Annonce
Aarhus

Madklubben åbner i tidligere gourmet-restaurant ved åen

Anders Aagaard er manden bag Madklubben, der netop har åbnet restaurant nummer to i Aarhus. Denne gang i lokalerne ved åen, hvor Castenskiold tidligere holdt til. Foto: Axel Schütt

Madklubben har netop åbnet restaurant nummer to i Aarhus - denne gang ved åen og med et andet koncept end i Toldboden.

AARHUS: I maj måned i år åbnede restauranten Madklubben i den tidligere toldbygning på havnen. Det er blot et lille halvt års tid siden, men allerede nu slår samme ejer dørene op til endnu en restaurant i byen, denne gang på Åboulevarden.

Madklubben og indehaver Anders Aagaard har i forvejen næsten 20 restauranter i København - restauranter der overordnet har samme vision om forholdsvis billig og god mad, men består af en række forskellige koncepter lige fra bistro, italiensk og mellemøstligt til steakhouse, italiensk og pizza.

På samme måde får den nye restaurant et andet koncept end den første Aarhus-restaurant, hvilket navnet Madklubben Grill slår fast.

- Det minder om Madklubben Steak i København, men forskellen er, at vi her ikke har det røde kød i fokus. Vi har kigget lidt på strømningerne i forbrugsmønstret, hvor oksekød får det sværere og sværere, og derfor har vi i stedet sat grillen i fokus. Vi har stadig rødt kød, men også en række andre ting fra grill som fisk, lam og gris. Det gør restauranten mindre tung og mandefokuseret og lidt mere feminin, så kvinderne også kan være med, forklarer Anders Aagaard.

Annonce

Vi har kigget lidt på strømningerne i forbrugsmønstret, hvor oksekød får det sværere og sværere, og derfor har vi i stedet sat grillen i fokus.

Anders Aagaard, Madklubben
Køkkenchef Peter Madsen (t.h.) og Philip Grønkjær lægger de sidste planer med Anders Aagaard inden forpremieren på Madklubben Grill torsdag. Foto: Axel Schütt

Lavere priser

Det var egentlig ikke Anders Aagaards plan at åbne endnu en restaurant i byen allerede nu, men da han så lokalerne, hvor Castenskiold tidligere holdt til, var han ikke i tvivl.

- Jeg kunne med det samme se, at det kunne blive sådan en rigtig gå-i-byen-restaurant, hvor der bogstaveligt talt er højt til loftet. Desuden havde vi fået en fantastisk modtagelse i Toldboden, så jeg var sikker på, at vi på denne lokation også kunne få det til at hænge sammen, fortæller han.

De lavere priser generelt i forhold til konkurrenterne og den høje husleje skræmmer ikke Anders Aagaard, han tror tværtimod, det betyder flere gæster og dermed større indtjening.

- Guld kan købes for dyrt, det er min overordnede filosofi på alle restauranterne. Jeg hader selv at blive taget fusen på, så jeg håber, at det i stedet er vores gæster, der føler, de har taget fusen på os, når de ser regningen, lyder det fra Anders Aagaard.

Madklubben Grill åbner officielt tirsdag 6. november, men holder inden dag tre prøvedage 1., 2. og 3. november.

Restauranten har plads til op mod 150 gæster indenfor og 200 udenfor, når forårs- og sommersæsonen går i gang. Til den tid åbnes op for både morgenmad og frokost, men i første omgang er der kun åbent til aften.

- Vi er en familierestaurant og en value-for-money-restaurant, men vi går stadig op i, hvordan lokalerne ser ud. Folk skal gerne kunne se, at vi har gjort os umage, siger indehaver Anders Aagaard. Foto: Axel Schütt
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Drenge bliver ladt i stikken

Hverken stat eller region vil tage ansvaret og give hpv-vaccine til alle drengebørn, der er fyldt 12 år senest 1. juli 2019. De bliver ladt i stikken, og de får ikke den samme mulighed for vaccine som alle andre drenge og piger. I forbindelse med årets budget i Favrskov Kommune fremsatte Venstre derfor et forslag om at tilbyde hpv-vaccine til netop den gruppe drenge. Det ærgrer mig, at flertallet i byrådet ikke vil tage ansvaret og tilbyde denne lille gruppe af drenge de samme muligheder for vaccine som alle andre. En vaccine, der forebygger den smitsomme hpv-virus, der er årsag til flere kræftformer hos både mænd og kvinder. Argumenterne og årsagen til, at forslaget ikke er med, er åbenlys kassetænkning, hvor man fokuserer på, hvem der skal betale, i stedet for, hvad der er bedst for borgerne. Jeg er sikker på, at de familier, der vil tage imod dette tilbud, ikke bekymrer sig om, om det er stat, region eller kommune, der betaler. De vil prise sig lykkelige for at få tilbuddet om vaccinen. Det er for mig helt uforståeligt, at forslaget ikke har fundet vej og er med i budgettet. Forebyggelse er altid bedre end helbredelse. Hvis forslaget ikke kommer med i det endelige budget efter høringsfasen, kommer det til at gå ud over en lille specifik gruppe af drenge. De kommer til at få højere risiko for at få den mest udbredte seksuelt overførte infektion. De udgør derfor en ekstra risiko for at give infektionen videre og efterfølgende udvikle hpv-relateret kræft og kønsvorter. Byrådet i Favrskov har alle muligheder for at sikre disse drenge samme sundhed og velfærd som alle andre. For mig er det lokalpolitik i den fineste form, at vi selv bestemmer lokalt, hvad der er sundhed og velfærd for vores borgere i Favrskov. Når hverken stat eller region vil tage ansvaret, så kan byrådet godt gøre det. Ved at lade denne lille gruppe af drenge i stikken er sundhed ikke for alle, men det afhænger af alder og økonomi. Det er ikke rimeligt. Jeg har fået flere reaktioner på Venstres forslag, og det, der står klarest i min hukommelse, er en mor, jeg har talt med. Hun har to drenge på hver sin side af skæringsdatoen 1. juli 2019. Hun kan sende sin ene dreng til en betalt vaccination og vide, at han er vaccineret mod kønsvorter og visse former for hpv-relaterede kræftformer senere i livet. Den anden dreng må hun lade blive hjemme. Hun har desværre ikke økonomi til at betale for vaccinationen til ham. Et forfærdeligt dilemma for en mor, der vil det bedste for sine børn. Det er en helt unik mulighed for byrådet i Favrskov for at vise ansvar og være forgangskommune og sikre alle drengene i Favrskov denne forebyggende vaccine, så der ikke er nogen, der senere i livet skal rammes af specifikke kræftformer. De ressourcestærke familier skal nok få deres børn vaccineret. Det er en skævvridning, hvis ikke vi kan hjælpe dem med færrest ressourcer. Sundhed skal være for alle, uanset køn, alder og økonomi. Forebyggelse er bedre end helbredelse.

Annonce