Annoncørbetalt indhold

Madplanlægning: Få mere overskud i hverdagen

PR-foto credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold


Alle voksne mennesker kender det evigt tilbagevendende spørgsmål: Hvad skal vi have til aftensmad? Det kan nemlig være en ganske stor udfordring at være kreativ med den daglige madlavning, når der samtidig er en masse andre opgaver, der skal løses i hjemmet, på arbejdet eller på studiet. Derfor forfalder mange af os til 7-8 faste retter, som vi genbruger igen og igen - uge efter uge.

Annonce


Det er naturligvis en skam, for hverdagene er trods alt dem, der er flest af. Heldigvis kan du få både kulinarisk eventyrlyst og overskud tilbage i din dagligdag, hvis du blot sørger for at være en smule proaktiv. Med madplanlægning bliver din aftensmad forvandlet fra pligt til fornøjelse, og du slipper for at skulle tage stilling til, hvad der skal serveres til middag hver eneste dag.


Og du behøver faktisk ikke engang selv finde på. Med HelloFresh kan du få fantastiske måltidskasser leveret direkte til døren - spækket med friske ingredienser og spændende opskrifter på sunde retter. Menuen skifter fra uge til uge, og den er aldrig kedelig, uanset hvilken type måltidskasse du vælger. Du kan se ugens menu her, hvis du er nysgerrig eller blot trænger til et skud inspiration.


Derudover er der flere tips og gode råd, du kan følge, hvis du gerne vil planlægge dine måltider og opnå mere overskud i hverdagen.


Lav større portioner

Selvom det selvfølgelig er en god idé at undgå madspild, så kan der være både tid og penge at spare ved at lave større portioner, end du plejer. Når du alligevel er i gang med at svinge pander, potter og gryder i køkkenet, kan du jo lige så godt lave nok til et par portioner ekstra, som du kan spise senere.


Nogle madretter egner sig naturligvis bedre til store portioner end andre. Er du for eksempel i gang med at lave en god kødsauce, kødboller, suppe eller tarteletfyld, er det ingen sag at skalere opskriften op, så du får en masse til fryseren. På den måde kan du bare hive den færdige mad op ad fryseren og varme den, næste gang du føler dig energiforladt eller uopfindsom.


Klargør ingredienserne på forhånd

Food prep er en populær betegnelse for madvarer eller ingredienser, der er klargjort på forhånd, så du ikke skal forarbejde dem, når du laver aftensmaden - i stedet kan du bare trække dem frem fra køleskabet og hælde dem i retten. Hvis du for eksempel hakker eller snitter alle dine grøntsager på forhånd 1-2 gange om ugen, kan du spare tid i hverdagen og lave aftensmad med et minimum af besvær.


Du kan også overføre food prep til andre måltider. Hvis du forbereder eller anretter så meget som muligt af ugens madpakker på forhånd, så behøver du ikke gøre andet end at trække dem frem og samle dem på selve dagen, hvor de skal spises. Nemt og hurtigt!


Lav madplan, og køb ind på nettet

Det er alt andet lige nemmere at forberede sine måltider, hvis man ved, hvad der skal forberedes. Vælg en dag om ugen, hvor du sætter dig ned og planlægger, hvad du skal have til aftensmad de næste syv dage. Det behøver ikke tage mere end 20-30 minutter, og du vil formentlig opleve, at det er nemmere at være kreativ med din madlavning, når du planlægger på forhånd, i stedet for at vente til du står i supermarkedet.


Og apropos supermarkedet: Hvis du gerne vil spare endnu mere tid, kan du slå din madplanlægning sammen med dine dagligvareindkøb. Der er i dag rig mulighed for at købe ind på nettet og få varerne leveret til døren - uden bøvl eller mas.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.