Annonce
Livsstil

Madsucces i Risskov: Stubbs Gastronomi er vokset ud af køkkenet

Thomas Stubbs har på få år vendt en underskudsforretning med nul ansatte til en catering-succes med seks ansatte og en kokkeelev. Foto: Axel Schütt

Stubbs Gastronomi har på få år fået vendt skuden til en velfungerende virksomhed med seks ansatte og en kokkeelev og har endnu større planer for fremtiden.

Annonce

RISSKOV: Egentlig har firmaet eksisteret siden 2005. Dengang med et andet navn og en forretningspartner, men siden 2014 har Thomas Stubbs været alene ved roret. I dag hedder det Stubbs Gastronomi, og fra adressen på Mossøvej i Risskov køres der dag ud og dag ind den ene levering efter den anden ud fra køkkenet, for der er godt gang i butikken.

39-årige Thomas Stubbs er på fire år gået fra nul til seks ansatte. Han har en kokkeelev, og på kontoret sidder hans kone Agnete og tager sig af en del af det administrative. Han søger desuden en cater-elev, endnu en kok og en konditor.

- Da jeg overtog firmaet kørte vi med underskud, så det var en stor chance, jeg tog, men jeg havde bare ikke lyst til at smide det hele væk. Heldigvis begyndte skuden at vende, og det tror jeg i høj grad skyldtes, at det pludselig var mig selv, der skulle brandes og være frontfigur, for det havde jeg ikke været tidligere. Men jeg var nødt til det for at overleve, fortæller virksomhedsejeren.

Signe Kierkegaard er egentlig account manager, men giver gerne en hånd i køkkenet, når der for eksempel skal pakkes en lille "treat" til kunderne. Foto: Axel Schütt

Jeg knoklede igennem i to år for at nå mine mål, og så begyndte det hele at vende.

Thomas Stubbs, indehaver Stubbs Gastronomi
Thomas Stubbs satser ikke blot på mad af høj kvalitet, men også på bæredygtighed. Blandt andet er alt det hjemmebagte brød økologisk. Foto: Axel Schütt
Annonce

Alene i to år

Thomas Stubbs er tidligere a la carte-kok udlært på Frederikshøj Kro og senere souschef på Restaurant René og køkkenchef i Musikhuset. Maderfaring havde han dermed rigeligt af med i rygsækken, da han blev selvstændig, og det skulle han også få brug for.

- Jeg ville bare have underskuddet væk, jeg ville have en sund økonomi, og så ville jeg have kollegaer, så jeg ikke stod alene bag komfuret. Jeg knoklede igennem i to år for at nå mine mål, og så begyndte det hele at vende. Jeg lærte blandt andet at tage de rigtige beslutninger, så jeg ikke bare sagde ja til alt, men kun til opgaver, jeg kunne tjene penge på, fortæller han.

Til en del af opgaven hyrede Thomas Stubbs en erhvervsrådgiver, hvilket også var med til at sætte skub i fremgangen.

- Noget af det vigtigste jeg lærte var, at jeg ikke kunne stå for alting selv. Jeg var nødt til at investere i personale og nødt til at uddelegere ansvaret.

I køkkenet har Thomas Stubbs ansat to kokke. Der er også blevet plads til en kokkeelev, Alexander Kristoffersen, og så skal der snart ansættes en cater-elev og yderligere en kok. Foto: Axel Schütt
Syriske Hassan Bakkar er efter en praktikperiode blevet fastansat som altmuligmand og opvasker. Foto: Axel Schütt
Annonce

Forretningen skal vokse

I dag er der trangt på Mossøvej i det lille køkken med tilhørende opvask og kontor. Der satses i høj grad på erhvervslivets frokostordninger, events og arrangementer, men også på private fester.

- Det er den høje kvalitet, der er kendetegnende, og den røde tråd er nordiske råvarer forenet med fransk smag og franske tilberedningsmetoder. Vi følger med i tidens trends og sørger for, at køkkenet altid er opdateret i forhold til efterspørgslen. Vi har desuden fokus på bæredygtighed, økologi og dyrevelfærd, oplyser Thomas Stubbs.

Han smiler hemmelighedsfuldt, da fokus bliver flyttet fra produkterne til ambitionerne for fremtiden.

- Uden at afsløre for meget, kan jeg sige, at det er blevet for småt herude, det har vi erkendt. Så vi kigger nu efter et sted med butik, hvor vi kan kombinere selskaber under eget tag med delikatesse og takeaway samt den catering, vi har i dag. Det er vi modne til nu, men mere kan jeg ikke sige lige nu, konstaterer han.

Thomas Stubbs stammer oprindeligt fra England, men kom til Danmark som barn, da hans engelske mor og græske far flyttede til landet. Privat bor han i Hinnerup med sin kone og parrets etårige søn Jason.

Husk at vi samler alle vores nyheder, portrætter og madanmeldelser på vores Facebook-side Mad Aarhus.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Festugens fremtid er uvis: Flere arrangører afventer mandagens svar

Aarhus

Borgmester overvejer at aflyse festugen: Afgørelse træffes mandag

Aarhus For abonnenter

Borgerlige partier sikrer festugen: Lad os ikke styre af frygt

Annonce