Annonce
Erhverv

Maja holder sig i form ved skrivebordet

Maja Marie Pedersen er ung og i god form. Men hvis hun vil holde formen som kommende revisor, skal der arbejdes på sagen. Foto: Thomas Maxe
Træningsudstyr fra OfficeFit giver de ansatte hos Revision Limfjord mulighed for at holde sig i gang trods stillesiddende arbejde.

STRUER: Den 25-årige revisorelev Maja Marie Pedersen er sådan set allerede i god form – god nok til, at hun også er løjtnant af reserven i Forsvaret – men det kan være lidt af en udfordring at holde formen, når man arbejder på et revisionskontor.

Derfor er hun glad for, at hun og kollegerne i Revision Limfjord kan træne i arbejdstiden. Det sker med udstyr og vejledning fra OfficeFit.

- Vi har prøvet lidt forskelligt. Nogle kan lide gå-båndet, men jeg synes, det er for svært at flytte rundt på, så jeg vælger som regel cyklen eller at stå på et vippebræt. I det hele taget er jeg blevet bedre til at stå op. Det hjælper også at rejse sig, hvis man sidder og bliver lidt træt sidst på dagen, fortæller Maja Maria Pedersen, som har påtaget sig rollen som ”sundhedsambassadør” for sine kolleger.

Annonce

Jeg hører ofte fra kolleger, som siger, at de oplever at have mere energi, især om eftermiddagen.

Karen Mørkholt, HR-chef, Revision Limfjordf

Ingen tvang

Den medfølgende software fra OfficeFit hjælper med at motivere Maja og kollegerne til at holde fast i de sunde vaner. Lige nu kører firmaet en intern udfordring om, hvem der står op i flest timer. Men man er ikke presset til at være med.

- Jeg går ikke rundt og prikker til folk. Det er frivilligt og helt op til den enkelte, om man vil deltage. Men jeg har da lagt mærke til, at vi generelt er blevet bedre til at stå op her på kontoret, konstaterer hun.

Det er ikke kun på kontoret i Struer, at der bliver cyklet og gået ved bordene. De 110 ansatte i Revision Limfjord, fordelt på seks afdelinger, har alle fået tilbud om at være med i OfficeFit-træningen, fortæller HR-chef Karen Mørkholt:

- Revisorer er i foråret meget pressede. Og så kan de have svært ved at nå fritidsaktiviteterne. Det har man accepteret som arbejdsvilkår for branchen, men vi vil nu alligevel gerne give mulighed for at træne lidt i arbejdstiden, især fordi vi godt ved, at stillesiddende arbejde påvirker både energiniveau og risikoen for livsstilssygdomme, siger hun.

Positiv feedback

Tilbagemeldingerne har været meget positive.

- Vi har kun været i gang siden efteråret, så det er for tidligt at måle konkret på, om vi har reduceret antallet af sygedage. Men jeg hører ofte fra kolleger, som siger, at de oplever at have mere energi, især om eftermiddagen. Og så siger flere, at de slipper for dårlig samvittighed over at være inaktive. En af dem fortalte ligefrem, at hun sover meget bedre om natten. Og en kollega med alvorlige rygproblemer fortæller, at hun har færre smerter og på den måde er blevet mere glad og tilfreds, fortæller Karen Mørkholt.

Revision Limfjord har foreløbig indgået en to-årig aftale med OfficeFit. Derefter skal projektet evalueres.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker

Til forretningsudvalgsmødet i Region Midtjylland 18. februar under punkt 4 omkring regeringens tilførsel af midler til sygeplejersker har vi stemt imod (Marianne Karlsmose fra Kristendemokraterne tog forbehold). Alle øvrige partier stemte for, at psykiatrien ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker til trods for regeringens intention. Baggrunden er, at Region Midtjylland med virkning fra 2021 og frem får i alt 128,9 mio. kr. til at ansætte 215 ekstra sygeplejersker. Det er en virkelig god nyhed for sundhedsvæsnet! Der mangler i den grad hænder, og 128,9 mio. kr. gør helt klart en forskel! I 2020 får vi det halve. Direktionen har indstillet, at alle pengene skal gå til somatikken og fordeles forholdsmæssigt mellem de somatiske hospitaler. Psykiatrien skal også have flere sygeplejersker, men pengene til det skal komme fra psykiatriens eget budget (herunder de penge, psykiatrien har modtaget særskilt på finansloven). Alternativet og Psykiatri-Listen mener, at psykatrien skal have en forholdsmæssig andel af pengene, så psykiatrien kan ansætte endnu flere sygeplejersker. Det drejer sig om 15,5 mio. kr. i varige midler, hvilket svarer til ca. 30 sygeplejerskestillinger. Dermed vil psykiatrien blive løftet med 70 sygeplejersker i stedet for 40. Det mener vi, der er behov for. Der er ingen tvivl om, at der både er behov for flere hænder i psykiatrien og i somatikken - og vi ville godt kunne acceptere en vis skævdeling af midlerne i 2020 og 2021. Men der er tale om varige midler, og det er altså vigtigt, at psykiatrien får sin fulde andel af pengene senest fra 2022, og det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene. Regionsrådet skal behandle sagen på onsdag, og vi vil naturligvis fortsætte med at arbejde for at samle flertal for, at psykiatrien også får del i pengene. I forbindelse med sagen er det vigtigt at huske: - At det er regeringens intention, at pengene til yderligere sygeplejersker både bruges til somatik og psykiatri. - At de somatiske hospitaler i budget 2020 fik et samlet løft på ca. 288 mio. kr., mens psykiatrien fik et løft på 10,6 mio. kr. - At psykiatrien i forbindelse med flytningen fra Risskov til Skejby afleverede en besparelse på otte procent. - At sygeplejerskerne skal ansættes løbende frem mod 4. kvartal 2021 - ikke på én gang.

Aarhus

Vand oversvømmer kørebanen på E45: Kraftige opbremsninger giver farlige situationer

Annonce