Annonce
AGF

Maksimumpoint i de seneste fem kampe: - Vi har hele tiden følt os som et tophold

Mustafa Amini afgjorde fredagens Superliga-kamp med en flot scoring med indersiden. (Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix)
Ydmygheden skal fortsætte i AGF, for at den utrolige stime af sejre kan fortsætte.

FODBOLD: Fem sejre i træk.

Da AGF i femte spillerunde fik et point på udebane mod Sønderjyske, var der mange negative røster efter en sæsonstart, der blot havde givet to point indtil da.

Nu har AGF 17 point og ligger som minimum på en tredjeplads indtil søndag, hvor de fleste andre Superliga-hold skal i kamp. Sejren mod Odense Boldklub fredag aften blev grundlagt på vilje, fight og et fantastisk sejrsmål af Mustafa Amini.

- Det er perfekt. Vi har hele tiden følt os som et tophold, og det er rart at se, at det hårde arbejde på træningsbanen nu også begynder at give resultater, siger Mustafa Amini kort efter kampen.

På banen var det endnu engang en god defensiv præstation af AGF. De lukkede godt nok mål ind, da Moses Opondo satte en bred støvle på en fremragende frisparksbold fra Bashkim Kadrii.

Men OB'erne blev sjældent for alvor farlige, mener angriberen Patrick Mortensen.

- Det otte bagerste for os bliver ved med at udføre et fantastisk stykke arbejde. Når de går på banen har de kun ét for øje, og det er forsvare vores mål, og det gør de utroligt godt. OB kommer ikke til mange chancer i åbent spil og scorer på en dødbold, hvilket er lidt ironisk, for dem har vi forsvaret utroligt godt de seneste kampe.

- Det betegner også et godt hold, at vi vinder kampe på dage, hvor vi spiller halvdårligt, og det gør vi i dag, siger Patrick Mortensen.

Annonce

Det hårde arbejde skal fortsættes

Men selv fem kampe i træk kan ikke få holdet til at blive jubeloptimister.

De jublede ellers godt igennem efter kampen, hvor den første sejrssang og dertilhørende tæsk til omklædningsrummets inderside gav så høje brag, at det lød som om, århusianerne var ved at smage det hele. Og de var ikke færdige med at synge højt, for kort efter råbte de sig igennem den velkendte "Rosenborg-sang", der starter stille, nærmest hviskende, før den ender ud i et decibelniveau langt over det, der normalt giver høreskader.

- På mandag er kampen glemt, og så arbejder vi stenhårdt til træning igen. Så kommer der en pokalkamp mod VSK, før vi spiller mod FC Nordsjælland næste søndag, og der skal vi også levere. Der skal ikke være nogen "Aarhus-feber", som man tidligere har hørt så meget om, siger Patrick Mortensen.

Angriberen fik hele kampen på banen og havde også et par chancer for at score. I første halvleg gjorde han et Casper Højer-indlæg til en skævert, mens han i anden halvleg havde en fri chance, som OB's målmand Oliver Christensen reddede på flot vis.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Racisme skal standses og andet end det

Et fodboldstadion har sin egen retorik. Der er næsten ingen grænser for, hvad publikum tillader sig at råbe efter aktørerne på banen. Det gælder både spillere og dommere, som bliver udsat for tilråb, som kunne have kostet en dom, hvis de var blevet råbt på åben gade. Men stadions har deres egne regler. Mere bliver tilladt indenfor end udenfor. Racisme burde slet ikke forekomme, heller ikke på fodboldstadions. Ethvert menneske har ret til respekt uanset hudfarve, og det er godt, at der nu bliver taget fat på at standse racismen på internationalt niveau. I yderste instans skal en fodbolddommer afbryde en kamp, hvis racistiske tilråb bliver gentaget. Det skete to gange i Bulgarien-England forleden. Men kampen blev spillet færdig. Reglen er ikke uden problemer. Hvis et hold er bagud, og tilhængerne ønsker at få kampen standset, kan de råbe racistiske udtryk, så dommeren må gribe ind. Og så ekstrem som sport på øverste niveau er blevet, er mange parate til at udnytte enhver regel og mulighed for at vinde eller undgå at tabe. Et andet sted kan vi begynde. Herhjemme sker det meget ofte, at tilskuerne råber "ludersøn" efter en dommer, hvis de mener, han har dømt forkert - selvfølgelig mod deres eget hold. Det tilråb er krænkende og uholdbart, og Dansk Boldspil-Union bør give dommeren eller endnu bedre fjerdedommeren ret til at standse kampen, når tilråbet forekommer. I gentagne tilfælde kan han standse kampen helt. Det er også upassende, når fodboldlandsholdet og andre hold synger den sejrssang, som slutter med "store patter". Det er plat og lummert. Selv om der kan være voldsomme fysiske udfoldelser, når det går hårdest til i fodbold, kan spillet også være elegant. Stemningen på et stadion kan være fantastisk og hjertegribende, og stedet bør ikke være skueplads for latrinære, platte, upassende og racistiske tilråb. Det vil også klæde spillet, hvis elegancen føres videre, når kampen er forbi. Spontan jubel og glæde hører med, og den skal der selvfølgelig være plads til, men den kan også udføres værdigt.

Alarm 112

Fire rumænere er anholdt for indbrud og indbrudsforsøg i seks politikredse

Annonce