Annonce
AGF

Maksimumpoint i de seneste fem kampe: - Vi har hele tiden følt os som et tophold

Mustafa Amini afgjorde fredagens Superliga-kamp med en flot scoring med indersiden. (Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix)
Ydmygheden skal fortsætte i AGF, for at den utrolige stime af sejre kan fortsætte.
Annonce

FODBOLD: Fem sejre i træk.

Da AGF i femte spillerunde fik et point på udebane mod Sønderjyske, var der mange negative røster efter en sæsonstart, der blot havde givet to point indtil da.

Nu har AGF 17 point og ligger som minimum på en tredjeplads indtil søndag, hvor de fleste andre Superliga-hold skal i kamp. Sejren mod Odense Boldklub fredag aften blev grundlagt på vilje, fight og et fantastisk sejrsmål af Mustafa Amini.

- Det er perfekt. Vi har hele tiden følt os som et tophold, og det er rart at se, at det hårde arbejde på træningsbanen nu også begynder at give resultater, siger Mustafa Amini kort efter kampen.

På banen var det endnu engang en god defensiv præstation af AGF. De lukkede godt nok mål ind, da Moses Opondo satte en bred støvle på en fremragende frisparksbold fra Bashkim Kadrii.

Men OB'erne blev sjældent for alvor farlige, mener angriberen Patrick Mortensen.

- Det otte bagerste for os bliver ved med at udføre et fantastisk stykke arbejde. Når de går på banen har de kun ét for øje, og det er forsvare vores mål, og det gør de utroligt godt. OB kommer ikke til mange chancer i åbent spil og scorer på en dødbold, hvilket er lidt ironisk, for dem har vi forsvaret utroligt godt de seneste kampe.

- Det betegner også et godt hold, at vi vinder kampe på dage, hvor vi spiller halvdårligt, og det gør vi i dag, siger Patrick Mortensen.

Annonce

Det hårde arbejde skal fortsættes

Men selv fem kampe i træk kan ikke få holdet til at blive jubeloptimister.

De jublede ellers godt igennem efter kampen, hvor den første sejrssang og dertilhørende tæsk til omklædningsrummets inderside gav så høje brag, at det lød som om, århusianerne var ved at smage det hele. Og de var ikke færdige med at synge højt, for kort efter råbte de sig igennem den velkendte "Rosenborg-sang", der starter stille, nærmest hviskende, før den ender ud i et decibelniveau langt over det, der normalt giver høreskader.

- På mandag er kampen glemt, og så arbejder vi stenhårdt til træning igen. Så kommer der en pokalkamp mod VSK, før vi spiller mod FC Nordsjælland næste søndag, og der skal vi også levere. Der skal ikke være nogen "Aarhus-feber", som man tidligere har hørt så meget om, siger Patrick Mortensen.

Angriberen fik hele kampen på banen og havde også et par chancer for at score. I første halvleg gjorde han et Casper Højer-indlæg til en skævert, mens han i anden halvleg havde en fri chance, som OB's målmand Oliver Christensen reddede på flot vis.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Positiv eller negativ: Alt for mange borgere forstår ikke forskellen på corona-svar

Aarhus For abonnenter

Afgående letbaneformand er ikke overbevist om, at mere letbane er det rigtige for Aarhus

Annonce