Annonce
Livsstil

Madanmeldelse: Seks-stjernet udsigt - tre stjernet restaurant

<p>Madanmeldelse, Hotel Marselis, Restaurant, hotel</p>

Et besøg på Helnan Marselis Hotel byder både på byens bedste udsigt og placering af en restaurant, men også en noget ujævn madoplevelse.

Annonce

Vi havde bestilt bord på Restaurant Marselis på en dag, hvor vejret og udsigten over Aarhus-bugten ganske enkelt ikke fås bedre.

Madanmeldelse, Hotel Marselis, Restaurant, hotel

Restaurant Marselis har til huse på Helnan Marselis Hotel. Placeringen i det århusianske landskab er helt unik, og det er hotellets lange historie også. Hotellet blev indviet i 1967.

Madanmeldelse, Hotel Marselis, Restaurant, hotel

Hvor ofte bestiller man bord på en hotel-restaurant, hvis man ikke er gæst på selve hotellet? Sikkert ikke så tit.

Madanmeldelse, Hotel Marselis, Restaurant, hotel

Den venlige restauranttjeners første spørgsmål var da også:

»Hvilket værelse bor I på?«

Vi fik hurtigt forklaret, at vi ikke boede på hotellet, men vi havde bestilt bord i restauranten. Vi fik anvist et bord i 'anden række' fra vinduerne. Gæsten havde den flotteste udsigt over Aarhus-bugten, som i dagens anledning var flot pyntet med masser af sejlbåde. Anmelderen derimod havde ryggen mod bugten og udsigt til hotellets bar og receptionsområde - knapt så charmerende.

Restaurant Marselis var næsten fyldt på denne aften. Gæsterne var en meget broget skare, påklædningen varierede fra meget 'casual' til slips og jakkesæt.

Vi studerede spisekortet, mens vi nød et glas mousserende vin. Min gæst bestilte et glas Marquis de la tour rosé, Gamay. Anmelderen fik serveret et glas Marquis de la tour brut, chenin blanc. Begge mousserende vine fra Frankrig - forfriskende og velsmagende - og dertil dejligt friskbagt brød, chips og dip.

Efter et kort studie af menukortet, blev vi enige om at bestille aftenens to menuer. Gæsten valgte vegetar-menuen, og anmelderen tog Marselis-menuen.

Restaurant Marselis tilbyder ikke en vinmenu. Vi besluttede derfor at dele en flaske Domaine Laroche 2014, Chablis. En dejlig chardonnay med masser af frugt.

Vinen er ikke fadlagret altså helt uden egetræsnoter. Chablissen var en dejlig ledsager til menuens for- og hovedretter.

Vi bad om en køler til vores vin - det havde Restaurant Marselis desværre ikke. Overtjeneren tilbød at opbevare vores vin i køleskabet og lovede at servere løbende efter behov. Et løfte, som restauranten desværre ikke kunne leve op til. Vi måtte et par gange sende signaler til tjenerne om, at vi gerne ville have fyldt lidt i glassene.

Annonce

Hvide asparges

Begge forretter havde asparges som tema. De hvide asparges var syltede, garneret med en sprød crumble af blandt andet maltbrød, brunet smørpulver og pyntet med skovsyre. Der blev serveret en kold hollandaisesauce til de hvide asparges. De to forretter adskilte sig blot ved, at der på Marselis-menuen var en skefuld stenbiderrogn som topping på de hvide asparges.

Syltede asparges er ikke designet til anmelderens smagsløg. Denne fine sæson-grøntsag bør efter min mening blancheres "al dente" og tilføres syre via en sauce eller lidt smør med en anelse citronsaft.

Forretterne er som sådan godkendte. De blev serveret uden præsentation. Vi måtte selv bede om en forklaring på garnituren. Specielt den sprøde crumble krævede lidt information.

Annonce

Poussin i tre variationer

Vi ventede mere end en time på, at vores hovedretter blev serveret. I ventetiden nød vi den fine udsigt, det gode selskab og vores Chablis. Det var blandt andet i denne fase, vi måtte bede om at få serveret lidt mere vin.

Vi spurgte den venlige tjener, hvornår vi kunne forvente vores hovedretter, svaret var:

»Det tjekker jeg« - »Der er meget travlt i køkkenet, jeres 'bon' er nummer to i køen.«

Lad det være sagt med det samme: Hovedretterne var værd at vente på. De var uden sammenligning denne aftens bedste servering. Gæsten gik så langt som til at sige:

»Det er en af de bedste vegetarretter, jeg har fået.«

Retten var sammensat af lune grønne asparges, klassisk falafel på kikærter, syltede sellerikugler, kartoffel-gulerodsterrin, tørret oliven og ramsløg-pesto.

Poussin i tre variationer var temaet i den kødbaserede hovedret. Et stykke velsmagende, saftigt, skindstegt poussinbryst, et pocheret let syrligt stykke brystkød og en dybstegt krokette med fars af poussin og kartoffel. Krokettefarsens komposition var ikke entydig. Vi ville gerne have haft lidt hjælp fra tjeneren, men hovedretterne blev også serveret uden nærmere forklaring.

Hovedretternes kvalitet viser, at køkkenet på restaurant Marselis godt kan håndværket.

Annonce

Rabarber dessert

Desserterne blev serveret af restaurantens kvindelige tjener. Den fjerde tjener vi talte med og den første, som brugte tid på en kort beskrivelse af, hvad vi skulle spise - tak for det.

Vi blev præsenteret for en rabarber-variation. Ovnbagte rabarber med tyrkisk peber og crumble.

Den tyrkiske peber var meget dominerende og kunne for vores skyld godt være sparet væk. Crumblen var blød og let sej.

En rabarberkompot med små flager af lakrids og lakridsmarenges med meget dominerende lakridssmag i forhold til de fine forårsrabarber. Den ledsagende rabarbersorbet var mere end godkendt, velsmagende og med fin konsistens; dessertens højdepunkt!

Vi ville gerne bestille et glas Banyuls til vores dessert. Desværre sælger restaurant Marselis kun deres Banyuls fra Michell Chapoutier på hele flasker. Lidt rigeligt til to personer.

Vi valgte i stedet en Moscatel, Sol de Mediterraneo. Den eneste dessertvin, som serveres glasvis.

Den samlede regning blev på 1.526 kroner for to aperitifs, to tre-retters menuer, en flaske vin, to glas dessertvin samt vand.

Vores aften på Restaurant Marselis var en blandet fornøjelse. Karakterskalaen, som i denne forbindelse, består af stjerner, blev benyttet i begge ender.

Vores gennemsnit ender på tre stjerner for den samlede oplevelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Smittetallet skal bankes ned i Aarhus: Kommunens våben er masser af detaljerede data

Sport

Diego Maradona er død af hjertestop

Aarhus

Stabilt men alt for højt: Corona-smitten har stadig godt fat i Aarhus

Annonce