Annonce
Aarhus

Madanmeldelse: Mesterlige Miró

Rest. Mirotil anmeldelse

Restaurant Miró præsterer uden tvivl et af Aarhus? bedste måltider i kombination med udsøgte vine og en fænomenal betjening.

I snart 25 år har Restaurant Miró huseret på Marstrandsgade for enden af den mindre befolkede del af Åen i Aarhus C. Normalt siger man at, vin bliver bedre med årene. Det gælder dog desværre ikke altid for restauranter. Og dog. For Restaurant Miró er absolut undtagelsen. Her leveres der nemlig stadig mad, vin og atmosfære noget nær totaloplevelsen. Og det starter allerede ved ankomsten.

Rest. Miro til anmeldelse

Her bliver man taget pænt imod af et sæt meget imødekommende tjenere, samt restaurantens meget imponerende assortiment af såkaldte avec's, som praktisk talt står midt i entreen. Herefter fanges blikket af alle vinflaskerne, som mere eller mindre står placeret ud over hele restauranten. Og det er ikke helt uden grund. For vinen på Restaurant Miró spiller nemlig en afgørende rolle i forhold til køkkenets formåen. Den månedlige menu bliver nemlig først lavet, når vinene er valgt. Omvendt logik i forhold til de fleste andre restauranter, men absolut et velfungerende koncept. Og et særdeles generøst koncept, da der i løbet af aftenen blev skænket ekstra op ved samtlige border.

Restaurant Miró

Marstrandsgade 2

8000 Aarhus C

Tlf.: 86 13 87 00

Åbningstider

Mandag lukket

Tirsdag-lørdag kl. 18.00

Søndag lukket

Rest. Miro til anmeldelse

Udsøgt torsk

Efter vores pæne modtagelse blev vi hurtigt anvist vores bord i den velbesøgte restaurant. Til trods for dens tydelige popularitet, formår den at skabe en tilstrækkelig intimitet, da det er valgt at holde en pæn afstand mellem bordene.

Rest. Miro til anmeldelse

Tjenerstaben er pænt besat på restauranten og der gik derfor ikke mange sekunder før der stod en brødkurv med herligt hjemmebag og en platte af bl.a. saltet smør og hjemmerørt urtecreme. Mens vi nød disse, fik vi omhyggeligtpræsenteret månedens menu, som sammenlagt består af 7 retter.

Min ledsager og jeg valgte at hoppe ud i 5 retter hver og koordinerede naturligvis at vi kom alle 7 retter rundt.

Inden første anretning skulle vi lige kort forbi en appetizer bestående af bl.a. røget pighvar rogn, hasselnøddecreme og skov af estragon. En fin lille mundfuld som absolut kridtede banen op.

Herefter ankom aftenens første ret. En omgang silketyndt rimmet torsk ledsaget af hjertesalat, kartoffelchips, peberrodssne, salturt og emulsion og creme på persille. Både visuelt og smagsmæssigt en udsøgt fornøjelse. Torsken havde beholdt sin rene, ferske smag mens salaten og persillen bidrog med en god bitterhed og fedme. Ledsageren i glasset, en særdeles frugtig Sauvignon Blanc fra New Zealand, akkompagnerede fint torsken med dens eksplosive smag af frugthave fra bl.a. stikkelsbær, tranebær og melon.

Herefter skiltes min ledsager og jeg, madmæssigt, for første gang i aften. Ind på undertegnets tallerken ankom en fedmefuld hvid asparges, med rødfisk, faseret morkel og en intenst smagende aroma-sauce på brunet smør. Aspargesen var ikke smør mør, som håbet på, men det er måske et spørgsmål om smag og behag. Godt smagte retten i hvertfald, med dens mørke, nødede dybde fra saucen og fedmen fra den skindstegte rødfisk. Fedme kom der også fra glasset, hvori en røget bourgogne lavet på Chardonnay, befandt sig. En meget kraftfuld og voldsom hvidvin, som nærmest mindede om en lys rødvin.

På ledsagerens bord var der, hvis muligt, endnu gladere dage. Her befandt sig en perfekt stegt kammusling sammen med en wonton lavet på krabbe. Disse blev holdt pænt i skak af syren fra den grønne tomat creme og bitterheden fra fenniklen. En servering af absolut godhed. I glasset, en mineralsk Riesling fra Van Volxem i Tyskland, med smag af skifer samt lidt noter af bl.a. abrikos og citrusfrugt. Igen, et rigtig fint match.

Annonce

Sublim kalvemørbrad

Inden vores hovedret, skulle aftenens ledsager lige en smutvej forbi en mellemmad. Denne bestod af en klassisk fedmefuld stegt foiegras, med dertilhørende svampecreme på sifon, foiegras granulat og citron marmelade. Foiegras vil altid være et enten-eller spørgsmål, men i denne servering burde væsentligt flere kunne være med, da bl.a. citron marmeladen lagde en god dæmper på fedmen. En dæmper kom der også fra den Chilenske PinotNoir i glasset, som med pæn garvesyre og røg passede fint til leveren.

