Annonce
Sport

Magnus Landin starter på bænken i mulig skæbnekamp

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Efter en skade i foden er Magnus Landin endnu ikke klar til at spille en fuld håndboldkamp.

Fløjspilleren Magnus Landin blev onsdag morgen skrevet ind i den danske landsholdstrup ved EM, men han bliver ikke smidt i ilden fra start i kampen mod Rusland.

Den 24-årige Kiel-spiller begynder opgøret på bænken, mens Magnus Bramming starter på venstrefløjen mod Rusland, fortæller Danmarks assistenttræner, Henrik Kronborg.

- Magnus Landin kan ikke spille fuldt i 60 minutter, men vi vil gerne have ham i spil efter 10-15 minutter. Det skulle også gerne betyde, at vi skulle få en anelse bedre struktur på vores kontraspil, hvis vi kan stå ordentligt defensivt, siger Kronborg.

Landin har kæmpet for at blive klar, efter at han pådrog sig en skade i den ene fod i Golden League-kampen mod Norge en uge før EM-premieren.

Tirsdag aften gennemgik han en fysisk test, da landsholdet trænede i Baltiska Hallen i Malmø, og han fik grønt lys til at spille. I hvert fald en del af kampen.

I de første to gruppekampe mod Island og Ungarn har landstræner Nikolaj Jacobsen kun rådet over Magnus Bramming, der er det sædvanlige tredjevalg på venstrefløjen.

Årsagen er, at Danmark må undvære langtidsskadede Casper U. Mortensen ved EM.

I Landin og Mortensens fravær har Bramming grebet chancen og blev dansk topscorer i kampen mod Ungarn med seks mål.

Men Nikolaj Jacobsen har ikke lagt skjul på, at Landin, som også har store defensive kvaliteter, har været savnet.

Det er slet ikke sikkert, at Danmark har noget at spille for, når de går på banen mod Rusland onsdag aften.

Efter nederlag til Island og uafgjort mod Ungarn er danskerne under stort pres. Island og Ungarn tog hul på deres kamp klokken 18.15, og formår Island ikke at vinde, er EM slut for Danmark.

Skulle islændingene til gengæld gå hen og vinde, kan Danmark gå videre til mellemrunden med en sejr over Rusland. Danmarks kamp mod russerne går i gang klokken 20.30.

- Lige nu har vi bare et dansk omklædningsrum og en masse tilskuere, der håber rigtig meget på Island, så vi stadig har chancen for selv at kunne afgøre tingene, siger Henrik Kronborg.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Spørgsmål om habilitet: Jamen, er det ikke bare politik

Bünyamin Simsek er en kontant mand, rap og skrap i replikken. Som medlem af Venstres gruppe på syv er hans indflydelse i Aarhus Byråd begrænset. Blokken af socialdemokraterne og deres medspillere SF, Enhedslisten og Radikale kan skabe flertal, så rådmanden for teknik og miljø kan have svært ved at komme igennem med sine ideer. Sådan er politik. Så Simsek forsøger at markere sig på andre måder. Han har ikke spor imod at diske op med anderledes og provokerende ideer og forslag, og han går ikke af vejen for en god diskussion og et verbalt slagsmål. For eksempel som da han gik ind i sagen om p-pladserne ved fiskeforretningerne på havnen for nylig. Her tog han parti for de erhvervsdrivende, helt i pagt med Venstres holdninger. Det er også, hvad han gør i den sag, der nu er til diskussion. To medlemmer af byrådet mener, at Simsek har været lovlig tæt på erhvervsmanden Martin Busk, der har interesser i Risskov. De to byrådskolleger mener, at Simsek har været lidt for langt fremme i skoene i en sag, hvor Busk har søgt om lov til at udstykke en grund på Rolighedsvej 16 A i Risskov i to. Juridisk Afdeling i Aarhus Kommune har behandlet klagen fra de to politikere, og svaret er utvetydigt: Simsek er ikke inhabil i sagen. Rådmanden har holdt møder med Busk, de to er medlemmer af den samme forening, Det Borgerlige Skydeselskab, og de har været på rejser i Tyrkiet sammen med en del andre. Så de to klagere fra Enhedslisten og Radikale synes, de taler rigeligt meget sammen. Men er det ikke bare politik, det Simsek har gjort? Politikere går ind i et parti, der passer med deres synspunkter, og plejer interesser for de mennesker, som er på samme politiske linje. Det gør vel ikke kun Simsek, men det gør alle andre politikere. Det er en del af deres job. Og de forsøger at fremme de synspunkter, som deres parti og de selv repræsenterer. Så længe indstillinger til byrådet og afgørelser, de træffer, er inden for de gældende love og regler er der ingenting at komme efter. Det er vel også det, juridisk afdeling siger med afgørelsen.

AGF

AGF må undvære en håndfuld profiler i træningskamp

Aarhus For abonnenter

Mads mistede sin lillebror til sjælden kræftsygdom: 'Jeg har aldrig oplevet noget, der var mere smertefuldt'

Annonce