Annonce
Navne For abonnenter

Malling-dreng er en mester på boardet

- Jeg elsker sporten. Man bliver totalt opslugt af den, når man drøner hen mod en rampe på en kabelbane. Med 40-50 kilometer i timen bliver man kastet mange meter op i luften, imens man forsøger at udføre sine tricks. Det kræver fuld fokus og fjerner dagligdagens bekymringer, lyder det fra Kenneth Enggaard, der står bag Aarhus Watersports Complex på Aarhus Havn. Foto: Flemming Krogh

22-årige Kenneth Enggaard er en af landets dygtigste udøvere på et wakeboard. Nu er han ved at udbrede interessen for den ekstreme sport på vandet som formand for en ny forening, der holder til på havnen i Aarhus.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hellere nedrivning end alibi-bevaring: Randersvej-eksemplet er komisk

Se nu den stakkels ensomme røde murermestervilla på Kalmargade ved Randersvej. Alene tilbage på en kæmpe byggegrund står den bevaringsværdige villa fra 1933 og vidner om et spøjst forløb fyldt med kompromiser. Hærget, brændt, grafittiovermalet. Fire andre bevaringsværdige bygninger på samme byggegrund måtte lade livet, så omdannelsen af området kunne gå i gang og 171 nye lejligheder og 15 rækkehuse snart kan begynde at vokse op af jorden. Men DEN villa skulle blive, så man ikke fra kommunen gav en bygherre grønt lys til uden videre at fjerne fem boliger, som var udpeget som bevaringsværdige. Men var det nu også den rigtige beslutning? Ingen er i hvert fald særligt tilfredse med resultatet, der er spøjst og en smule fjollet, som formand for foreningen Bykultur Aarhus også tidligere har kaldt det. Den omtalte villa er nemlig bevaringsværdig i kraft af den kontekst, den var opført i. Men når hele konteksten forsvinder, og den i stedet bliver omringet af højt nybyggeri, så er bevaringen decideret komisk. Og nu skal den endda død og pine opføres igen, selvom en brand har spist hele 1. sal, loft og tag og den kommer til at fremstå ny og langt fra original.

Annonce