Annonce
Livsstil

Madanmeldelse: Takeaway med udfordringer

<p>Madanmeldelse af take-away fra Ren&amp;Stærk i Mejlgade. Foto: Kim Haugaard</p>

Ideen til Ren & Stærks koncept er rigtig god, men de valgte takeaway-emballager bør optimeres ganske betragteligt.

Annonce

Januar er for mange blevet en måned i forsagelsens tegn. Vi afholder os i stor stil fra alkohol, søde sager, usund mad og dertil kommer øget eller ny aktivitet i fitnesscentret.

Foto: Kim Haugaard

Vores kroppe har brug for et energi-boost. Hvad er så mere nærliggende end at søge det sunde madvalg.

Ren & Stærk

  • Mejlgade 51D, 8000 Aarhus C
  • Åbningstider:
  • Mandag ? fredag: 09.30-15.00 og 16.30-19.30
  • Lørdag: 11.00 ? 15.00
Ren & Stærk i Mejlgade lover takeaway lavet med fokus på rene, naturlige og lokale råvarer - og så økologisk som muligt. Foto: Kim Haugaard

»Sundt skal smage godt!«, lyder invitationen på Ren & Stærks hjemmeside, hvor de fine billeder skærper forventningerne. Indbydende ser det ud, og der bliver lovet takeaway lavet med fokus på rene, naturlige og lokale råvarer, så økologisk som muligt - sådan!

På tavlen i butikken og på hjemmesiden kan man se, at valget står mellem tre kolde og fire varme retter. Foto: Kim Haugaard

Vi havde studeret dagens udvalg på nettet og truffet vores valg. Anmelderen sprang på mountainbiken og cyklede mod Mejlgade. Sneen lå smukt på veje og marker. Det var bare med at komme derudad.

Du kan hverken bestille din mad på nettet eller over telefonen, du må møde op hos Ren & Stærk og foretage bestillingen. Min gæst havde nogle uger tidligere forespurgt i forretningen, hvor det blev lovet, at retterne stort set var færdige, når kunderne kom for at købe maden. Ventetiden er derfor kort på Ren & Stærks takeaway. Denne lørdag var der få kunder i forretningen, alligevel tog det 20 minutter at få maden.

Annonce

Menukort på en tavle

På tavlen i butikken og på hjemmesiden kan du se, at valget står mellem tre kolde og fire varme retter, meget overskueligt. Min medspiser valgte koldt og havde bestilt åben wrap med laks til 70 kr., anmelderen valgte Kylling K ligeledes til 70 kr. Kylling K er en varm udgave af kylling i karry.

Retterne blev pakket i hver sin emballage. Det gik fint med den kolde wrap, som blev anrettet og placeret i en emballage, som passede til retten. Det var derimod et problem med den varme ret. Kyllingen i rød karry stod og simrede i køkkenet i baglokalet. Den ville blive kold, inden jeg nåede hjem på mountainbiken og hvad så? Den unge ekspedient lovede: »Den skal nok holde sig varm«. Et løfte, det valgte papbæger som retten blev serveret i og tre kvarter på cykel, ikke levnede mange chancer. Ekspedientens kollega foreslog at fjerne de sprøde grøntsager på toppen af karrykyllingen, inden retten blev genopvarmet hjemme og så lige komme toppings på igen, når retten igen var blevet varm. Det skulle komme kom an på en prøve.

Vel hjemme så den åbne lakse-wrap stadig fin ud. Den blev serveret, mens kyllingen blev varmet op. Den åbne wrap var en grøn æggewrap med knasende sprødt tilbehør af romani salat, revet gulerod og rødkål, små tomater, nødder og kerner, urte mayo, kørvel og røget laks. Et stort fint stykke og meget velsmagende.

Kyllingeretten blev genopvarmet i en kasserolle, da retten blev flyttet fra papbægeret til kasserollen var det tydeligt, at det var en simreret. Kyllingekødet var meget mørt med meget begrænset kødstruktur, det lignede nærmest en kylling chili con carne. Vi mente at kunne se revet gulerod, spinatblade og løg i retten. Toppingen var en sprød revet kål tagliatelle med kørvel, som heldigvis blev fjernet inden genopvarmningen. Under tilberedningen bredte der sig en dejlig duft af karry i køkkenet. Det skulle senere vise sig at være den altdominerende smag, rettens øvrige ingredienser kom slet ikke til deres ret.

De valgte takeaway-emballager bør optimeres ganske betragteligt. Indrømmet - tre kvarter i en rygsæk er en udfordring. Ren & Stærks koncept må forventes at appellere til kunder med fokus på sundhed og motion og dermed også cyklister og gående kunder, som har en udfordring i at få maden hjem i samme tilstand, som den bliver pakket i hos Ren&Stærk. Man skal bo meget tæt på for at få maden hjem i varm tilstand. Det valgte papkrus er ikke den mest charmerende måde at servere Kylling K på.

Annonce

Raw dessert - spændende nyt

Du får to valgmuligheder for dessert, det skulle vi selvfølgelig også prøve. Et stykke frisk rawcake og et stykke avocadokage fristede - begge til 45 kr. stykket. Flotte stykker som bedst egner sig til at blive transporteret gående, i bus eller i bil men ikke på cykel. Den friske rawcake havde en kompakt bund af kokos og figner dækket med en ostecreme, limecreme og pistaciekerner. En kage som ikke smagsmæssigt gjorde det store indtryk. Det gjorde derimod avocadokagen, som bestod af avocado, kakao og dadler. Igen en forholdsvis kompakt bund. Chokolademassen havde en meget fin cremet konsistens med dejlig smag af chokolade. Den søde tand blev tilfredsstillet, og vi var begge meget mætte.

Annonce

Sunde valg af drikkevarer

Ren & Stærk tilbyder en række spændende muligheder, når der skal vælges drikkevarer. Sunde alternativer til traditionelle drikkevarer: »Hulken« - avocado, spinat og æble, »Rimelig ren«- rødbede, fennikel og æble, »PWO-shake« - smoothie m. protein, »The shot« m. ingefær og »Bulletproof coffee« kaffe, kokosfedt og smør. De nævnte drikkevarer blev fravalgt - emballagen var absolut uegnet til en cykeltur, så det bliver en anden gang. Vi traf i stedet det sikre valg til cykelturen, nemlig papemballager fra køleren. Det blev til én smoothie med granatæble og én med blåbær, begge til 15 kr. stykket.

Vi betalte 260 kr. for to retter, to stykker kage og to smoothies og kvitterer med tre små stjerner for et anderledes måltid. Idéen til konceptet er rigtig god, men der er stadig plads og mulighed for optimering.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Krav om mundbind i busser og letbane: Smilet er gemt af vejen i Smilets By

Annonce