Annonce
Aarhus

Kandidat til Årets Ildsjæl: Man føler, man ejer det hele, når man stryger gennem byen

Humøret er højt. Anne Eggebrecht i front for skaterne. Bagest fra venstre Marianne Møller Jensen, Laura Østerhaab Sell, Ditte Brokjær, Alberte Eline Madsen, Anna Thestrup, Margrethe Bojsen og André Thelin. Fotot: Martin Jensen
Anne Eggebrecht samler piger til skateboard, der presser dem, så de rykker sig.

AARHUS: Pigerne ruller ind. De er klar til en sjov aften. Humøret er højt.

Vi er i en nedlagt tobaksfabrik i Viby. To ret store haller har fået ny funktion og betydning. Tobakken er røget ud og skaterne ind. Skandinavisk Tobakskompagni er blevet til Aarhus Skatescene.

Med forældres hjælp er der bygget baner med ramper, så der er noget at øve på. To gange 600 kvadratmeter er der i hallerne.

Skateducate hedder foreningen, der ruller sig ud i hallerne lige nu. Anne Eggebrecht er kvinden bag. Den 31-årige kaospilot med opvækst i Solbjerg tager initiativer og sætter i gang.

Der er åben hver dag på nær fredag. Tirsdag og søndag er der skole for skateboarderne. Om onsdagen er der også plads til folk på rulleskøjter, løbehjul og BMX-cykler.

- Det er to år siden, vi flyttede hertil efter at have været i en hal på 900 kvadratmeter på Lokesvej i Åbyhøj, siger Anne Eggebrecht, der har stået på skateboard i otte år. Denne aften må hun se på de andre og genoptræne sit skadede knæ.

Hun kæmper for at få flere kvinder til at stå på skateboard, og der kommer mellem 10 og 25 til sessionen om tirsdagen.

Annonce

Fem er nomineret

Text Preview

Fem er nu nomineret til prisen Årets Ildsjæl, der uddeles torsdag 28. november kl. 15 i Vestjysk Banks Lokaler på Åboulevarden 67 i Aarhus.

Nomineret er:

Familien Lind Pedersen fra Aabyhøj Basket, hvor forældrene Morten og Mette og de tre døtre Katrine, Malene og Laura samlet er en uundværlig drivkraft.

Mikey Bruun Andersen fra Coding Pirates, der er en del af gamermiljøet, og Mikey Bruun Andersen er afdelingsleder for den største afdeling i Aarhus.

Bruno Dormann Frandsen, der er manden bag Aros Jagthornsskole. Han har selv spillet i 45 år og underviser på 30. år.

Anne Eggebrecht fra foreningen Skateducate, hvor hun træner piger i at stå på skateboard.

Rune Kløve Junge fra FDF Hjortshøj, hvor han er en del af kredsledelsen og laver et kæmpe arbejde.

Træner folk i handlekraft

Anne Eggebrecht er selvstændig konsulent med virksomheden "Handlemod".

- Jeg er konsulent og underviser og træner folk i handlekraft, siger Anne Eggebrecht, der har det tre år gamle firma "Handlemod" sammen med Peter Matzen.

- Det handler om læring og forandringsprocesser, siger hun, der får folk til at udvikle sig og vokse i det, de gør.

Hun har spillet badminton.

- Det blev for kedeligt med de faste rammer, og de andre var ældre end mig, så jeg manglede det sociale og det kreative, siger Anne Eggebrecht.

Interessen for det, hun gør nu, fandt hun i snowboarding.

- Men da vi kun har sne en-to uger om året, blev det til skateboard i stedet for. Det kan vi jo hele tiden, siger hun, der nu bor i det centrale Aarhus.

Personlig udfordring

Anne Eggebrecht synes, det er en personlig udfordring at stå på skateboard.

- Man presser sig selv, rykker sig og er en del af et godt fællesskab, siger hun, mens pigerne suser rundt i hallen og varmer op.

Skateboard er for alle aldersklasser, køn og alle niveauer.

- Alle kan være med. Begyndere kan være sammen med erfarne. Vi er et støttende fællesskab. Når man falder, får man en high five, for så har man rykket sig, og man bliver kun god ved at prøve og at blive ved. Og når vi rykker udenfor, har vi en følelse af frihed, når vi kører af sted gennem byen i trafikken. Man føler, man ejer det hele, siger Anne Eggebrecht.

Hun arbejder også på at banke fællesskabet blandt landets skaterpiger og -kvinder bedre sammen med arrangementer, hvor piger fra hele landet inviteres.

Billigt

Det er billigt at være med, og som noget nyt i år skal man være medlem for at bruge hallen.

Det koster 20 kroner om året at være medlem af Aarhus Skatescene, som det hedder i hallen. 30 kroner skal man lægge hver gang, man bruger hallen, men man kan også købe et årskort til 400 kroner eller et klippekort for 250 kroner.

Udstyr som hjelm og knæbeskyttere kan lånes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

AGF gik mål-amok i Farum

Leder For abonnenter

Kloge ord om vanddragen: Vent med at flytte den

Vanddragen synger nu på sidste vers på Store Torv, efter at Aarhus Byråd onsdag besluttede, at den skal fjernes fra torvet og formentlig erstattes med noget andet kunst på stedet. Tilsyneladende har beslutningen bred opbakning i befolkningen - på en afstemning på stiften.dk forleden stemte 60 procent af deltagerne for, at den skal væk. Så det giver ikke nogen mening at diskutere længere, om den skal blive stående eller ej. Den sag er afgjort. Til gengæld giver det masser af mening at se fremad og diskutere, hvad der skal ske med torvet, når 'Torvenes Brøndsløjfe', som Vanddragen rettelig hedder, er væk. Den diskussion startede så småt på byrådsmødet, hvor et par klarsynede politikere hævede stemmen. SF's Jan Ravn Christensen manede til besindighed og advarede mod, at Vanddragen bliver fjernet over hals og hoved og efterlader et stort hul i torvets belægning, som derefter skal repareres for igen at blive brudt op, når en ny udsmykning er klar. Dér har han en vigtig pointe. Det vil være spild af penge at fjerne Vanddragen, før noget nyt er klar. DF's Knud N. Mathiesen har også en pointe i, at det er uværdigt og uhensigtsmæssigt at gemme dragen væk i et depot. Så han slår til lyd for, at der med det samme findes en ny placering, hvor kunstværket spiller bedre sammen med omgivelserne, end det var tilfældet på Store Torv. Og at private bygherrer kunne tænkes at ville sponsorere en flytning til et nyt område, hvor de har gang i noget byggeri, er vel heller ikke utænkeligt. Så lad os følge deres gode råd og få gang i en proces, som både handler om at give Store Torv en indretning og noget kunst eller udsmykning, som kan give mere liv på torvet, samt finder et nyt og bedre sted til Vanddragen. Lad os straks komme i gang med at diskutere det. Knud N. Mathiesen nævner selv Aarhus Ø, som et oplagt sted til Vanddragen, men ville det ikke bare blive samme historie dér, som det var på Store Torv: at vinden spreder vandet ud over et større område. Måske et kommende torv eller grønt område på Godsbane-området ville være mere velegnet?

Annonce