Annonce
Århus Håndbold

Skulle kun bruge 10 minutter: Århus Håndbold knækkede koden mod Fredericia

Lukas Jørgensen var ustyrlig fra stregen 10 mål ud af 10 skud. Arkivfoto: Ole Nielsen.
Århus Håndbold fandt vildt niveau frem i 10 minutter i en ellers sløv kamp, hvor de med en 11-2 periode afgjorde kampen fuldstændig. Målmand Christoffer Bonde og stregspiller Lukas Jørgensen spillede store kampe. Cheftræner Erik Veje håber, at sejren kan give øget selvtillid til de næste kampe.
Annonce

HÅNDBOLD: Der var sæsonens første sejr på spil for begge hold, Århus Håndbold tog imod Fredericia Håndbold på hjemmebane.

De to hold forventes at kæmpe med om slutspilspladserne denne sæson, og en sejr tirsdag kunne sætte et af holdene på rette kurs efter åbningsnederlag i første spillerunde.

Kampen startede rodet og sløvt med lavt tempo især foranlediget af Fredericia, der til forskel kunne forveksles med en ældre dame, der forsøger at skubbe sin rollator over fodgængerfeltet. Flere gange tog det dem 10-15 sekunder at gå bolden op til Århus' felt.

Men Fredericia tog alligevel føringen hurtigt og drog fordel af det lave tempo, som Århus ikke kunne finde et modsvar til i første halvleg. Århus kunne ikke bryde igennem Frederica forsvaret i det etablerede spil og skulle nok sende en venlig tanke til Fredericia målmændene, der kun fik fingre i tre bolde hele halvlegen, der endte 15-11 til gæsterne.

- Vi havde problemer i angrebet, hvor vi ikke fik sat tempoet og rykket spillet hurtigt nok op ad banen. Heldigvis stod vores forsvar godt, så den del er jeg meget tilfreds med, sagde cheftræner for Århus Håndbold, Erik Veje.

Annonce

10 minutter afgjorde kampen

Anden halvleg gik fuldstændig modsat første for Århus Håndbold. De lagde hurtigt fra land med nogle gode redninger og hurtige scoringer, som førte til en hurtigt udligning på scoretavlen.

Fredericia holdt dog fast og fik en smal føring op til midten af anden halvleg. Men så slog det klik for Århus Håndbold. Fredericia forsøgte sig med syv mod seks angreb, hvor de pillede målmanden ud. Det førte til hurtige scoringer for Århus.


Vi fik gang i spillet i anden halvleg. Bonde står rigtig godt sammen med forsvaret, hvor vi stort set ikke lukker noget ind. Samtidig spiller August Wiger en stor kamp med sit gode overblik og sikrer rytmen for os på banen. Og så må man bare tage hatten af for Lukas Jørgensen i dag.

Erik Veje


Fakta

Håndboldliga, herrer

Århus Håndbold- Fredericia Håndbold  32-25 (11-15)

Århus Håndbold: Lukas Jørgensen 10, August Wiger 7, Mads Peter Lønborg 4, William Aar 3, Jesper Dahl 3, Fredrik Schilling Sørensen 1, Lasse Nikolajsen 1, Emil Jessen 1, Frederik Børm 1, Mathias Larson 1

Fredericia Håndbold: Kristian Larsen 7, Mishels Liaba 5, Jakob Mikkelsen 4

Udvisninger: Århus 1, Fredericia 2

Redningsprocent: Århus Håndbold - Christoffer Bonde 39% Fredericia Håndbold - Emil Tellerup 25%, Jimmi Andersen 18%

Stillingen undervejs: 4-5, 8-9, 11-15, 16-17, 26-20, 32-25

Christoffer Bonde pillede stort set hver en bold, mens Lukas Jørgensen og August Wiger bragede kasser ind. Lukas Jørgensen formåede faktisk at score på 10 ud af forsøg.

Det flotte spil resulterede i en 10 minutters periode, hvor Århus dominerede med en 11-2 stime, der understregede sejren på 32-25 til Århus.

- Vi fik gang i spillet i anden halvleg. Bonde står rigtig godt sammen med forsvaret, hvor vi stort set ikke lukker noget ind. Samtidig spiller August Wiger en stor kamp med sit gode overblik og sikrer rytmen for os på banen. Og så må man bare tage hatten af for Lukas Jørgensen i dag, sagde Erik Veje.

Annonce

Selvtillid til nyt hold

Tirsdagens sejr til Århus er sæsonens første efter nederlaget i første runde mod Skanderborg. Holdet har haft stor udskiftning over sommeren, hvor de mistede hele syv spillere. Derfor var det en vigtig sejr for selvtilliden i den nye trup, der stadig skal spilles sammen.

- Jeg håber vi kan tage denne sejr og bygge videre på den. Det giver noget selvtillid til spillerne, som vi forhåbentlig kan bruge til de næste kampe. Jeg er især glad for forsvarsspillet og Christoffer Bonde, der spillede en flot kamp, siger Erik Veje.

Blandt de nye spillere strålede især den nye svenske playmaker, August Wiger, tirsdag med 7 mål. Han har tidligere spillet på det svenske u-21 landshold og anses som lidt af et scoop for Århus, der normalt ikke kan hente spillere fra hans hylde.

- Han kan gå ind og styre tempoet i kampene. Han har et stort overblik og potentiale, så han er værd at holde øje med, forklarer Erik Veje om sin nye playmaker.

Århus Håndbold spiller næste gang på udebane mod GOG 12. september.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

AGF-direktør kigger fremad efter tabet af sportschef: - Det er fint, det gør ondt - så er vi et godt sted

Alarm 112

Politi: 12-årig pige blev voldtaget i grønt område ved skole

Aarhus

Nu har over 6.000 århusianere haft corona: Den triste tendens fortsætter med 120 nye tilfælde det seneste døgn

Annonce