Annonce
Mad og drikke

Madklubben manifesterer sig i Esbjerg

Jannie Jeppesen er restaurantchef ved Madklubben Esbjerg. Hun kommer fra en stilling som restaurantchef hos Hotel Britannia. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Restaurantkæden Madklubben åbnede i foråret ind i Esbjerg. Siden da har restauranten haft travlt. Det begejstrer restaurantchef Jannie Jeppesen. Hun er glad for at være med til at folkeliggøre dét at gå i byen i kraft af Madklubbens manifest: Her skal være plads til alle.
Annonce

Når man træder ind ad døren til restauranten Madklubben Esbjerg, bliver man budt velkommen af en hest. Ikke en ægte en, men en sort statuehest i fuld størrelse. Og med en lampeskærm på hovedet. Dernæst bliver de fleste gæster taget imod af restaurantens tjenere eller af restaurantchef Jannie Jeppesen, som kan fortælle, at hesten har været fast inventar, siden Madklubben slog dørene op i Skolegade i foråret.

- Den er en slags talisman for Madklubben og har været med lige fra begyndelsen, fortæller hun.

Med begyndelsen mener hun den første restaurant, som Madklubben åbnede i København i 2007. Noget kunne tyde på, at talismanen fungerer efter hensigten, for Madklubben kan nu - med åbningen af restauranten i Esbjerg - byde gæster indenfor i mere end 20 spisesteder i Danmark. Indenfor i Madklubben Esbjerg er der plads til 200 gæster.

- Min første tanke var, at det var vildt at have så mange pladser til at begynde med, når man tænker på byens størrelse, men det måtte jeg tage i mig igen, fortæller Jannie Jeppesen.

For siden åbningen har Madklubben Esbjerg på de fleste hverdagsaftener bespist omkring 170 gæster, og flere i weekenderne.

- Sommeren har været begunstiget af mange besøgende og turister. Og qua vi lige er åbnet, skal folk også se, hvad vi er for en størrelse, fortæller hun.

Madklubben

Madklubben er en restaurantkæde med spisesteder og barer i København, Aarhus og Esbjerg.

Beværtningerne har hver deres særpræg og inspiration fra hele verden. I København finder man Bistro-de-Luxe, Grill København, Tony’s Havnegade, Bistro Royal, Mamma’s, Madklubben Vesterbro, Frankies Pizza, Hanzo, Alabama Social, Bar Next Door, Madklubben Frederiksberg, Madklubben Østerbro, Food Club og Bazaar.

I 2018 åbnede Madklubben Aarhus og Madklubben Grill Aarhus.

I 2019 åbnede Madklubben Esbjerg.

Madklubben er ejet af Anders Aagaard. Madklubben Esbjerg har desuden to medejere, Kim Meyer og Lars Bertelsen.

Læs mere på hjemmesiden madklubben.dk.

Annonce

Plads til alle

Madklubben har i alt 17 spisesteder, der hver især har et gastronomisk spænd lige fra Sydstaternes køkken til Mellemøstens spisekammer. Selv om hver restaurant har sit eget særpræg, er de fælles om et manifest. I Madklubben på Skolegade står det skrevet på en stor, sort tavle: God mad til fornuftige priser er omdrejningspunktet, så alle har råd til at gå ud.

- Idéen er at skabe et sted med plads til alle - lige fra direktøren til børnefamilierne, fortæller Jannie Jeppesen.

Det betyder også, at gæsterne selv skænker deres vin, der intet krav om påklædning og at de spisende selv skal betjene sig til bestik fra midten af bordet. Alt sammen noget, der desuden skal være med til at give en afslappet stemning, som det også er tjenernes opgave at bidrage til. Som det står på den sorte tavle, kan de ikke vinkortet til fingerspidserne, og de giver heller ikke lange forklaringer på retternes tilblivelse. Til gengæld kan gæsterne forvente at blive betjent med et smil og godt humør.

- Det er min oplevelse, at esbjergenserne er blevet bedre til at gå ud, og et sted som Madklubben skal give dem lyst til det. Vi vil så gerne folkeliggøre det, og det kan det her koncept, mener restaurantchefen.

