Annonce
Aarhus

Madanmeldelse: Ny bistro-konge er rykket ind på Banegårdspladsen

<p>Retour Steak er rykket ind på Banegårdspladsen i Aarhus. Foto: Kim Haugaard</p>

Nyåbnede Retour Steak Aarhus placerer sig lunt i svinget på den i forvejen pæne århusianske bistroscene. Kortet er konservativt, men bøfferne er sjældent smagt bedre i byen.

Annonce

I de sidste par måneder har de helt store jungletrommer gået omkring den snarlige københavnske restaurantscenes invasion i Aarhus. Heriblandt Restaurant Retour Steak, som må siges at være en af de helt store spillere i København.

<p>Retour Steak er rykket ind på Banegårdspladsen Aarhus.</p>

For udover titlen som første jyske filial, så var maj-åbningen af Restaurant Retour Steak Aarhus også Rasmus Oubæks syvende etablissement i hans lynskabte madimperie, som udover tre Retour Steak filialer også tæller de stærkt populære konceptsteder Pluto, Otto, Gorilla og Barbie, som mildest talt blæste københavnerne omkuld med ugelange ventelister til følge.

Det er derfor ikke hvem som helst, som nu tager kampen op med den hårdt prøvede banegårdsplads i Aarhus, som længe har forsøgt at etablere sig som gastronomisk knudepunkt.

Derfor var det også med store forventninger, at aftenens ledsager og undertegnede brugte en lun juni-aften på at se giraffen an.

Annonce

Fantastisk kammusling

Ved ankomsten blev vi uformelt, men alligevel imødekommende taget imod og fik anvisning om selv at vælge bord enten udenfor eller i husets lettere mørke lokaler. Med sommervarmen in mente valgte vi de simple picnic borde og stole udenfor, der trods aftenens pulserende trafik formåede at have en hyggelig charme over sig.

Vi blev hurtigt forevist husets menu- og vinkort samt lidt velsmagende brød og vand til ganen. I mellemtiden var vi gået ombord i menukortet, som indeholder et par af de helt klassiske franske bistroretter, men også et par nordiske og italienske afstikkere.

Retour Steak er, som navnet indikerer, en kødfuld oplevelse, men så sandelige også meget andet end det. Udover en række lette snacks byder især forretterne også på et pænt mix af både anretninger fra havet og det grønne.

Vi lagde derfor også fra land med et par svømmere i form af en aromatisk bombe af en kammusling og på den anden side - en gammel kending - nemlig en halv kogt hummer med grillet citron og mayo.

Hummeren og sidevognene var absolut velsmagende, saftig og med masser af sødme, men havde intet at gøre mod den direkte afhængighedsskabende omgang kammusling med blomkålspuré og ditto tynde skiver blomkål, brunet smør og hasselnødder. En symbiose af mørke toner af ristede nødder i kombination med den lette, cremede og sødmefulde puré og den ferske og velstegte kammusling. En ret, hvis eneste minus var, at den hurtigt bliver spist.

I glassene nød vi en lettere mousserende Riesling fra DomaineBannwarth, som blandt andet er kendt for deres ikke-svovlholdige naturvine som denne. Et lettere grumset, men trods alt gyldent glas med let citrus og en renere krop, end man ellers oplever fra konventionel riesling. En rigtig fin ledsager til især kammuslingens større kompleksitet.

Annonce

Skarp stegeskorpe

Efter de velsmagende forretter nød vi en kort ventepause og kunne konstatere, at vi ikke var de eneste, som havde hørt om åbningen af Retour Steak Aarhus. Her herskede et fint leben og sommerlig hygge, som selvfølgelig bliver spændende at følge, når udeserveringen går på hæld.

I ventepausen oplevede vi desuden også, hvad der desværre ikke altid er en selvfølge i Aarhus; at aftenens betjening uden at være blevet gjort opmærksom på det udskiftede undertegnedes bestik, da det kort forinden var blevet tabt på jorden. En lille detalje, som viser stort overblik.

Stort overblik må der også husere ude hos husets bøfmester. For kort efter ankom der et par solide og minutiøst velstegte bøffer med et flot rosa indre og en kraftig og smagfuld stegeskorpe, som virkelig satte prikken over det berømte i.

På ledsagerens tallerken huserede en dansk herlighed af en mørbrad, som kom sammen med velfriterede pommes og en udmærket rødvinssauce. Det var dog den danske krogmodnet Ribeye på den anden side af bordet, som trak det absolut længste strå i bøfkampen med sin maleriske fedtmarmorering og masser af saft og kraft.

Især var stegeskorpen kraftig, sprød, aromatisk og piftede et i forvejen velsmagende stykke kød ekstra op. Ligesom med mørbraden blev Ribeyen ledsaget af fine fritter og så Retour Steaks anerkendte hjemmerørte bearnaise med god balance mellem syre og fedme. Absolut en af de bedste bøfserveringer i byen.

Som det sig hør og bør til steaks havde vi bestilt et par udmærket sides som supplement. En omgang haricots verts med revet parmesan og nogle fine sprøde grønne asparges i ledtog med den italienske specialitet, lardo. Et par fine anretninger, som begge glimrede ved at holde fedmen fint i skak, som det ellers desværre ofte opleves som en udfordring med steak sides.

I glasset, en eftersigende populære herre, men alligevel en smule anonym i forhold til bøfferne. En let Tikka the Cosmic Cat på shiraz og grenache med udmærket fylde og pæn garvesyre. Isoleret, et rigtig fint glas, men som fremstod en smule let i forhold til den intense oksesmag fra bøfferne. Men det er måske et spørgsmål om smag og behag.

Annonce

Klassiske afsluttere

Oven på de ganske velproportionerede steaks var der lige plads til en hurtig omgang afsluttere i form af to bistro-klassikere.

En omgang profiteroles med cremet, sød vaniljeis og en mørk, intens og bitter chokoladesauce på den ene side af bordet, og på den anden et par enkelte skiver ost af henholdsvis skimmel og brie. En udmærket profiteroles med fine vandbakkelser og en pæn proportionering af chokolade og is. De to stykker ost var lige til højrebenet uden større kompleksitet.

Som en afslutning på aftenens traktement rensede vi ganen af med et udmærket glas grappa med masser af karakter og fylde. Og så var det også blevet tid til at gøre regnskabet op.

Retour Steak Aarhus leverer fuldstændig den oplevelse, som man kan forvente. Tenderende til det konservative, hvilket i disse innovative tider skal forstås positivt. Konceptet er der styr på uden, at det bliver masseproduktion. Atmosfæren bliver nok aldrig parisisk, hvilket primært skyldes den hårde trafik og støj, som Banegårdspladsen trods alt har at tilbyde.

Maden er helt uden overraskelser og på ingen måde udfordrende. Fokus er tydeligvis på velsmag frem for stående ovation og benovelse. Men bøfferne kan man dog alligevel godt gøre honnør for, for de er i den absolutte Aarhus-top.

Med en regning på 1.985 kroner for hele arrangementet kan vi også levere fire flotte stjerner tilbage den anden vej og en klar anbefaling om at besøge byens nye store bistro.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Forskerne følger os: Vi er på nippet til at slække på forsigtigheden

Annonce