Annonce
Debat

Madpakker til Farvskovs ældre: Nu giver vi borgerne frit valg

"Et enigt udvalg, bestående af Venstre og Socialdemokratiet, har indstillet til Favrskov Byråd, at smør-selv-madpakkerne bliver valgfri for alle borgere, der modtager hjælp til tilberedning og anretning af mad", skriver Lone Glarbo. Arkivfoto: Claus Thorsted

DEBAT: Det frie valg om Favrskovs frokostordning er tilbage på sporet. I Venstre er vi særdeles tilfredse med, at den sag, vi sendte ind til politisk behandling i byrådet i april 2021, nu er behandlet i social- og sundhedsudvalget.

Et enigt udvalg, bestående af Venstre og Socialdemokratiet, har indstillet til Favrskov Byråd, at smør-selv-madpakkerne bliver valgfri for alle borgere, der modtager hjælp til tilberedning og anretning af mad. Merudgiften herved skal tages af kassen, den antages af være på knap 130.000 kroner.


Annonce

Jeg håber på, at vi på trods af valgfriheden får flere borgere over på ordningen, da jeg fortsat mener, at de svage ældre får en sundere og bedre frokost ved at vælge den kommunale ordning.


I Venstre valgte vi at lytte til kommunens ældreråd og til Ældresagen. Den personlige valgfrihed betyder bare rigtig meget for borgerne, når det handler om mad. Det drejer sig rigtig meget om følelsen af at kunne bestemme selv og om at vælge præcis den mad, man selv ønsker at spise.

Jeg håber på, at vi på trods af valgfriheden får flere borgere over på ordningen, da jeg fortsat mener, at de svage ældre får en sundere og bedre frokost ved at vælge den kommunale ordning. Kun tiden kan vise, om flere tilslutter sig, hvorved merudgiften jo også vil være faldende.

Nu skal det jo så også vedtages i Favrskov Byråd, men det regner jeg med bliver en formsag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Ulykke i Odder skaber lange køer

Sport For abonnenter

Kommentar: Der er ingen vej udenom - Uefa eller Hjulmand taler usandt

Aarhus For abonnenter

Beboere frygter, at dødskørsel på Aarhus Ø vil koste liv: Vagter og afspærring af p-plads er i spil til at dæmpe uroen

Annonce