Annonce
Aarhus

Madanmeldelse: På date hos Mefisto-djævelen

<p>Hurtigt fornemmer man, at Mefisto er et spisested, der hviler godt i sig selv. De mange års erfaring har gjort, at man har fundet en opskrift, der fungerer og dermed også udstråler den selvtillid, der hører med. Foto: Flemming Krogh</p>

Mefisto i det centrale Aarhus serverer fisk og skaldyr med stort overskud og erfaringens ro.

Man skal bestemt ikke altid bedømme et spisested på dets navn. Trods hverken en maritim beliggenhed eller et »vandet« navn er Restaurant Mefisto på Volden i det centrale Aarhus en yderst habil fiske- og skaldyrsrestaurant.
<p>Man skal bestemt ikke altid bedømme et spisested på dets navn. Trods hverken en maritim beliggenhed eller et »vandet« navn er Restaurant Mefisto på Volden i det centrale Aarhus en yderst habil fiske- og skaldyrsrestaurant. Foto: Flemming Krogh</p>
For nylig modtog det godt tyve år gamle spisested da også anerkendelse i form af en nominering til årets bedste fiskerestaurant af Den Danske Spiseguide. Vi troppede op den sidste aften i festugen for at teste, om der var noget om snakken.
<p>Der var enkelte »svipsere« undervejs, men flere af ankerne kan diskuteres rent smagsmæssigt, så vi er ikke i tvivl om, at Mefisto fortjener fire fladfisk i form af fire stjerner. I denne dom skal også nævnes, at vi med en pris på blot 1545 kroner befinder os i et meget rimeligt prisleje. Foto: Flemming Krogh</p>
Annonce

Ingen dovenskab her

Hurtigt fornemmer man, at Mefisto er et spisested, der hviler godt i sig selv. De mange års erfaring har gjort, at man har fundet en opskrift, der fungerer og dermed også udstråler den selvtillid, der hører med.
<p>En rigtig nede-på-jorden-servering får man hos Mefisto. Foto: Flemming Krogh</p>
Dette kan jo godt afstedkomme, at man hviler rigeligt på laurbærrene og bliver en anelse doven, men dette er ingenlunde tilfældet hos Mefisto. Her tager man fortsat kunsten at servere et måltid mad alvorligt.
Aftenkortet emmer fortrinsvist af fisk og skaldyr, men der har da også både sneget sig en carpaccio samt en oksekødshovedret ind blandt havets dyr. Der kan både vælges a la carte-retter samt Mefisto Menu, der består af fire retter med mulighed for vinmenu. Mens jeg blev fristet af de gode valgmuligheder i a la carte-udvalget, landede min kære medspiserinde på Mefisto-menuen. Heldigvis var der god forståelse hos serveringen for vores præferencer, hvorfor køkkenet gjorde et godt stykke arbejde med at koordinere retternes ankomsttid.
Annonce

Superb suppe

Inden første servering ankom, fik vi en kurv med brød og en skål med aioli. Den cremede hvidløgs-mayo var dejlig let i smagen og havde blot et strejf af hvidløg.
Brødet var godkendt om end en anelse kedsommeligt og konventionelt. Første anretning i Mefisto-menuen var en superb suppe med masser af persillesmag ledsaget af et stykke kuller. Fisken havde måske nok fået til den gode side, men suppen var glimrende; dyb i smagen og med masser af karakter.
Mens der blev slubret suppe på den ene side af bordet, indtog jeg et væld af fint tilberedte muslinger, der havde mæsket sig med et væld af urter og akkompagneret af en yderst smagfuld bouillon var der tale om en aldeles fornem start på måltidet. I øvrigt dejligt at muslinger og bouillon blev serveret hver for sig.
Mens min kompagnon havde valgt vinmenuen, der lagde ud med et glas toscansk hvidvin, fik jeg på anbefaling af den rolige og vidende tjener serveret et glas østrigsk riesling fra Stagård, en yderst let og frisk sag.
Annonce

Sensommerens sidste vers

Egentlig skulle jeg enten spise resten af mine muslinger eller sidde stille, mens min kompagnon indtog sin mellemret, men jeg kunne ikke dy mig og endte med at bestille et fad håndpillede rejer med dertilhørende mayo, brioche og citron. Det fortrød jeg bestemt ikke.
Rejerne var meget flotte og gode i smagen. Jeg havde dog foretrukket noget andet brød end brioche, der blev lige lovlig fed og blød i teksturen. Min kompagnon måtte også lige justere smagsløgene, da hun indtog sin mellemret i form af hummer, der vistnok befandt sig sammen med noget brissel i en variation af kål og dild. Helhedsindtrykket i den ret var til den tunge og rigeligt kvalme side, men der er måske tale om en »acquired taste«?
Så blev det hovedretstid og dermed skiltes vores veje. Min kompagnon gik oksevejen og fik serveret et stykke oksefilet, som var til den røde side i forhold til hendes smag. Garniture af bagte løg og en heftig sauce gjorde retten mørk, ja måske næsten for mørk til denne fine sensommeraften.
Også efterårets strejf satte spor i min fiske-hovedret, der var en aldeles glimrende tilberedt pighvar flankeret af en større potpourri svampe, revet trøffel samt kraftig hummersauce. Kartoflerne, der kom i en skål for sig, var desværre lidt kedelige i biddet.
Retten var solid og bastant, som man sjældent oplever en fiskeret kan være det, men jeg synes egentlig, at den mestendels var et behageligt selskab. Og da egentlig også rart at opleve, at fisk godt kan være noget andet end lethed og blide antydninger.
Jeg fortsatte i øvrigt med samme vin som til rejerne, en yderst drikkevenlig PouillyFume Villa Paulus 2015, mens min kompagnon fik en heftig Côtes du Rhône-vin fra Domaine de Seminaire, der gik godt til oksen.
Annonce

Med punktum fra Rheingau

Efter at have indtaget hele to forretter måtte jeg springe desserten over og sneg mig i stedet til at smage min kompagnons ostetallerken.
Her var der tre fint tempererede stykker danske oste, henholdsvis en Røde Kristian, et stykke Høost samt en Blå Kornblomst, som fik selskab af lidt rugkiks og et par svesker.
En rigtig nede-på-jorden-servering som dog fungerede fint efter hensigten og som blev matchet fornemt af en meget lækker dessertvin fra producenten J. Bäumer i Rheingau. Et behageligt punktum for et langt hen af vejen vellykket måltid.
Der var enkelte »svipsere« undervejs, men flere af ankerne kan diskuteres rent smagsmæssigt, så vi er ikke i tvivl om, at Mefisto fortjener fire fladfisk i form af fire stjerner. I denne dom skal også nævnes, at vi med en pris på blot 1545 kroner befinder os i et meget rimeligt prisleje.
Annonce

Fakta: Mefisto Restaurant og Vinstue

Adresse: Volden 28, 8000 Aarhus C
Telefon: 86 13 18 13
Web: www.mefisto.dk
Åbningstider: Alle dage, kl. 10.00-00.00
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Rejsevejledninger bliver lempet - men ferierejser frarådes

Aarhus For abonnenter

Prisen er 1,4 millioner kroner per meter: Kommer du til at betale regningen for en Marselistunnel?

Annonce