Annonce
Sport

Magisk divisionskulisse: Oprykningsdrømmen lever i Aarhus Fremad efter sejr i lokalbrag

Aarhus Fremad har blot lukket 10 mål ind i denne efterårssæson. Det er færrest af alle i 2. Division. Foto: Ole Nielsen.
Aarhus Fremad vendte kampen fuldstændig på hovedet mod Brabrand, hvor der var det højeste tilskuertal på Riisvangen i 12 år.
Annonce

FODBOLD: "Herbstmeister"

Aarhus Fremads fans brugte på trods af regnvejr 90 spilminutter på at synge de sædvanlige sange om at "6-0 er nok", og at Morten Mølkjær er en bindestreg-guttermand. Og da det efterhånden stod klart, at Fremad ville tage en stensikker sejr på 4-1 over lokalrivalerne fra Brabrand, var der såmænd bar-mave-fest på Faxe Kondi Tribunen, selvom temperaturen på ingen måde var høj.

Og til sidst sluttede de af med et stort, gult banner. Herbstmeister, på dansk efterårsmester, rettet mod deres sort-gule helte, der efterhånden må kandidere som den eneste sandsynlige århusianske oprykker fra 2. Division.

Benspænd er der dog nok af i egen pulje. Dagens modstander fra Brabrand er et godt fodboldhold, det er Thisted og Middelfart for eksempel også. Alligevel har alle de tre hold nu alle prøvet at tabe til Fremad i denne sæson. Problemet er derimod FC Helsingør fra den sjællandske pulje. Nedrykkerne fra 1. Division har stadig et fuldtidssetup i klubben. Jeppe Kjær og Nicolas Mortensen, to tidligere Superliga-angribere, har tilsammen scoret 30 mål for holdet i denne sæson. Og i sommer kom Thomas Kristensen, tidligere landsholdsspiller, til for at forstærke den centrale midtbane.

- Det handler et eller andet sted for os om at holde snor i FC Helsingør. Vi har spillet et rigtig godt efterår, men vi skal spille et næsten perfekt forår. Vi skal godt fra land og uden svipsere, og så skal vi selvfølgelig spille vores chance i oprykningskampen, siger Aarhus Fremads cheftræner Morten Mølkjær.

Brabrands ditto Tom Søjberg tror ikke længere på, at det kan lade sig gøre for eget mandskab. Han proklamerer selv, at han kun har gættet en oprykker forkert i de seneste fem sæsoner, og det var da Brabrand selv rykkede op i 2017.

- Det bliver svært for Fremad med det Helsingør-hold fra den anden pulje. De må kun tabe en eller maksimalt to kampe i foråret, hvis det skal kunne lade sig gøre, siger Tom Søjberg.

2. Division

Aarhus Fremad - Brabrand IF 4-1 (1-1)
  • 0-1 Kasper Andersen (15.)
  • 1-1 Rune Friis (20.)
  • 2-1 Christian Nissen (straffe) (59.)
  • 3-1 Christian Nissen (straffe) (74.)
  • 4-1 Christian Nissen (77.)

Aarhus Fremad (3-4-3): Elías Rafn Ólafsson - Martin Frandsen, Nicklas Ullum, Christian Bech (Mathias Damgaard 81.) - Quoc Truong, Malthe Dahl Overgaard (Martinus Mandal 78.), Mike Vestergård, Jacob Florin Torp - Rune Friis (Emil Hauge 70.), Christian Nissen, Mathias Laursen Christensen

Brabrand IF (4-4-2): Henrik Lindhard - Tobias Olesen, Michael Pedersen, Simon Vesterbæk, Malte Færge - Anton Søjberg, Lasse Tougaard, Kasper Andersen, Frederik Selch Poulsen (Casper Lykke Jensen 74.) - Malthe Boesen (Henrik Borup 81.), Lasse Møberg (Mike Kaljo 60.).

