Annonce
Erhverv

Maja holder sig i form ved skrivebordet

Maja Marie Pedersen er ung og i god form. Men hvis hun vil holde formen som kommende revisor, skal der arbejdes på sagen. Foto: Thomas Maxe
Træningsudstyr fra OfficeFit giver de ansatte hos Revision Limfjord mulighed for at holde sig i gang trods stillesiddende arbejde.

STRUER: Den 25-årige revisorelev Maja Marie Pedersen er sådan set allerede i god form – god nok til, at hun også er løjtnant af reserven i Forsvaret – men det kan være lidt af en udfordring at holde formen, når man arbejder på et revisionskontor.

Derfor er hun glad for, at hun og kollegerne i Revision Limfjord kan træne i arbejdstiden. Det sker med udstyr og vejledning fra OfficeFit.

- Vi har prøvet lidt forskelligt. Nogle kan lide gå-båndet, men jeg synes, det er for svært at flytte rundt på, så jeg vælger som regel cyklen eller at stå på et vippebræt. I det hele taget er jeg blevet bedre til at stå op. Det hjælper også at rejse sig, hvis man sidder og bliver lidt træt sidst på dagen, fortæller Maja Maria Pedersen, som har påtaget sig rollen som ”sundhedsambassadør” for sine kolleger.

Annonce

Jeg hører ofte fra kolleger, som siger, at de oplever at have mere energi, især om eftermiddagen.

Karen Mørkholt, HR-chef, Revision Limfjordf

Ingen tvang

Den medfølgende software fra OfficeFit hjælper med at motivere Maja og kollegerne til at holde fast i de sunde vaner. Lige nu kører firmaet en intern udfordring om, hvem der står op i flest timer. Men man er ikke presset til at være med.

- Jeg går ikke rundt og prikker til folk. Det er frivilligt og helt op til den enkelte, om man vil deltage. Men jeg har da lagt mærke til, at vi generelt er blevet bedre til at stå op her på kontoret, konstaterer hun.

Det er ikke kun på kontoret i Struer, at der bliver cyklet og gået ved bordene. De 110 ansatte i Revision Limfjord, fordelt på seks afdelinger, har alle fået tilbud om at være med i OfficeFit-træningen, fortæller HR-chef Karen Mørkholt:

- Revisorer er i foråret meget pressede. Og så kan de have svært ved at nå fritidsaktiviteterne. Det har man accepteret som arbejdsvilkår for branchen, men vi vil nu alligevel gerne give mulighed for at træne lidt i arbejdstiden, især fordi vi godt ved, at stillesiddende arbejde påvirker både energiniveau og risikoen for livsstilssygdomme, siger hun.

Positiv feedback

Tilbagemeldingerne har været meget positive.

- Vi har kun været i gang siden efteråret, så det er for tidligt at måle konkret på, om vi har reduceret antallet af sygedage. Men jeg hører ofte fra kolleger, som siger, at de oplever at have mere energi, især om eftermiddagen. Og så siger flere, at de slipper for dårlig samvittighed over at være inaktive. En af dem fortalte ligefrem, at hun sover meget bedre om natten. Og en kollega med alvorlige rygproblemer fortæller, at hun har færre smerter og på den måde er blevet mere glad og tilfreds, fortæller Karen Mørkholt.

Revision Limfjord har foreløbig indgået en to-årig aftale med OfficeFit. Derefter skal projektet evalueres.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Kære Kina: Forstå det nu - vores ytringsfrihed kan ikke trues til tavshed

En satiretegning igen. Fra Jyllands-Posten igen. Og fordømmelser igen. Hvis ikke vi allerede vidste det her i Danmark, så er der lande og regeringer, der ikke ser på ytringsfrihed, som vi gør her i landet. Ytringsfriheden er en grundlovssikret ret, som gør, at vi kan udtrykke vores meninger og holdninger gennem bogstaver, ord, streger og tegninger om alt, hvad vi måtte mene noget om. Det være sig religion, sport, mad, dans og livet i helhed. Vi skal ikke spørge nogen om lov, før vi sætter bogstaver sammen til ord og holdninger, eller før vi får streger og farver til at udtrykke en holdning. Det er vores ret i Danmark at ytre os. Og den står nedfældet i grundlovens §77: Enhver er berettiget til på tryk, i skrift og tale at offentliggøre sine tanker, dog under ansvar for domstolene. Censur og andre forebyggende forholdsregler kan ingensinde påny indføres. Og hvorfor nu denne påmindelse om vores rettigheder? Fordi vores rettigheder ikke deles af alle andre lande og regeringer, hvilket Kina nu for fuld udblæsning minder os om med kravet om en offentlig undskyldning fra Jyllands-Posten og dens tegner, Niels Bo Bojesen, der i en tegning af det kinesiske flag har udskiftet den ene store stjerne og de fire små med gule coronavirusser som en tegnet kommentar til den verdensomspændende sygdomstrussel, der lige nu er højaktuel. Det er meget svært med danske øjne at se tegningen som en kritisk kommentar til Kina, men med kinesiske regeringsøjne er det lige præcist, hvad tegningen udtrykker; kritik af Kina og dermed åbenbart også en ydmygelse. Den slags er svært for Kina at acceptere - og svært for os at forstå. Men det er ikke ensbetydende med, at vi ikke skal ytre os om eksempelvis coronavirussens udgangspunkt i netop Kina. Jyllands-Posten - og vi danskere - skal ikke bøje sig for pres fra hverken Kina eller andre lande. Jyllands-Posten skal stå fast på sin ret, og vi danskere skal bakke Jyllands-Posten op. Ingen tvivl om det. At det officielle Kina har lige så svært ved at forstå vores ytringsfrihed og vide rammer for at udtrykke holdninger gennem ord og streger, som vi danskere har ved at forstå deres følelse af æreskrænkelser og ydmygelser. Danmark og Kina rummer to vidt forskellige kulturer, hvilket flertallet af vi danskere godt kan se og forstå, men som det - set fra Danmark - tyder på, så har Kina meget svært ved at se, forstå og acceptere det forhold. Så hvad kan man gøre ved det? Man kan fortsætte med at tale sammen, at argumentere og fortsat gøre alt muligt for at få Kina til at indse, at i Danmark kommer vi ikke til at ændre på ytringsfriheden for at gøre andre lande og dets regeringer glade. Sådan fungerer ytringsfrihed ikke - ikke i Danmark og ikke i de andre lande, der benytter sig af samme form for demokrati, hvor borgerne frit kan tale og tegne.

112

Tyve tømte skolekøkken under ombygning: Store fryse- og køleskabe stjålet

Sport

De røde lamper tændes før basketgyser: Bears har kniven for struben i Europa

Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Annonce