Herefter ankom aftenens absolut bedste servering. Sublimt stegt kalvemørbrad med souffle af kalv rundt om, samt frugtige og syrlige hindbær, friskrevet trøffel, kartoffelmos med trøffelolie, forårsløg og kantareller. Først skød vi kalven, til at have ligget vakuumpakket i vandbad, men efterfølgende fik vi at vide, at den havde ligget i restaurantens specialovn, der kan holde varmen konstant på decimal tal. Vandbad eller ej, så var det absolut noget af det bedste mørbrad undertegnet har prøvet. Kombinér det med, god frugtig syre fra hindbær og forårsløg, fedme fra kartoflerne og nærmest skovbundsagtig aroma fra trøflen, og du har dig en vinderret. Og retten blev kun bedre af, at der i glasset befandt sig en mørk, tør spanier, fra den anerkendte Alvaro Palacios. En meget velvalgt vin, hvis næse af jord, lakrids og tobak passede fint til kalven.

Annonce

Kærnemælk og hyldeblomst

Inden aftenens dessert, var det undertegnedes tur til at gå et kort svinkeærinde. Et svinkeærinde bestående af en osteplatte med hele 8 forskellige oste gående fra mild til stærk. Langt størstedelen var lavet på ko, og i blandt mængden, skal både den faste gouda med brændenælde og den cremet, afdæmpede gorgonzola, fremhæves. Ostene blev desuden ledsaget af en omgang syltede nødder, stenalderbrød og frugtbrød. Absolut en af byens mest velassorteret og velproportioneret osteanretninger. I glasset var der naturligvis en portvin, fra Burmester LBV 2005, som med god garvesyre og næse af rosiner, svesker og blommer formåede både, at gøre plads til den milde ende af tallerknen og give modspil til den mere kræssende del.

Kronen på aftenens værk, bestod af en dessert af bl.a. fromage og sorbet lavet på kærnemælk, muffin og ganache af hyldeblomst, samt jordbær. En særdeles velsammensat ret, hvor kombinationen af den syrnet og friske sorbet faldt godt i tråd med den faste fromage og den bløde og fedmefulde muffin. Afslutteren på aftenens vinmenu var en klassisk Moscatel fra Alicante i Spanien, med god aroma fra sød annanas, melon og abrikos. En rund og blød velvalgt makker til den friske dessert

Kort fortalt, så leverer Restaurant Miró på samtlige parametre og placerer sig derfor i den absolutte top af de århusianske restauranter. Og med en samlet faktura på 2.272 kr., for to gange fem retter og vin, lander vi pænt i midten rent prismæssigt.

Derfor skal Restaurant Miró naturligvis også have fem funklende stjerner med kort afstand til den sjette stjerne, samt en varm anbefaling om at prøve oplevelsen af både maden, vinen og atmosfæren.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Sikkerhedsbrud hos Nets: Sven fik brev med nøglekort til en ukendt kvinde

Danmark

Fredagens coronatal: 4559 nye smittede og ny top i coronarelaterede dødsfald

Annonce
Annonce
Annonce
Byudvikling

Stor interesse for nyt byggeri på Katrinebjerg: Halvdelen af lejlighederne er allerede reserveret

Aarhus For abonnenter

Saltchefen havde over 100 mand i sving: Derfor var torsdag en af de rigtig bøvlede vinterdage

Aarhus

Coronapas: Ansatte skal have det - politikerne får anbefaling

Sport

For første gang: Skanderborg Aarhus-stjernefrø udtaget til EM-bruttotrup

Så nemt er det at købe ulovligt fyrværkeri på nettet: - Det kan rive både arme og ben af, hvis noget går galt

Erhverv For abonnenter

Trodser corona: Lars Larsens århusianske milliardkæde leverer endnu et rekordresultat

Navne

Ny Børn og Unge-chef sætter børnene først: - Vi skal ikke altid bare gøre det, vi plejer

Alarm 112

En gruppe håndværkere blev hverdagens helte: Kom politi og brandvæsen i forkøbet

Katrine er erfaren sygeplejerske og alenemor til tre: - I et eksternt vikarbureau tjener man det dobbelte i timen

Aarhus

Dagens corona-tal er godt nyt for Aarhus

Aarhus For abonnenter

Personalemangel presser plejen på nyt demensplejehjem: - Nogle gange er der flere vikarer end fastansatte

Alarm 112

Pludselig stod mistænkelig mand i kvindes lejlighed: Nu beder politiet folk være opmærksomme

Annonce