Annonce
AGF

Maksimumpoint i de seneste fem kampe: - Vi har hele tiden følt os som et tophold

Mustafa Amini afgjorde fredagens Superliga-kamp med en flot scoring med indersiden. (Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix)
Ydmygheden skal fortsætte i AGF, for at den utrolige stime af sejre kan fortsætte.

FODBOLD: Fem sejre i træk.

Da AGF i femte spillerunde fik et point på udebane mod Sønderjyske, var der mange negative røster efter en sæsonstart, der blot havde givet to point indtil da.

Nu har AGF 17 point og ligger som minimum på en tredjeplads indtil søndag, hvor de fleste andre Superliga-hold skal i kamp. Sejren mod Odense Boldklub fredag aften blev grundlagt på vilje, fight og et fantastisk sejrsmål af Mustafa Amini.

- Det er perfekt. Vi har hele tiden følt os som et tophold, og det er rart at se, at det hårde arbejde på træningsbanen nu også begynder at give resultater, siger Mustafa Amini kort efter kampen.

På banen var det endnu engang en god defensiv præstation af AGF. De lukkede godt nok mål ind, da Moses Opondo satte en bred støvle på en fremragende frisparksbold fra Bashkim Kadrii.

Men OB'erne blev sjældent for alvor farlige, mener angriberen Patrick Mortensen.

- Det otte bagerste for os bliver ved med at udføre et fantastisk stykke arbejde. Når de går på banen har de kun ét for øje, og det er forsvare vores mål, og det gør de utroligt godt. OB kommer ikke til mange chancer i åbent spil og scorer på en dødbold, hvilket er lidt ironisk, for dem har vi forsvaret utroligt godt de seneste kampe.

- Det betegner også et godt hold, at vi vinder kampe på dage, hvor vi spiller halvdårligt, og det gør vi i dag, siger Patrick Mortensen.

Annonce

Det hårde arbejde skal fortsættes

Men selv fem kampe i træk kan ikke få holdet til at blive jubeloptimister.

De jublede ellers godt igennem efter kampen, hvor den første sejrssang og dertilhørende tæsk til omklædningsrummets inderside gav så høje brag, at det lød som om, århusianerne var ved at smage det hele. Og de var ikke færdige med at synge højt, for kort efter råbte de sig igennem den velkendte "Rosenborg-sang", der starter stille, nærmest hviskende, før den ender ud i et decibelniveau langt over det, der normalt giver høreskader.

- På mandag er kampen glemt, og så arbejder vi stenhårdt til træning igen. Så kommer der en pokalkamp mod VSK, før vi spiller mod FC Nordsjælland næste søndag, og der skal vi også levere. Der skal ikke være nogen "Aarhus-feber", som man tidligere har hørt så meget om, siger Patrick Mortensen.

Angriberen fik hele kampen på banen og havde også et par chancer for at score. I første halvleg gjorde han et Casper Højer-indlæg til en skævert, mens han i anden halvleg havde en fri chance, som OB's målmand Oliver Christensen reddede på flot vis.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Kombineret Ungdomsuddannelse (KUU) går i glemmebogen som kæmpe succes

Alt imens de nye, store FGU-institutioner (FGU = Forberedende Grund Uddannelse) kæmper for at finde fodfæste, viser det sig, at forløberen, Kombineret Ungdomsuddannelse (KUU), har været en stor succes (https://www.uvm.dk/aktuelt/nyheder/uvm/2019/sep/190927-syv-ud-af-ti-unge-kommer-godt-videre-efter-kombineret-ungdomsuddannelse). FGU-institutionerne er opbygget som meget store institutioner (Aarhus ca. 700 elever) og skal løse opgaven med at hjælpe unge uden forudsætninger for at gennemføre en anden ungdomsuddannelse. KUU havde samme målsætning, men uddannelsen var baseret på institutionssamarbejder og dermed mindre pædagogiske miljøer med plads til individuelle forskelle. I Aarhus havde vi gennem pilotforsøg gjort positive erfaringer, med at forskellige mindre institutioner (bl.a. produktionsskoler og daghøjskoler) arbejdede sammen i respekt for indbyrdes forskelligheder og med plads til forskelligheden i målgruppen. Det førte naturligt frem til et forbilledligt samarbejde omkring den KUU, der nu viser sig at have været en stor succes, og hvor syv ud af ti unge er kommet godt videre. Lovgivningsprocessen bagved KUU var desværre præget af politisk uenighed, så opbakningen var ikke bred. Derfor blev KUU-lovgivningen tidsbestemt med udløb i 2021. Lovgiverne på Christiansborg købte sig tid til at blive enige om en løsning på den udfordring, man vidste var der. Resultatet blev FGU, en stor og samlende lovgivning med bred opbakning, hvilket naturligvis er positivt og helt nødvendigt. Desværre levner FGU-loven umiddelbart ikke plads til undervisningssamarbejder med mindre, selvstændige institutioner (f.eks. daghøjskoler), der dermed afskæres fra at bidrage med massiv erfaring og kompetencer, der nu ses dokumenteret gennem den succes, som KUU har været. Politiske ønsker om indflydelse og styrbarhed gik forud for hensynet til den sårbare målgruppe; systemkrav trumfer menneskehensyn og sund fornuft. Alt imens vi slikker sårene og kæmper for at holde os på benene, efter at have investeret massivt i at gøre det godt til gavn for målgruppen, ønsker vi FGU-institutionerne held og lykke med at løse opgaven. Men vi savner en forklaring på, hvorfor eksempelvis daghøjskolerne i Aarhus, der nu gennem fem år har bidraget massivt til en sjælden set succes på uddannelsesområdet, atter skal kæmpe for overlevelse efter at have spillet rollen som nyttige idioter. Når det så viser sig, hvor FGU oplever problemer, er vi naturligvis klar til at indgå i samarbejder, til glæde for de mange, der ikke lige er skabt til at trives på kæmpe institutioner.

Aarhus

26-årig dansker var i virkeligheden 45-årig inder: Falsk tandlægepatient afsløret af sit eget tandsæt

Annonce