Annonce
Sport

Manchester City løber med det hele trods brændt straffe

Lee Smith/Ritzau Scanpix
Gabriel Jesus brændte et straffespark, men Manchester City besejrede alligevel oprykkeren Sheffield United.

Manchester City så endnu et pointtab i øjnene, men fik alligevel fuld gevinst i udekampen mod Sheffield United tirsdag aften.

Et mål af Sergio Agüero i anden halvleg sørgede for en sejr på 1-0 til Josep Guardiolas tropper, der nu er 13 point efter Premier Leagues førerhold, Liverpool.

Liverpool, som selv gæster Wolverhampton torsdag, har spillet to kampe færre end City.

City kom ind til tirsdagens kamp med en uafgjort kamp frisk erindring, efter at Crystal Palace lørdag fik 2-2 med hjem fra Etihad Stadium.

Men det så godt ud med City-briller, da de lyseblå gæster fik tilkæmpet sig et straffespark ti minutter før pausen.

Højrebacken Kyle Walker erobrede bolden, som havnede hos Riyad Mahrez. Offensivspilleren tog et par smarte træk og blev nedlagt i feltet, men på det efterfølgende straffespark brændte angriberen Gabriel Jesus på Manchester United-lejesvenden Dean Henderson.

Det var tredje gang på fem straffesparksforsøg i Premier League, at Jesus brændte.

Det stod 0-0 ved pausen, og et pointtab truede for City, der også måtte se oprykkerne spille sig til et par pæne chancer.

Som så ofte før var det indskiftede Sergio Agüero, der reddede dagen for Manchester City. Efter 73 minutters spil satte han foden på et knaldhårdt og præcist indlæg fra Kevin De Bruyne, og City satte kurs mod sejren.

Tre point var der også til Southampton, der havde anfører Pierre-Emile Højbjerg og Jannik Vestergaard med i startopstillingen ude mod Crystal Palace.

Det var dog ikke danskerne, men Nathan Redmond og Stuart Armstrong, der scorede i 2-0-sejren.

Danske Philip Billing spillede hele kampen for Bournemouth, der vandt 3-1 hjemme over Brighton, mens Jonas Lössl varmede bænken i Evertons 2-2-kamp mod Newcastle. Her scorede Newcastles Florian Lejeune to mål dybt i tillægstiden og sørgede for pointdeling.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Socialdemokraterne hader idræt

Indrømmet, overskriften er måske nok strammet en anelse, men når man ser på, hvordan borgmesterpartiet optræder i spørgsmålet om at sikre ordentlige og tilstrækkelige idrætsfaciliteter til de århusianske borgere, så kan man ikke helt undgå at sidde tilbage med fornemmelsen af, at partiet egentlig ikke tager den del særlig seriøst. Sammenligner man Aarhus med alle andre byer i Danmark, er det nemlig kun indbyggerne i hovedstaden, der er dårligere stillet end århusianerne. En rapport fastslog for nylig, at hvis udviklingen fortsætter, vil Aarhus i 2030 mangle hele 32 fodboldbaner og 22 idrætshaller, hvis byen bare skal opretholde den nuværende fordeling af borgere per facilitet - og det er endda uden at medregne, at byen vokser med over 5000 indbyggere om året. Det er naturligvis ikke alene Socialdemokratiets ansvar, men lige nu er det i hvert fald fair at fastslå, at det er byrådets største parti, der står i vejen for, at idrætsområdet kan få det tiltrængte løft. Både Venstre og Radikale har gentagne gange forsøgt at råbe de øvrige partier op, men specielt den røde del af byrådssalen virker til helt at have mistet hørelsen, når det handler om idrætsfaciliteter. Ufatteligt, når man ved, hvor meget et velfungerende forenings- og idrætsliv betyder for alt lige fra integration til sund livsstil og mindre kriminalitet.

Annonce