Annonce

I byen i Esbjerg

Jannie Jeppesen kommer fra en stilling som restaurantchef på Hotel Britannia, hvor hun har arbejdet i syv år. Derfor kender hun mange af de lokale gæster, der henover sommeren har spist middag på Madklubben, men hun er også begejstret for alle de nye ansigter, hun har mødt. Og det gælder både for velkendte gæster og nye, at hun bliver ekstra glad, når hun ser dem igen.

- Det største kompliment for os er, når gæsterne kommer igen, fortæller Jannie Jeppesen, der har brugt meget af restaurantens første halve år på også inddrage gæsterne i tilblivelsen.

- Det er en rejse vi er på sammen. Det er fedt, at folk bruger tid på at skrive konstruktiv feedback til os, som vi tager med i vores overvejelser, fortæller hun og kalder de to første opstartsuger en lærerig proces.

Her fik gæsterne 50 procent på regningen, og restauranten mulighed for at køre et helt nyt team af kollegaer godt i stilling og øve sig.

- Madklubben fungerer godt i byen, fordi konceptet i forvejen er meget nede på jorden, mener Jannie Jeppesen.

Med mange år i restaurationsbranchen i Esbjerg har hun lagt mærke til, at folk i det hele taget er begyndt at gå mere ud.

- Alle restaurationer i byen er med til at trække folk ud. Der er en fed synergi mellem alle spisesteder og beværtninger, og det skaber liv i byen, så man selv får lyst til at gå ud.

En oplyst hestestatue i fuld størrelse byder gæsterne velkommen hos Madklubben Esbjerg. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Annonce

Fisk er populært

1. september skiftede Madklubben Esbjerg menukort. Det gør restauranten fem gange årligt for også at afspejle årstiderne og sæsonens råvarer. Ud fra sommerens menukort blev køkkenet klogere på, hvad der tiltaler gæsterne i byen.

- Esbjerg er i hvert fald ikke bange for fisk, fortæller Jannie Jeppesen.

Sommerens mest solgte ret med pighvar er nu skiftet ud med to nye - pocheret kulmule og rødspætte.

I det hele taget lægger Madklubben vægt på at imødekomme gæsternes behov og tidens strømninger. Køkkenet tilbereder så vidt muligt al mad, så det er glutenfrit, og der er også altid en vegetarret på menukortet.

- Vi følger med tiden. Det bliver man nødt til, ellers tror jeg faktisk ikke, man kan drive restaurant i dag, pointerer hun.

Den nærmeste fremtid for Madklubben Esbjerg byder en ekstra åbningsdag om mandagen. På den længere bane håber Jannie Jeppesen at kunne tilbyde take away, ligesom de andre Madklubben-restauranter i forvejen gør.

- Det, at man kan få et reelt måltid mad med hjem, kan bare noget. Økonomisk set kan det også svare sig, hvis man er alene eller to personer, i forhold til at handle ind og tilberede selv, fortæller Jannie Jeppesen.

Selv om Madklubbens restauranter hver især har deres eget særpræg, har de alle gennemgående træk - ikke kun i madfilosofi - men også i indretningen, hvor blandt andet sofaer er fast inventar.Foto: Birgitte Carol Heiberg
Første punkt på Madklubbens manifest lyder: ”Vi sørger for god vin og mad i lækre omgivelser – vi fortæller ikke lange historier om maden og kender ikke til de intime detaljer omkring vinens tilblivelse.” Foto: Birgitte Carol Heiberg
Gæsterne på Madklubben kan selv betjene sig til bestik på bordene. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Køkkenchef Rasmus Thiele i gang med at tilberede svampesuppe. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Udover de 200 pladser indenfor i restauranten, har en tildækket baggård plads til 50 gæster. Kælderen er indrettet til selskaber, fester og møder. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Restaurantchef Jannie Jeppesen.Foto: Birgitte Carol Heiberg
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Dyr redningsaktion: Bravo Tours sender kæmperegning til skatteyderne

Annonce