Annonce
Sport

Mageløse Marvin gjorde forskellen: Intenst lokalbrag endte ud til Fremads fordel

Mathias Laursen, Aarhus Fremad (16) og Jacob Green-Pedersen, VSK Aarhus (5). 01.05.2021. 2. Division, Pulje 1. VSK Aarhus-Aarhus Fremad. Foto: Ole Nielsen.
Det var en tæt og god fodboldkamp, da Aarhus Fremad og VSK mødte hinanden lørdag eftermiddag. De hvepsefarvede var skarpest i felterne.

FODBOLD: Jens Gjesing og Morten Dahm Kjærgaard, henholdsvis manager i VSK Aarhus og cheftræner i Aarhus Fremad, stod efter kampen og var enig om en ting.

At 2. Divisions vestlige pulje er helt utrolig tæt.

Der var fem kampe på lørdagens program 2. Divisions pulje 1. De fem vindere af kampene vandt alle med præcis et enkelt mål.

Annonce

Sådan gik det naturligvis også i lørdagens kamp om ringgaden mellem VSK Aarhus og Aarhus Fremad. Sidstnævnte vandt 2-1 på to mål af Mathias Laursen Christensen - også kaldet Marvin.

På alle måder var det et strålende opgør på Vejlby Stadion mellem to hold, der gav den alt, hvad den kunne trække på intensitet og fightervilje. Og de 250 tilskuere på stadion var formentlig godt underholdt.

En del tilskuere med udebanesympatier

Om end en god del af tilskuerne ikke havde ret meget med hjemmefans at gøre. Det er jo som bekendt i disse tider ikke lovligt at have udefans på stadion, men en god del af tilskuerne både jublede, sang og holdt med Aarhus Fremad.

Nå ja, man skal jo også lige vende sig til at have tilskuere på stadion igen. Det var VSK's første hjemmekamp på Vejlby Stadion i år. Og der var blandt andet lidt bøvl med grillkullene og med hvilken mobilepay-konto, der skulle betales på.

Men det lever man jo nok med. Især når spillet på banen var så godt som det var.

Allerede efter 10 minutters tid kom Aarhus Fremad foran. Faktisk på kampens første chance. Marcus Kirchheiner slog et stærkt indlæg fra højre, som Søren Andreasen headede mod mål. Rasmus From i VSK-målet parerede den op på egen aluminiumsramme, men heller ikke længere væk, og så kunne Mathias Laursen Chistensen sparke bolden ind i et tomt mål.

Annonce

En tidligere Fremad-spiller udlignede for VSK

Men VSK kom tilbage. Holdet var inden dagens kamp på en delt sidsteplads i antallet af mål scoret på hjemmebane i sæsonen, og der har manglet den sidste skarphed i modstanderens felt.

I dag forsøgte hjemmeholdet at komme ud i en 4-4-2-opstilling, som dog hurtigt blev en 3-5-2 efter Fremads mål. Og fem minutter inde i anden halvleg udlignede hjemmeholdet så, da Martinus Mandal, en tidligere Fremad-spiller flugtede bolden ind fra kanten af feltet.

En flot scoring af Mandal, der i vinterpausen kom fra Fremad. Han fejrede scoringen med at løbe foran Fremad-bænken med armene ud til siden, inden han mødte Gjesing og resten af VSK-holdet til en krammer.

2. Division

Aarhus Fremad - VSK Aarhus 1-2 (0-1)

  • 0-1 Mathias Laursen Christensen (7.)
  • 1-1 Martinus Mandal (50.)
  • 1-2 Mathias Laursen Christensen (61.)
  • Aarhus Fremad (4-4-2): Thomas Hagelskjær - Marcus Kirchheiner (Frederik Jørgensen 85.), Nicklas Ullum, Christian Bech, Emil Obitsø (Emil Junge 61.) - Lucas From (Magnus Kirchheiner 46.), Mathias Valentin (Søren Bugge 61.), Lasse Hauge Mortensen, Emil Hauge Mortensen - Søren Andreasen, Mathias Laursen Christensen (Nikolaj Kirk 79.)
  • VSK Aarhus (4-4-2): Rasmus From - Jacob Hansen Niklassen (Magnus Clemmensen (65.), Magnus Enggaard, Jacob Green-Pedersen, Anders Kjeldgaard - Malthe Karsberg (Rasmus Fink 79.), Jonas Spornberger (Anders Fæster 79.), Arfan Habibi, Martinus Mandal (Thais Damgaard 65.) - Malthe Boesen, Mathies Skjellerup (Quoc Truong 79.)
  • Advarsler: Aarhus Fremad: Magnus Kirchheiner, VSK Aarhus: Jonas Spornberger, Malthe Boesen, Anders Kjeldgaard, Arfan Habibi. 
  • Tilskuertal: 250 på Vejlby Stadion.
Annonce

Fremad-cheftræner var tilfreds

Utroligt nok blev det kun kampens næstpæneste scoring. For Mathias Laursen Christensen blev igen helten. VSK smed bolden på egen tredjedel, og Fremad fik spillet Emil Hauge fri igennem til afslutning. Han knaldede den på stolpen, og læderet røg videre til Laursen Christensen, der fra en meget spids vinkel sendte bolden i nettaget og blev matchvinder. Det var hans sjette sæsonscoring, og hvilket et.

I sidste weekends lokalopgør var han bænket. I dag havde han fået chancen fra start.

- Jeg synes måske, vi har den tand flere chancer og er den tand farligere i vores spil, men i selve kampbilledet bølgede det frem og tilbage. Det var en kamp med to hold, der bød hinanden op til at spille om et resultat på en svær bane. Der var noget at se på for tilskuerne.

- Jeg synes, de starter som forventet, og efter scoringen går de til en bagkæde med tre, som vi skulle forholde os til i første halvleg, og det gjorde vi rimeligt og fik justeret det til i pausen, hvor vi derefter fik bedre styr på det. Og det gjorde, at de kom til færre opløb til chancer i anden halvleg end i første halvleg, siger Aarhus Fremads cheftræner Morten Dahm Kjærgaard.

Hjemmeholdets manager var også på mange måder tilfreds med præstationen i opgøret. Men han savnede den sidste kvalitet.

- Det er et eller andet sted relativt simpelt. Det er en meget lige kamp, så det handler om skarphed. Jeg er meget træt af de to mål, vi lukker ind, og vi har selv fine muligheder for at score en mere. Det er ikke så kompliceret. Det handler om skarphed i felterne, og der er Fremad en kende bedre i dag, og derfor vinder de kampen.

- Jeg har ikke ret meget at sætte på holdet. Jeg kan være utilfreds med de to situationer. Sådan er fodbold, og der bliver lavet fejl indimellem. Præstationen er god nok, men vi skal også score, så jeg er lidt frustreret, siger Jens Gjesing.

Resultatet er godt i mere end en forstand for Aarhus Fremad, for begge hold kæmper om at få en plads i top seks, som kvalificerer en til landets tredjebedste række i næste sæson. Fremad er med sejren nummer seks i 2. Divisions pulje 1 med tre point ned til VSK Aarhus.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce