Annonce
Aarhus

- Man ku' jo overveje frit lejde

I desperation fik Preben Nibe en ide om at give morderen frit lejde. En vanvittig ide, siger han selv i dag. Foto: Kim Haugaard

Højbjergmordet: Frustrationerne over det uopklarede mord på Maria Lock-Hansen i Højbjerg 10. november 1967 har i årenes løb blusset jævnligt op på politigården i Aarhus. Det fortæller en af efterforskerne, den nu pensionerede kriminalkommissær Preben Nibe.

- En dag sad jeg og spiste frokost i kantinen med politimesteren Tage Bækgaard. I de sædvanlige ærgrelser over ikke at have fundet drabsmanden, slyngede jeg ud: 'Ku' vi ikke give ham frit lejde? Bare for at få sagen lukket.' Mester kiggede bare på mig, som om jeg var blevet komplet vanvittig. Hvad man jo ikke kan fortænke ham i. Men næste dag kom han og sagde: 'Det kan vi ikke. Jeg har spurgt i justitsministeriet.' Jeg troede ikke mine egne øren, men det siger noget om, hvordan den uopklarede sag plagede os.

I dag er Preben Nibe glad for justisministeriets afslag.

- Det havde været forfærdeligt, hvis vi havde fået lov og så stået med en drabsmand, vi ikke kunne dømme. Det havde været urimeligt over for de efterladte og totalt krænkende for retsbevidstheden, siger Preben Nibe.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce