Annonce
Kultur

Majmarked i Jægergårdsgade

Jægergårdsgade lukkes for kørende trafik, når der er markedsdag 4. maj. Arkivfoto
Lørdag 4. maj lukkes gaden for trafik, når det årlige majmarked finder sted.

AARHUS: Igen i år afholder Gadeforeningen Jægergårdsgade det traditionelle Majmarked. Første lørdag i maj lukkes gaden for biltrafik, og gadens forretninger og spisesteder danner rammen for markedet, der varer hele dagen.

Gadens specialbutikker og mad- og caféliv rykker udendørs, og der kommer også besøg udefra i form af blandt andet Metins Grill og Bispehavens køkken.

Der er desuden aktiviteter for både store og små, der vil være musik, loppemarked og tombola samt ansigtsmaling, når Gøglerskolen kommer på besøg

Markedet foregår lørdag 4. maj klokken 10-22.

Annonce

Program:

  • Kl. 10-22: Udeservering og bilfri Jægergårdsgade.
  • Kl. 10: Schweizerbagerietgiver gratis rundstykker til de først 100, afhentes foran Æblet & Gåsen.
  • Kl. 10-11.30: Hos Jutlanderbank kan man møde spillerne fra Bakken Bears, som står klar til at skrive autografer og spille basket med både unge og gamle.
  • Kl. 10-14: Tombola med præmier sponsoreret af de erhvervsdrivende på Jægergårdsgade.
  • Kl. 10-16: HunKøn goodies – samt lagersalg af HunKøn tøj i Grün.
  • Kl. 10-16: Fru Møllers Mølleri serverer lækkerier foran Fleabies.
  • Kl. 11.00: Løb en tur med Mikkeller Running Club.
  • Kl. 11-14: Ansigtsmaling med Gøglerskolen ved Butik 1000ting.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Spørgsmål om habilitet: Jamen, er det ikke bare politik

Bünyamin Simsek er en kontant mand, rap og skrap i replikken. Som medlem af Venstres gruppe på syv er hans indflydelse i Aarhus Byråd begrænset. Blokken af socialdemokraterne og deres medspillere SF, Enhedslisten og Radikale kan skabe flertal, så rådmanden for teknik og miljø kan have svært ved at komme igennem med sine ideer. Sådan er politik. Så Simsek forsøger at markere sig på andre måder. Han har ikke spor imod at diske op med anderledes og provokerende ideer og forslag, og han går ikke af vejen for en god diskussion og et verbalt slagsmål. For eksempel som da han gik ind i sagen om p-pladserne ved fiskeforretningerne på havnen for nylig. Her tog han parti for de erhvervsdrivende, helt i pagt med Venstres holdninger. Det er også, hvad han gør i den sag, der nu er til diskussion. To medlemmer af byrådet mener, at Simsek har været lovlig tæt på erhvervsmanden Martin Busk, der har interesser i Risskov. De to byrådskolleger mener, at Simsek har været lidt for langt fremme i skoene i en sag, hvor Busk har søgt om lov til at udstykke en grund på Rolighedsvej 16 A i Risskov i to. Juridisk Afdeling i Aarhus Kommune har behandlet klagen fra de to politikere, og svaret er utvetydigt: Simsek er ikke inhabil i sagen. Rådmanden har holdt møder med Busk, de to er medlemmer af den samme forening, Det Borgerlige Skydeselskab, og de har været på rejser i Tyrkiet sammen med en del andre. Så de to klagere fra Enhedslisten og Radikale synes, de taler rigeligt meget sammen. Men er det ikke bare politik, det Simsek har gjort? Politikere går ind i et parti, der passer med deres synspunkter, og plejer interesser for de mennesker, som er på samme politiske linje. Det gør vel ikke kun Simsek, men det gør alle andre politikere. Det er en del af deres job. Og de forsøger at fremme de synspunkter, som deres parti og de selv repræsenterer. Så længe indstillinger til byrådet og afgørelser, de træffer, er inden for de gældende love og regler er der ingenting at komme efter. Det er vel også det, juridisk afdeling siger med afgørelsen.

Aarhus

Nu bliver det alternativt: Byrådet diskuterer ældrepolitik for træer

Aarhus For abonnenter

Mads mistede sin lillebror til sjælden kræftsygdom: 'Jeg har aldrig oplevet noget, der var mere smertefuldt'

Aarhus For abonnenter

Søskende i skyggen: Børn med syge søskende føler sig overset af forældrene

Annonce