Annonce
Navne

Maler Morten Skovmand fylder 80

Maleren Morten Skovmand, Stenvad, fylder 80 år mandag 22. februar. Privatfoto
Annonce

80 år: Maleren Morten Skovmand, Stenvad, fylder 80 år mandag 22. februar.

I Norddjurs har han udført flere udsmykninger, bl.a. vandkunsten og stenskulpturen Åguden i Grenaa og senest lysmalerier i akryl i tunnelen til Grenaas Åbyen.

Han har udsmykket Fuglsøcentret og Ebeltoft Kommunes byrådssal. Og senest deltaget som rådgiver med det vindende team i konkurrencen om Maltfabrikken i Ebeltoft og netop modtaget en præmiering i Årets Byggeri 2020 sammen med landskabsarkitekt Kristine Jensen og Praksis arkitekterne.

I Stenvad arbejder han i mejeriets store skummesal med egne oliebilleder og grafiske teknikker.

Morten Skovmand er uddannet ved det Kgl. Akademi i København 1960-65 og blev i 65 en af de første, der modtag den netop indstiftede Kunstfonds treårige stipendium.

Han er medlem af Kunstnersamfundet, BiIledkunstnernes Forbund og Danske Grafikere. Han har udgivet Tryk og variationer, en bog om grafik på Gyldendal og senest Ind i billedet i 2019. Han har rejst og malet i Kina, Tanzania, Italien, Tyskland, Frankrig, Norge og Sverige og haft udstillinger her og i Danmark, senest med Fire med farve i Nykøbing Mors i 2020.

Morten Skovmand viser i øjeblikket sine værker i fotos og videoform på egen og Corners hjemmeside, youtube og instagram. I marts venter en udstilling i Grenaa og et foredrag om kunst i krisetider.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus For abonnenter

Til tiden, forsinket eller aflyst? Informationerne når ofte ikke frem til letbanens passagerer

Aarhus

Mandagens coronatal: Smitten er lav i Aarhus, men tre områder trækker op

Annonce