ret i, at alle har et ansvar for alles børn. Men situationen er ulykkelig, og vi har ikke brug for flere parallelsamfund. Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre bliver fremtiden.

AGF

Stort tema om talentudvikling i AGF: Fra glemt sølvhold, transitionstræner til talenter der gik andre veje

Danmark

71-årig mand anholdt for at have kørt 22-årig værnepligtig ihjel: Havde parkeret bilen, så dens skader ikke var synlige

Annonce