Advarsler: Aarhus Fremad: Christian Bech, Rune Friis, Brabrand: Michael Pedersen

Udvisning: Brabrand: Malte Færge

Annonce

Ujævn struktur

Aarhus Fremad slutter efteråret fire point foran Middelfart på andenpladsen og med hele ni point ned til Brabrand, der ligger nummer fire. Til gengæld kan de henover julepausen være seks point efter FC Helsingør, hvis det sjællandske hold vinder over Avarta i en kamp, der først spilles søndag.

Og det vil faktisk gøre, at Fremad ikke længere selv kan afgøre, om de vil rykke op. I oprykningsspillet samles de seks bedste hold fra hver af de to puljer i en mesterskabspulje. Det giver de 12 bedste hold i 2. Division, der møder hinanden bare en gang hver. Aarhus Fremad kan dermed ikke hente Helsingør via indbyrdes opgør. Samtidig er der kun en enkelt oprykningsplads på grund af strukturændringerne i Superligaen, der også påvirker længere nede i systemet.

- Jeg synes, det er en ærgerlig struktur. Sidste år skete der det, at vi endte med at møde begge de to senere oprykkere fra Skive og Kolding tre gange, fordi vi først mødte dem i grundspillet og så en enkelt gang i oprykningsspillet. Og så kan vi jo være så uheldige, at vi oven i købet skal spille Helsingør-kampen på udebane. Det ved vi ikke noget om, siger Morten Mølkjær.

Annonce

Solskin på vangen

Selve opgøret mellem Aarhus Fremad og Brabrand var i og for sig også festligt. Og så blev den overværet af hele 1972 (Et-tusinde ni-hundrede-tooghalvfjers!) tilskuere på Riisvangen Stadion. Det er ikke bare suveræn stadionrekord i denne 2. Divisionssæson. Det er det højeste på Riisvangen i langt over 12 år. Sidst, der var så mange, var i 2007. Dengang var klubben i 1. Division, hvor de mødte AGF foran 3900 tilskuere.

De knap 2000 tilskuere fik dog masser at varme sig på i kampen, men de sort-gule kom godt nok bagud efter et kvarters spil på et fremragende mål af Kasper Andersen. Lasse Møberg blev sendt dybt, og den lynhurtige angriber centrerede bolden til Andersen, der sparkede hårdt, fladt i Fremad-målmand Elias Ráfn Ólafssons højre side.

Blot en enkelt spiller på banen var med i den førnævnte kamp i 2007. Rune Friis. Dengang blev han kåret til kampens spiller af Århus Stiftstidende, og i dag var han igen i centrum. Efter en halvdårlig clearing af Brabrand-keeper Henrik Lindhard kunne han sparke bolden ind blandt venner og fjender fra cirka 20 meter. 1-1 ved pause.

- I første halvleg har vi fuldstændig styr på dem. Taktisk, teknisk, konditionelt. Vi skaber flere chancer og kan med lidt held være foran 2-0 ved pause. De går og skændes, og vi har fuldstændig styr på dem. Men nogle af mine trænerkolleger ringede til mig i den forgangne uge, og sagde noget om straffespark og Aarhus Fremad, siger Tom Søjberg.

Og netop det berømte spark fra 11 meter vendte fuldstændig kampen. To gange sparkede Christian Nissen den sikkert ind efter en ellers blodfattig første halvleg af angriberen, og med 12 minutter igen fuldendte han sit hattrick.

- Brabrand spiller godt og er væsentlig bedre på bolden, end de var, da vi mødte dem tidligere i sæsonen. De gjorde det svært. Men vi var effektive, og så justerede spillerne selv kampen og fik lukket det ned. Det var utrolig flot, siger Morten Mølkjær.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Efter øget smittetryk i Aarhus: Storcenter Nord lukker legeland og fjerner borde

Aarhus

Liveblog: Pressemøde, hotspots og flere smittede - få overblik over coronasituationen i Aarhus

Aarhus For abonnenter

Corona-udfordring til ældreplejen i Aarhus: 5.000 ansatte skal testes på 14 dage

Annonce